Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

€15 Voorjaarskorting op colleges

Schrijf u in voor het nieuwe seizoen!

Voorjaarskorting
Vincent van Gogh, Portret van Joseph Roulin, 1889, olieverf op doek, Kröller-Müller Museum Info icon
Voorjaarskorting 2019 Info icon

Elk jaar ontvangt u vanaf half april t/m 1 juli €15 voorjaarskorting op collegereeksen vanaf €165 die starten in het najaar van 2019 of voorjaar 2020 (kortingscode VJ19). Schrijf u in voor de nieuwsbrief zodat u nooit een kortingsperiode mist.

Hieronder vindt u ons uitgebreide aanbod aan colleges:

 • Colleges Tussen kunst en filosofie

  Filosofen als Plato, Kant, Schopenhauer, Nietzsche, Merleau-Ponty, Nussbaum, Sontag en Baudrillard hebben hun licht laten schijnen over de rol van kunst in ons bestaan. Hun gedachtegoed wordt besproken bij de behandeling van thema’s als: idealisme en realisme, het sublieme, de impact van kunst, de waarde van de waarneming, het verschil tussen makers en denkers. Na afloop van deze reeks zult u het verloop van de kunstgeschiedenis veel beter begrijpen. Bovendien bent u geoefend in het beoordelen van kunst, een vaardigheid waar u dagelijks plezier van zult hebben. NU €15 KORTING MET DE KORTINGSCODE VJ19 (GELDIG T/M 1 JULI 2019)   Excl. wekelijkse entree bij college in een museum, korting op entree met Museumkaart.
  • € 180,00
  €15,- Korting
 • Colleges Art deco

  In art deco fuseren invloeden uit de Egyptische, Indiaanse en Indische kunst als vanzelf met stijlkenmerken van expressionisme, futurisme en kubisme. De schilders Delaunay en De Lempicka, de ontwerpers Lalique, Colin, Jesse en Cassandre, de architecten Mallet-Stevens en Van Alen, de modeontwerpers Paul Poiret en Coco Chanel: ontdek hoe uiteenlopende kunstenaars en designers het gezicht van de roerige jaren 20 en 30 bepaalden. NU €15 KORTING MET DE KORTINGSCODE VJ19 (GELDIG T/M 1 JULI 2019) Bij deze colleges ontvangt u enkele dagen voor aanvang een gratis digitale syllabus. Bij uw inschrijving kunt u tevens een geprint exemplaar bestellen à € 11,95 (incl. verzendkosten). Deze ontvangt u enkele dagen voor aanvang van de colleges per post thuis. Inkijkexemplaar Syllabus Bent u benieuwd naar wat er zoal in een college naar voren komt? U kunt via onderstaande veld een inkijkexemplaar ontvangen van de Syllabus. In dit inkijkexemplaar is de eerste les in z'n geheel te lezen.   Excl. wekelijkse entree bij college in museum, korting op entree met Museumkaart.
  • € 247,00
  €15,- Korting
 • Colleges Introductie psychologie

  De eerste colleges behandelen meer algemene thema’s, zoals de geschiedenis van de psychologie, het menselijk leervermogen en de werking van het geheugen, ons beslissingsvermogen en intelligentie. Vanzelfsprekend kijken we naar de wisselwerking tussen nature en nurture. Wat is aangeboren en wat is aangeleerd? Hoe beïnvloeden genen onze ontwikkeling en wat heeft dit met psychologie te maken? Ook wordt ingegaan op de werking van het zenuwstelsel en de hersenen. Vanaf het vijfde college komen vervolgens verschillende takken van psychologie aan bod, bijvoorbeeld de toegepaste psychologie, die zich bezighoudt met uiteenlopende zaken als winkelinrichting en wegwijzers. En er zijn twee colleges gewijd aan sociale psychologie, waarin het draait om relaties, groepsprocessen en massagedrag. In het college over klinische psychologie staat het concept persoonlijkheid ter discussie en dan wordt tevens gekeken naar psychische stoornissen. Tot slot komen verschillende behandelmethoden aan bod: van cognitieve gedragstherapie en EMDR, tot oplossingsgerichte therapie en mindfulness. Bij deze collegereeks ontvangt u enkele dagen voor aanvang een gratis digitale syllabus. Bij uw inschrijving kunt u tevens een geprint exemplaar bestellen à € 11,95 (incl. verzendkosten). Deze ontvangt u enkele dagen voor aanvang van de collegereeks per post thuis. NU €15 KORTING MET DE KORTINGSCODE VJ19 (GELDIG T/M 1 JULI 2019)  
  • € 325,00
  €15,- Korting
 • Colleges Biologie - van oersoep tot sapiens

  NU €15 KORTING MET DE KORTINGSCODE VJ19 (GELDIG T/M 1 JULI 2019) De docent:“De reeks is voor iedereen met interesse in biologische processen en evolutie in het bijzonder. Alles wat nu leeft is met de mooiste plaatjes te laten zien. Van elektronenmicroscopische opnames tot grootse landschapsbeelden. En wat geweest is? Daar zijn animaties voor. En die oersoep? Dat is geen erwtensoep maar een zee van water met daarin prille organische moleculen die uiteindelijk gaan samenwerken tot iets wat we leven noemen. Ook actuele thema's komen aan bod, zoals klimaatverandering, het grootschalig uitsterven van dieren en planten en de ongekende ontdekking dat bomen met elkaar kunnen communiceren.Wat cursisten ongetwijfeld zullen ervaren is meer bescheidenheid over onze plek in de evolutie. Met ons beperkte menselijk perspectief denken wij in decennia terwijl het gaat om miljoenen jaren. De mus in de dakgoot is in werkelijkheid een mini-dino zonder tanden.” Bij deze collegereeks ontvangt u enkele dagen voor aanvang een gratis digitale syllabus. Bij uw inschrijving kunt u tevens een geprint exemplaar bestellen à € 11,95 (incl. verzendkosten). Deze ontvangt u enkele dagen voor aanvang van de collegereeks per post thuis. Excl. wekelijkse entree bij college in een museum, korting op entree met Museumkaart.
  • € 175,00
  €15,- Korting
 • Colleges Oosterse filosofie in de praktijk

  Binnen deze filosofieën staat – net als in het oude Griekse denken - zelfinzicht centraal. Maar waar filosofie in het oude Griekenland nog draaide om een levenskunst én een nadenken over de wereld, is in het moderne westerse denken levenskunst steeds meer op de achtergrond geraakt ten opzichte van de theoretische kant van de filosofie. Het wijsgerige denken in India en China daarentegen heeft altijd een praktisch doel gediend door zich te oriënteren in het concrete, tastbare leven. En juist daar liggen wonderbaarlijk veel verbanden met de antieke Griekse scholen zoals de stoïcijnen. Geestelijke oefening en meditatie is daarbij net als bij de Grieken de centrale bron van inzicht en ervaring, die helpt om een onbevreesde houding tegenover het leven te ontwikkelen en een humane relatie tot de wereld om ons heen. En wie wil dat niet? In deze reeks bekijkt u het mens-zijn vanaf een andere kant en krijgt u gaandeweg enkele praktische levenslessen aangereikt. NU €15 KORTING MET DE KORTINGSCODE VJ19 (GELDIG T/M 1 JULI 2019) Bij deze collegereeks ontvangt u enkele dagen voor aanvang een gratis digitale syllabus. Bij uw inschrijving kunt u tevens een geprint exemplaar bestellen à € 11,95 (incl. verzendkosten). Deze ontvangt u enkele dagen voor aanvang van de collegereeks per post thuis. Inkijkexemplaar Syllabus Bent u benieuwd naar wat er zoal in een college naar voren komt? U kunt via onderstaande veld een inkijkexemplaar ontvangen van de Syllabus. In dit inkijkexemplaar is de eerste les in z'n geheel te lezen.  
  • € 180,00
  €15,- Korting
 • Colleges Art nouveau & jugendstil

  In eerste instantie beperkt de art nouveau zich tot de toegepaste kunsten, maar al snel dringt zij ook door tot architectuur en schilderkunst. Postkantoren, woonhuizen, meubels, kleren, sieraden, serviezen, boeken: niets ontsnapt aan de restyling. Steden als Barcelona, Brussel, Glasgow en ook Amsterdam ondergaan een radicale verjongingskuur. Werk van onder anderen Gaudí, Horta, Mackintosh en Berlage komt aan bod in de Colleges Art nouveau & jugendstil. Het schetst de opkomst en bloei van de nieuwe kunst in Europa en laat de schitterende gevolgen van deze sierlijke vernieuwingsgolf zien. NU €15 KORTING MET DE KORTINGSCODE VJ19 (GELDIG T/M 1 JULI 2019)
  • € 255,00
  €15,- Korting
 • Colleges Christendom in woord en beeld

  • € 247,00
  €15,- Korting
 • Colleges De kunst van het kijken

  Aan bod komen: EgyptischGrieksRomeinsRomaansGotiekRenaissanceBarokRococoNeoclassicismeArt nouveau Bij deze collegereeks ontvangt u enkele dagen voor aanvang een gratis digitale syllabus. Bij uw inschrijving kunt u tevens een geprint exemplaar bestellen à  € 11,95 (incl. verzendkosten). Deze ontvangt u enkele dagen voor aanvang van de collegereeks per post thuis.( Prijs bij colleges in Kunsthal KAdE is inclusief 10 x koffie/thee.) NU €15 KORTING MET DE KORTINGSCODE VJ19 (GELDIG T/M 1 JULI 2019) Excl. wekelijkse entree bij college in een museum, korting op entree met Museumkaart
  • € 255,00
  €15,- Korting
 • Colleges Filosofie

  Deze geschiedenis omspant méér dan 25 eeuwen, maar is nog steeds actueel: de denkbeelden die tijdens die 25 eeuwen zijn ontwikkeld, hebben het fundament gelegd voor de westerse beschaving en mede vorm gegeven aan het moderne mens- en wereldbeeld. Door de grote levensvragen en de uiteenlopende antwoorden die daarop door toonaangevende filosofen zijn gegeven te bestuderen, zult u inzicht verkrijgen in de belangrijkste ontwikkelingen en de diepere samenhang die de filosofiegeschiedenis kenmerken. In deze Colleges filosofie komen de volgende onderwerpen aan bod: de Griekse presocratische filosofie (Thales, Herakleitos, Parmenides); Socrates en Plato; Aristoteles; de Hellenistische filosofie (Epicures en stoïcijnen; Neoplatonisme van Plotinus),  de Middeleeuwse filosofie (Augustinus en Thomas van Aquino); het 17e-eeuwse rationalisme (Descartes en Spinoza) en empirisme (Locke en Hume); de Verlichting (Kant); Het Duitse idealisme (Fichte, Schelling en Hegel), De meesters van het wantrouwen (Marx en Nietzsche); de hedendaagse filosofie en het vrouwelijke denken. NU €15 KORTING MET DE KORTINGSCODE VJ19 (GELDIG T/M 1 JULI 2019) Bij deze collegereeks ontvangt u enkele dagen voor aanvang een gratis digitale syllabus. Bij uw inschrijving kunt u tevens een geprint exemplaar bestellen à € 11,95 (incl. verzendkosten). Deze ontvangt u enkele dagen voor aanvang van de collegereeks per post thuis.
  • € 255,00
  €15,- Korting
 • Colleges De Kelten

  De Kelten hebben nooit geprobeerd om één groot rijk te stichten; het waren aparte stammen die onderling vochten. Wat ze deelden, waren talen die aan elkaar verwant waren. De erfenis van deze verzameling stammen varieert van graven van de elite en door Ierse monniken opgeschreven mythen tot karakteristiek versierde kunstwerken. Archeoloog Diana de Wild neemt zes hoorcolleges de tijd om u bekend te maken met de kunst en geschiedenis van de Kelten. Bij deze colleges ontvangt u enkele dagen voor aanvang een gratis digitale syllabus. Bij uw inschrijving kunt u tevens een geprint exemplaar bestellen à € 11,95 (incl. verzendkosten). Deze ontvangt u enkele dagen voor aanvang van de colleges per post thuis. NU €15 KORTING MET DE KORTINGSCODE VJ19 (GELDIG T/M 1 JULI 2019) Excl. wekelijkse entree bij college in een museum, korting op entree met Museumkaart.
  • € 175,00
  €15,- Korting
 • Colleges De wederopbouw in Rotterdam

  Kunst en architectuur uit de wederopbouw zijn heel herkenbaar, maar als onderwerp vaak onderbelicht. Daar brengt deze reeks verandering in. Kunsthistorica Patricia Huisman staat in de startblokken om u het wonder van de Rotterdamse wederopbouw te laten zien. Ook voor niet-Rotterdammers een feest van herkenning. Schrijf u in voor deze zevendelige-reeks. De laatste bijeenkomst gaat u de collegezaal uit en wandelt u met Patricia Huisman door Rotterdam. NU €15 KORTING MET DE KORTINGSCODE VJ19 (GELDIG T/M 1 JULI 2019) Geen syllabus beschikbaar
  • € 195,00
  €15,- Korting
 • Colleges Europese geschiedenis

  In het voetspoor van tien royals komt de geschiedenis van Europa tot leven. Na afloop van deze colleges bent u in staat vorstenhoven in hun tijd te plaatsen en heeft u de meest invloedrijke koningen en keizers leren kennen. Aan bod komen: Karel de Grote | Karel V | Frans I | Elizabeth I | Lodewijk XIV | Peter de Grote | Frederik de Grote | Maria Theresia | Victoria | Willem III NU €15 KORTING MET DE KORTINGSCODE VJ19 (GELDIG T/M 1 JULI 2019) Bij deze colleges ontvangt u enkele dagen voor aanvang een gratis digitale syllabus. Bij uw inschrijving kunt u tevens een geprint exemplaar bestellen à € 11,95 (incl. verzendkosten). Deze ontvangt u enkele dagen voor aanvang van de colleges per post thuis.   Excl. entree museum bij wekelijkse college in een museum, korting op entreeprijs met Museumkaart
  • € 255,00
  €15,- Korting
 • Colleges Evolutie: van veer tot mens

  In het eerste deel volgt u de lijn van dino’s tot  vogels. Het tweede deel gaat nog verder terug in de geologische geschiedenis, toen een groep muis- of hondachtige reptielen herkenbaar werden. En in het derde en laatste deel ziet u hoe de mensaap zich heeft ontwikkeld tot de moderne mens.Van veer tot mens is het vervolg op de enthousiast ontvangen collegereeks Biologie - van oersoep tot sapiens, maar de collegestof is te volgen voor iedereen met  interesse voor paleontologie en evolutionaire vraagstukken. Bij deze colleges ontvangt u enkele dagen voor aanvang een gratis digitale syllabus. Bij uw inschrijving kunt u tevens een geprint exemplaar bestellen à € 11,95 (incl. verzendkosten). Deze ontvangt u enkele dagen voor aanvang van de colleges per post thuis. NU €15 KORTING MET DE KORTINGSCODE VJ19 (GELDIG T/M 1 JULI 2019)  
  • € 255,00
  €15,- Korting
 • Colleges Chinese kunst en cultuur

  U hoort over de relatie met het Westen, over de opkomst van het communisme en over het economische wonder van de afgelopen 25 jaar. Symbool van deze bloeiperiode is misschien wel het olympische 'vogelneststadion' van de firma Herzog & De Meuron, naar een idee van Ai Weiwei. En daarmee zijn we bij het laatste college beland over dissidente kunstenaars en over een nieuwe generatie Chinese architecten die juist voor kleinschaligheid, duurzaamheid en traditie gaan. Hoe dat eruitziet? Meld u aan voor deze introductiecursus over Chinese kunst en cultuur. NU €15 KORTING MET DE KORTINGSCODE VJ19 (GELDIG T/M 1 JULI 2019)
  • € 255,00
  €15,- Korting
 • Colleges Filosofie van de toekomst

  NU €15 KORTING MET DE KORTINGSCODE VJ19 (GELDIG T/M 1 JULI 2019)
  • € 255,00
  €15,- Korting
 • Colleges Introductie kunstgeschiedenis

  De colleges zijn chronologisch opgebouwd. Na afloop heeft u een grondige kennis van kunstgeschiedenis en kunt u kunstwerken herkennen en zelfstandig in de juiste periode plaatsen. Aan bod komen de volgende periodes in de kunstgeschiedenis: Griekse KunstRomeinse KunstVroegchristelijke en Byzantijnse kunst, pre-romaanse architectuurKunst van de middeleeuwen (ca. 9de - 14de eeuw)RenaissanceBarok en Rococo (ca. 1600-1750)Neoclassicisme en RomantiekRealisme, impressionisme, symbolisme en moderne kunst tot 1945Moderne kunst 1945 tot ca. 1980Hedendaagse kunst en architectuur tot ca. 2017 Bij deze colleges ontvangt u enkele dagen voor aanvang een gratis digitale syllabus. Bij uw inschrijving kunt u tevens een geprint exemplaar bestellen à € 11,95 (incl. verzendkosten). Deze ontvangt u enkele dagen voor aanvang van de colleges per post thuis.( Prijs bij colleges in het Mauritshuis Den Haag en Kunsthal KAdE is inclusief 10 x koffie/thee.) NU €15 KORTING MET DE KORTINGSCODE VJ19 (GELDIG T/M 1 JULI 2019)   Bestel het boek Algemene kunstgeschiedenis zonder verzendkosten Bestel nu ook het boek Algemene kunstgeschiedenis. Voor €84,99 te bestellen bij de Vrije Academie. Indien u de colleges én het boek samen bestelt betaalt u géén verzendkosten. Excl. wekelijkse entree bij college in een museum, korting op entree met Museumkaart.
  • € 255,00
  €15,- Korting
 • Colleges Literatuur en cultuur van de sixties

  NU €15 KORTING MET DE KORTINGSCODE VJ19 (GELDIG T/M 1 JULI 2019) LiteratuurcollegesWist u dat Liesje Schreuders iedere maand een andere klassieker behandeld tijdens haar Literatuurcollege? Tijdens het college vertelt de docent over de auteur, het verhaal, de tijd waarin het boek is geschreven en hoe het boek gewaardeerd wordt. Alle colleges zijn los te volgen. Benieuwd naar het programma van 2019? Kijk hier naar het actuele aanbod.  
  • € 175,00
  €15,- Korting
 • Colleges Japanse kunst en geschiedenis

  Japanse kunst mag zich in Nederland weer in een groeiende belangstelling verheugen. Al sinds de jaren dertig van de vorige eeuw zijn er actieve kringen van verzamelaars en handelaars en de Nederlandse musea bezitten internationaal gerenommeerde collecties. Ook daarbuiten is er een grote fascinatie voor de kunst van Japan. Jammer genoeg houden veel overzichten van Japanse kunst op rond het jaar 1900 en laten ze de boeiende twintigste en eenentwintigste eeuw buiten beschouwing. Japanologe en kunsthistorica Inge Klompmakers geeft in acht colleges wél een compleet beeld van de Japanse kunst en cultuur. NU €15 KORTING MET DE KORTINGSCODE VJ19 (GELDIG T/M 1 JULI 2019)
  • € 211,00
  €15,- Korting
 • Colleges Geschiedenis van de opera

  In tien colleges komen meesterwerken voorbij van Monteverdi, Von Gluck en Mozart, van Rossini, Donizetti en Verdi, van Saint-Saëns en Bizet en uiteraard van Wagner. Ook is er aandacht voor de grote Russische opera’s als Roeslan en Ludmilla en Boris Godoenov. De reeks sluit af met moderne composities van onder anderen Stravinsky, Prokovjef en Britse en Amerikaanse grootheden als Glass. Met ongetwijfeld als uitkomst om met veel zin en met alle opgedane kennis naar een volgende opera te gaan.   NU €15 KORTING MET DE KORTINGSCODE VJ19 (GELDIG T/M 1 JULI 2019)
  • € 255,00
  €15,- Korting
 • Colleges Hendrik VIII en zijn vrouwen

  Catharina van Aragon, Anna Boleyn, Jane Seymour, Anne van Kleef, Catharina Howard, Catharina Parr: in elk college staat één huwelijk centraal. Wat gebeurde er gedurende die verbintenis in Hendriks rijk en hoe was de relatie met het Europese vasteland? Na afloop van deze reeks kent u de vrouwen en weet u wat voor man en koning hun echtgenoot was. Bovendien kunt u deze periode uit de Engelse geschiedenis in de grotere context van de Europese renaissance plaatsen. NU €15 KORTING MET DE KORTINGSCODE VJ19 (GELDIG T/M 1 JULI 2019) Excl. wekelijkse entree bij college in een museum, korting op entree met Museumkaart
  • € 175,00
  €15,- Korting
 • Colleges Kunst en cultuur van de Islam

  Elk college staat een thema centraal over de kunst en cultuur van de islam, beginnend met het definiëren van islamitische kunst en eindigend met moderne en hedendaagse kunst in de islamitische wereld. De reeks beschijnt de kunstgeschiedenis nu eens van een andere kant. U ziet wat er in de vroege middeleeuwen of late romantiek in andere delen van de wereld werd gemaakt. Over uw docent:Anissa Foukalne is kunsthistorica gespecialiseerd in islamitische kunst. Ze heeft kunstgeschiedenis gestudeerd aan de Universiteiten van Nijmegen en Granada en heeft onder andere ervaring opgedaan in het Rijksmuseum en het Alhambra. NU €15 KORTING MET DE KORTINGSCODE VJ19 (GELDIG T/M 1 JULI 2019)  Excl. entree museum, korting op entree met Museumkaart.
  • € 255,00
  €15,- Korting
 • Colleges Interculturele filosofie

  Zo wordt de filosofie van de Yoruba in Nigeria besproken in relatie tot hun raadselachtige maskers, beelden en dansperformances. De Arabische filosofie van Al-Farabi en Ibn Arabi komt aan bod in het licht van Perzische miniaturen en de Arabische poëzie. De Indiase rasa-theorie van Bharata en Abhinavagupta (rasa betekent letterlijk ‘sap’) gaat over het intense plezier dat we aan kunst kunnen beleven. De laatste twee bijeenkomsten zijn gereserveerd voor de taoïstische achtergronden van de Chinese landschapsschilderkunst. Na afloop van deze reeks kijkt u met andere ogen en met meer kennis en begrip naar kunst uit andere continenten. Stap aan boord van deze interculturele reis en beleef niet-westerse kunst zoals die bedoeld is. NU €15 KORTING MET DE KORTINGSCODE VJ19 (GELDIG T/M 1 JULI 2019) Excl. entree bij colleges in het museum. Korting op entree met Museumkaart.
  • € 211,00
  €15,- Korting
 • Colleges Hyperhedendaags

  In elke bijeenkomst wordt één thema onderzocht met leuke, leerzame, spannende en verrassende invalshoeken bij het thema en tot slot wordt één kunstenaar in zijn geheel belicht, in relatie tot het thema van de les. Daarbij kun u denken aan 'de som der delen' omtrent collage, assemblage en installatie kunst, of bijvoorbeeldambachtelijkheid rondom de algemene verwachtingen bij het begrip, in relatie met de kunst, de waarde ervan en rol binnen de eigentijdse kunstwereld. Samen met de docent kijkt u naar recent werk van oudgedienden en naar spraakmakende eerste stappen van jong talent. Na deze reeks keert u volledig op de hoogte terug naar het 'normale' leven. Deze reeks sluit goed aan op andere colleges over moderne kunst, maar kan ook los gevolgd worden. NU €15 KORTING MET DE KORTINGSCODE VJ19 (GELDIG T/M 1 JULI 2019) Nog moderner? Bekijk hier de nieuwe Colleges Hyperhyperhedendaags. Indeling colleges: College 1: Som der delenVan Collage naar Assemblage en Installatiekunst; ook YBA  en Appropriation Art College 2: WereldbeeldVan kunstenaars die leven in een eigen wereld tot spelen met de wereld of keihard de soms zelfs politieke confrontatie aangaan. College 3: AmbachtelijkheidVerwachting en omgang ermee. Realisme, ingehuurde ambachtelijkheid, ambacht en identiteit. Introductie op ‘het nieuwe ambacht’. College 4: Call of naturePositionering van de mens naar de natuur toe, romantisch, speels, kritisch tot en met overheersend en met idee van controle. College 5: Bijzondere BelevingenGeen verhaal, geen nabootsing of soms een heel klein beetje, maar kunst die een beleving van de zintuigen geeft en soms zelfs letterlijk de interactie met de kijker aangaat. College 6: Kunst Crisis Kapitalisme & PolitiekKunst in reactie op maatschappelijke ontwikkelingen, van crisis tot Wilders. Ook de dans van het geld zoals er binnen de kunst zelf op gereageerd wordt en de deels financiële flirt met de niet westerse culturele uitingen. College 7: Het nieuwe AmbachtFocus op digitale kunst, internet kunst, Augmented Realitiy Art. College 8: Nederland NuNa korte inleiding jaren negentig een rondblik in Nederland met focus op laatste vijf jaar. Zowel ‘oudgedienden’ als jong talent. Inkijkexemplaar Syllabus Bent u benieuwd naar wat er zoal in een college naar voren komt? U kunt via onderstaande veld een inkijkexemplaar ontvangen van de Syllabus. In dit inkijkexemplaar is de eerste les in z'n geheel te lezen.   Excl. wekelijkse entree bij college in een museum, korting op entree met Museumkaart
  • € 247,00
  €15,- Korting
 • Colleges Introductie architectuur

  De reeks Colleges Introductie architectuur biedt een overzicht van de ontwikkeling van de bouwkunst uit de Griekse tot de Moderne Architectuur. Tijdens 10 hoorcolleges en een excursie ligt het accent op de Westerse architectuur. Cultuurgebieden die hierop invloed uitoefenden komen ook aan bod, zoals de Egyptische op de Griekse, de Islamitische op de Spaanse en de traditionele Japanse architectuur op de moderne architectuur. NU €15 KORTING MET DE KORTINGSCODE VJ19 (GELDIG T/M 1 JULI 2019)   Bij deze colleges ontvangt u enkele dagen voor aanvang een gratis digitale syllabus. Bij uw inschrijving kunt u tevens een geprint exemplaar bestellen à € 11,95 (incl. verzendkosten). Deze ontvangt u enkele dagen voor aanvang van de colleges per post thuis. Bestel het boek zonder verzendkosten Bestel nu ook het boek De westerse architectuur (ca. €59,95) bij de Vrije Academie. De westerse architectuur van David Watkin is inmiddels een veelgebruikt handboek geworden voor opleidingen en een naslagwerk voor geïnteresseerden. Indien u de colleges én het boek samen bestelt betaalt u géén verzendkosten. Inkijkexemplaar Syllabus Bent u benieuwd naar wat er zoal in een college naar voren komt? U kunt via onderstaande veld een inkijkexemplaar ontvangen van de Syllabus. In dit inkijkexemplaar is de eerste les in z'n geheel te lezen.  
  • € 255,00
  €15,- Korting
 • Colleges Griekse mythen en kunst

  Duizenden jaren geleden vroegen de Grieken zich af hoe alles om hen heen tot stand was gekomen. Waar kwam de regenboog vandaan, hoe veranderden de seizoenen, wat veroorzaakte aardbevingen? De mythen werden bedacht als antwoorden op al deze vragen. Bergen, bloemen, rivieren en hemellichamen kregen een gezicht en een naam om ze menselijker en meer benaderbaar te maken. De Griekse mythologie is onlosmakelijk verbonden met de natuur en groeide uit tot een godsdienst. De Grieken schiepen de goden naar hun evenbeeld; niets menselijks is ze vreemd. Schrijf u in voor de colleges van kunsthistorica Arianne Deligianis en maak kennis met Griekse mythen aan de hand van Griekse kunst en cultuur.   NU €15 KORTING MET DE KORTINGSCODE VJ19 (GELDIG T/M 1 JULI 2019)
  • € 175,00
  €15,- Korting
 • Colleges Meesters van het modernisme

  Tijdens de reeks komen de volgende meesters aan bod: Victor Horta | Ludwig Mies van der Rohe | Louis Kahn | Antoni Gaudí i Cornet | Frank Lloyd Wright | Hendrik Pieter Berlage | Michel de Klerk | Adolf Loos | Le Corbusier | Alvar Aalto NU €15 KORTING MET DE KORTINGSCODE VJ19 (GELDIG T/M 1 JULI 2019) Excl. entree bij colleges in het museum. Korting op entree met Museumkaart.
  • € 255,00
  €15,- Korting
 • Colleges Mode en kunst

  NU €15 KORTING MET DE KORTINGSCODE VJ19 (GELDIG T/M 1 JULI 2019) Onderwerpen die o.a. aan bod komen: Egypte, Griekenland, Rome,  vijftiende en zestiende eeuw gotiek en renaissance, zeventiende eeuw, achttiende eeuw, negentiende eeuw, Roaring twenties, art deco, Chanel, surrealisme, Dior, Givenchy, film & mode, pop art, YSL, Prada, Warhol, punk, Vivienne Westwood, technische innovaties. Nb. het tijdstip van de reeks in Amsterdam (voorjaar 2020) is gewijzigd t.o.v. het magazine. Excl. wekelijkse entree bij college in een museum, korting op entree met Museumkaart
  • € 211,00
  €15,- Korting
 • Colleges Moderne kunst

  U ziet hoe de avant-garde langzaam de gevestigde orde wordt. Hoe het centrum van de kunst niet langer alleen in Europa is, maar dat ook in Amerika interessante kunstwerken ontstaan. Hoe de nog levende kunstenaars gebruik kunnen maken van nieuwe media, nieuwe technieken waardoor kunst een andere rol krijgt. Kortom, tijdens de Colleges Moderne kunst krijgt u de handvatten om kunst uit de twintigste eeuw te duiden. Bij deze collegereeks ontvangt u enkele dagen voor aanvang een gratis digitale syllabus. Bij uw inschrijving kunt u tevens een geprint exemplaar bestellen à € 11,95 (incl. verzendkosten). Deze ontvangt u enkele dagen voor aanvang van de collegereeks per post thuis. NU €15 KORTING MET DE KORTINGSCODE VJ19 (GELDIG T/M 1 JULI 2019)   Excl. wekelijkse entree bij college in een museum, korting op entree met Museumkaart.
  • € 255,00
  €15,- Korting
 • Colleges Symboliek

  In de Colleges Symboliek buigt u zich over symbolen, thema’s en verborgen verhalen in de kunst van de oudheid tot het postmodernisme. Barokke decoratieprogramma’s, het burgerlijk realisme van Alma Tadema, islamitische iconografie: een greep uit de thema’s die eveneens tot het altijd boeiende terrein van de symboliek ofwel iconografie behoren. Bij deze colleges ontvangt u enkele dagen voor aanvang een gratis digitale syllabus. Bij uw inschrijving kunt u tevens een geprint exemplaar bestellen à € 11,95 (incl. verzendkosten). Deze ontvangt u enkele dagen voor aanvang van de colleges per post thuis.( Prijs bij colleges in Mauritshuis Den Haag is inclusief 10 x koffie/thee.) NU €15 KORTING MET DE KORTINGSCODE VJ19 (GELDIG T/M 1 JULI 2019)   Het is mogelijk een aanvullende rondleiding te volgen bij de colleges, Rondleiding Symboliek. De rondleidingen vinden plaats in het Rijksmuseum Amsterdam, het Mauritshuis Den Haag of Museum Boijmans Van Beuningen Rotterdam. Kijk voor meer informatie.   Excl. wekelijkse entree bij college in een museum, korting op entree met Museumkaart
  • € 255,00
  €15,- Korting
 • Colleges Renaissancemuziek

  Tijdens de reeks komen de volgende onderwerpen aan bod: Engeland: John DunstableVlaamse polyfonisten: Dufay | Biinchois | Ockeghem | AlamireHoog renaissance: Josquin de PrezDuitslandNederland: SweelinckFrankrijkItalië: Palestrina | Di Lasso | Venetiaanse school | Monteverdi NU €15 KORTING MET DE KORTINGSCODE VJ19 (GELDIG T/M 1 JULI 2019)
  • € 255,00
  €15,- Korting
 • Colleges Neurofilosofie

  Tijdens de Collegereeks Neurofilosofie krijgt u inzicht in de geschiedenis van de neurowetenschappen en hoort u over spraakmakende onderzoeken, verschillende theorieën en hun vertegenwoordigers. Swaab en Damasio klinken bekend, maar heeft u weleens gehoord van Churchland, Ryle, Dennett, Searle en Blackmore? Of de Nederlandse hoogleraren Gerrit Glas en Marc Slors? Wilt u weten hoe zij over onze hersenen denken, kies dan voor deze collegereeks. NU €15 KORTING MET DE KORTINGSCODE VJ19 (GELDIG T/M 1 JULI 2019) Incl. digitale handout
  • € 279,00
  €15,- Korting
 • Colleges Psychologie in de praktijk

  Docent Frederique Petit begint bij de ontwikkelingspsychologie en laat zien hoe verschillende scholen dezelfde gedragingen van baby’s en kinderen anders verklaren. Daarna is er aandacht voor de adolescentie en vervolgens voor diverse facetten van het volwassen leven. Hierbij is aandacht voor arbeids- en organisatiepsychologie, neuropsychologie en de klinische praktijk. U bent getuige van baanbrekende onderzoeken en maakt kennis met spraakmakende psychologen. De collegereeks is niet bedoeld als een zelfhulpcursus, maar als een praktische introductie in de psychologie. Zoals kunstgeschiedenis een museumbezoek verdiept, zo zal kennis van de psychologie u meer inzicht geven in het (dagelijks) gedrag van mensen, inclusief dat van uzelf. Geen tijd voor een reeks? Zie deze pagina voor de studiedag over dit onderwerp.   NU €15 KORTING MET DE KORTINGSCODE VJ19 (GELDIG T/M 1 JULI 2019)
  • € 325,00
  €15,- Korting
 • Filosofie voor het persoonlijke leven

  Thema's die voorbijkomen zijn: het persoonlijke leven, waarheid en leugen, angst, verveling en nutteloosheid, verdriet en depressie, seksualiteit en gender, ziekte en stoornissen, erkenning en mislukking, sterven en zelfdoding. Per thema komen drie tot vijf filosofen aan bod die u zullen verrassen met hun opvattingen, stellingen en vragen ten aanzien van het onderwerp. Met hulp van bijvoorbeeld Friedrich Nietzsche of René Gude worden vragen beantwoord als: Waar zijn we bang voor? Wat zijn de positieve kanten van verdriet? Hoe hypocriet mag je zijn? Is sterven moeilijk? Dit is kortom een collegereeks die geen onderwerp uit de weg gaat. U verbreedt niet alleen uw filosofische kennis maar spreekt tevens over zaken die meestal onbesproken blijven. NU €15 KORTING MET DE KORTINGSCODE VJ19 (GELDIG T/M 1 JULI 2019)
  • € 255,00
  €15,- Korting
 • Colleges Verdieping symboliek

  In de Colleges Verdieping Symboliek worden de volgende onderwerpen behandeld:Legenda Aurea | Apocalyps | Het leven van Mohamed | Spreekwoorden | Ovidius' metamorfosen | De deftige Gouden Eeuw | Machtsvertoon | De taal van gebouwen | Symboliek van nuDeze reeks behandelt symboliek thematisch, het is niet noodzakelijk eerst de Introductie Symboliek te hebben gevolgd maar het kan wel, de overlap tussen beide reeksen is minimaal. NU €15 KORTING MET DE KORTINGSCODE VJ19 (GELDIG T/M 1 JULI 2019) 9 hoorcolleges en 1 excursie| incl. digitale syllabus Bij deze colleges ontvangt u enkele dagen voor aanvang een gratis digitale syllabus. Bij uw inschrijving kunt u tevens een geprint exemplaar bestellen à € 11,95 (incl. verzendkosten). Deze ontvangt u enkele dagen voor aanvang van de colleges per post thuis.   Excl. wekelijkse entree bij college in een museum, korting op entree met Museumkaart
  • € 255,00
  €15,- Korting
 • Colleges Zestien fotografen en hun tijd

  Tijdens de collegereeks komen de volgende fotografen aan bod: Daguerre en Fox TalbotNadar en Charles MarvilleJulia Margaret Cameron en Alfred StieglitzLaszlo Moholy Nagy en Claude CahunMargareth Bourke White en August SanderRichard Avedon en Annie LeibovitzNan Goldin en Inez van LamsweerdeDaniel Gordon en Joana Choumali   NU €15 KORTING MET DE KORTINGSCODE VJ19 (GELDIG T/M 1 JULI 2019)
  • € 211,00
  €15,- Korting
 • Colleges Wereldfilosofie

  In deze tiendelige reeks is aandacht voor oeroude wijsgerige tradities maar ook voor moderne wereldfilosofie en voor het werk van bruggenbouwers als Spinoza en Nietzsche die zich lieten inspireren door teksten uit andere culturen. Bereid u voor op tien colleges die u uitnodigen om filosofische begrippen als tijd of de zin van het leven vanuit andere windrichtingen te benaderen. NU €15 KORTING MET DE KORTINGSCODE VJ19 (GELDIG T/M 1 JULI 2019) Excl. wekelijkse entree bij college in een museum, korting op entree met Museumkaart
  • € 325,00
  €15,- Korting
 • Colleges Tien hedendaagse architecten

  Vanaf de jaren negentig wordt er op een nieuwe manier gewerkt. Men spreekt nu van supermodernisme. Architecten worden kosmopoliet en werken wereldwijd aan lucht havens, stations, hotels en winkelcentra: mobiliteit en infrastructuur zijn essentiële thema’s. Deze stroming strekt zich in de eenentwintigste eeuw nog veel verder uit. Herzog & De Meuron, OMA en vooral Skidmore, Owings & Merrill laten dat goed zien. De Burj Khalifa in Dubai, de hoogste toren van de wereld, is van hun hand. Deze colleges spijkeren u helemaal bij. Tijdens de collegereeks komen de volgende architecten aan bod: Tadao Ando (1941), wiens minimalistische werk wordt geroemd vanwege zijn typerende gebruik van licht en schaduw en opvallende gebruik van beton;Renzo Piano (1937), een Italiaanse architect en industrieel ontwerper die in eerste instantie bekend werd door High Tech architectuur;Norman Foster (1935) maakte faam met extravagante, hypertechnologische wolkenkrabbers en de vernieuwbouw  bij iconen zoals de Rijksdag in Berlijn;Santiago Calatrava (1951) ontwerpt  zeer sculpturale, organisch aandoende gebouwen en bruggen, opgetrokken uit beton en staal;Frank Gehry (1929), een Canadees-Amerikaanse architect met sculpturale architectuur in opvallend kleur- en materiaalgebruik;Rem Koolhaas (1944) en het door hem in 1975 opgerichte, internationaal vermaarde Office for Metropolitan Architecture (OMA);Zaha Hadid (1950-2016), de eerste vrouw die de Pritzker Prize heeft ontvangen, ontwierp in een deconstructivistische, doch vloeiende stijl;Ben van Berkel (1957) richtte in 1988 zijn eigen bureau UN Studio op. Het werk van UN Studio kenmerkt zich door gestroomlijnde vormen, scherpe hoeken en hellende vlakken;Herzog & De Meuron (opgericht in 1978) worden geroemd om hun talent om traditionele en exotische, vaak vernieuwende materialen te combineren, zoals in het Olympisch Stadion in Beijing;Skidmore, Owings & Merrill (opgericht in 1936) zijn gespecialiseerd in duurdere commerciële gebouwen. Beroemd zijn hun wolkenkrabbers,  waaronder de Burj Khalifa in Dubai, de hoogste toren ter wereld. NU €15 KORTING MET DE KORTINGSCODE VJ19 (GELDIG T/M 1 JULI 2019) Bij deze colleges ontvangt u enkele dagen voor aanvang een gratis digitale syllabus. Bij uw inschrijving kunt u tevens een geprint exemplaar bestellen à € 11,95 (incl. verzendkosten). Deze ontvangt u enkele dagen voor aanvang van de colleges per post thuis. Inkijkexemplaar Syllabus Bent u benieuwd naar wat er zoal in een college naar voren komt? U kunt via onderstaande veld een inkijkexemplaar ontvangen van de Syllabus. In dit inkijkexemplaar is de eerste les in z'n geheel te lezen.   Excl. wekelijkse entree bij college in museum, korting op entree met Museumkaart.
  • € 255,00
  €15,- Korting
 • Colleges Van Bosch tot Breughel: de vergeten eeuw

  In die tijd behoren de vroegere Bourgondische erflanden nog onderverdeeld tot het Habsburgse Rijk van de keizers Maximiliaan en Karel V. Als gevolg van politieke en religieuze ontwikkelingen zou daar verderop in de eeuw verandering in komen. Ondanks de politieke onrust, is het een tijd van vernieuwing en vooruitgang. De ontdekking van de nieuwe wereld leidt tot een hoge vlucht van de boekdrukkunst en cartografie. En ook de schilderkunst krijgt vleugels. De productie gaat omhoog, het publiek is gevarieerder en de schilders zelf zijn veelzijdige figuren die ook optreden als architect of ingenieur. Steden als Brugge, Gent, Antwerpen, Den Bosch, Utrecht en Amsterdam leveren de klandizie en de kunstenaars van deze eeuw. NU €15 KORTING MET DE KORTINGSCODE VJ19 (GELDIG T/M 1 JULI 2019) Excl. entree bij colleges in het museum. Korting op entree met Museumkaart.
  • € 255,00
  €15,- Korting
 • Advanced Course Art History

  Subjects covered during the course: Iconography : how to read and interpret symbols and meanings in artFlemish late gothic: Jan van EyckFlemish Baroque: RubensDutch baroque : Frans Hals and RembrandtDutch 19th century art, from romanticism to impressionism A Dutch post-impressionist : Vincent van Gogh(Dutch) Art Nouveau and Art DecoDutch architecture 17th to 21st centuryFashion historyFemale artists throughout history The course will be taught in English.  NU €15 KORTING MET DE KORTINGSCODE VJ19 (GELDIG T/M 1 JULI 2019)
  • € 255,00
  €15,- Korting
 • Colloquium Kunstgeschiedenis semester 4

  Tijd van de –ismenSinds wanneer spelen gevoel en originaliteit een belangrijke rol in de kunst? Welke kunstcentra waren belangrijk in de afgelopen twee eeuwen? En wat onderzochten Picasso en Braque precies in hun kubistische werken? Deze en veel meer vragen komen aan bod tijdens deze collegereeks. Een must voor iedereen die van de modernen houdt.In een brede contextDe kunstgeschiedenis wordt in een culturele, sociale en historische context geplaatst. Er is veel aandacht voor afzonderlijke kunstwerken en kunstenaars. Ook zullen verschillende benaderingen, interpretaties en theorieën naast elkaar worden gezet. Deze uitvoerige reeks biedt u een degelijke basis om zelf met kennis en begrip nog meer van kunst te genieten! Vergelijkbaar met een propedeuseElk half jaar start een nieuw semester. Na twee jaar heeft u het complete colloquium doorlopen. Er worden geen examens afgenomen, maar na het vierde semester ontvangt u wel een getuigschrift van deelname (hieraan zijn geen wettelijke rechten verbonden). Bij deze collegereeks ontvangt u enkele dagen voor aanvang van elk semester een gratis digitale syllabus. Bij uw inschrijving kunt tevens een colloquiumboek à €30,- (incl. verzendkosten) bestellen. Dit boek omvat alle vier de semesters van het colloquium.  Deze ontvangt u enkele dagen voor aanvang van de collegereeks per post thuis. NU €15 KORTING MET DE KORTINGSCODE VJ19 (GELDIG T/M 1 JULI 2019)   Excl. wekelijkse entree bij college in een museum, korting op entree met Museumkaart
  • € 268,00
  €15,- Korting
 • Colloquium Moderne Kunst semester 4

  Het Colloquium Moderne Kunst bestaat uit vier semesters. Wij raden u aan de semesters chronologisch te volgen, maar u kunt zich natuurlijk ook voor een los semester inschrijven. Er worden geen examens afgenomen, maar na het vierde semester ontvangt u een getuigschrift van deelname (hieraan zijn geen wettelijke rechten verbonden). Semester 4: PostmodernismeEngagement en activismKunst buiten kunsthistorische traditiesYoung British ArtistsVideokunstArchitectuur vanaf 1980De 21e eeuwGraffiti Art Bij deze collegereeks ontvangt u enkele dagen voor aanvang van elk semester een gratis digitale syllabus. Bij uw inschrijving kunt u tevens een colloquiumboek à €30,- (incl. verzendkosten) bestellen. Dit boek omvat alle vier de semesters van het colloquium. Deze ontvangt u enkele dagen voor aanvang van de collegereeks per post thuis.  NU €15 KORTING MET DE KORTINGSCODE VJ19 (GELDIG T/M 1 JULI 2019) Excl. wekelijkse entree bij college in een museum, korting op entree met Museumkaart
  • € 247,00
  €15,- Korting
 • Colloquium De Ultieme 100 kunstenaars semester 5

  Het colloquium is chronologisch opgebouwd, per semester wordt één periode behandeld. Elke les is gewijd aan twee kunstenaars, die soms een boeiend contrast vormen, soms elkaar juist aanvullen. Aan de hand van hun leven behandelt de docent hun werk. Hierbij komen aspecten aan bod als opleiding, werkwijze, persoonlijkheid, relatie met opdrachtgevers, leermeesters, tijdgenoten en leerlingen et cetera. Zo komen we tot een beeld van de ontwikkeling van het kunstenaarschap in de periode die in het betreffende semester behandeld wordt. Semester 5: Henry Moore & Alberto GiacomettiAndy Warhol & Robert RauschenbergFrancis Bacon & Lucian FreudRobert Smithson & ChristoAnselm Kiefer & Gerhard RichterJeff Koons & Cindy ShermanNeo Rauch & Takashi MurakamiMarlene Dumas &  Luc TuymansAi Weiwei & Tracey EminRineke Dijkstra & Damien Hirst Bij deze collegereeks ontvangt u enkele dagen voor aanvang van elk semester een gratis digitale syllabus. Bij uw inschrijving kunt tevens een colloquiumboek à €30,- (incl. verzendkosten) bestellen. Dit boek omvat alle vijf de semesters van het colloquium. Deze ontvangt u enkele dagen voor aanvang van de collegereeks per post thuis.  NU €15 KORTING MET DE KORTINGSCODE VJ19 (GELDIG T/M 1 JULI 2019) Excl. wekelijkse entree bij college in een museum, korting op entree met Museumkaart
  • € 255,00
  €15,- Korting
 • Colloquium Moderne Kunst semester 3

  Het Colloquium Moderne Kunst bestaat uit vier semesters. Wij raden u aan de semesters chronologisch te volgen, maar u kunt zich natuurlijk ook voor een los semester inschrijven. Er worden geen examens afgenomen, maar na het vierde semester ontvangt u een getuigschrift van deelname (hieraan zijn geen wettelijke rechten verbonden). Semester 3: Abstract expressionismArt InformelPopartMinimalismeConceptuele KunstMexicaanse MuralistenNouveau RealismeFluxus Bij deze collegereeks ontvangt u enkele dagen voor aanvang van elk semester een gratis digitale syllabus. Bij uw inschrijving kunt u tevens het colloquiumboek à €30,- (incl. verzendkosten) bestellen. Dit boek omvat alle vier de semesters van het colloquium. Deze ontvangt u enkele dagen voor aanvang van de collegereeks per post thuis.  (* Prijs bij collegereeks in het Mauritshuis Den Haag en Museum Boijmans Van Beuningen is inclusief 8 x koffie/thee.) NU €15 KORTING MET DE KORTINGSCODE VJ19 (GELDIG T/M 1 JULI 2019) Excl. wekelijkse entree bij college in een museum, korting op entree met Museumkaart
  • € 247,00
  €15,- Korting
 • Colloquium Kunstgeschiedenis semester 3

  Rondom de VerlichtingWaarom werd er tijdens de hoogrenaissance zoveel waarde gehecht aan symmetrie en verhoudingen? Welke kunstenaar belichaamt het maniërisme? En waarin verschilt het nastreven van de klassieken in het neoclassicisme van de renaissance? Tijdens deze colleges onderzoekt u een turbulente periode vol versnellingen in de kunst en wetenschap. U krijgt antwoord op deze vragen en nog veel meer! In een brede contextDe kunstgeschiedenis wordt in een culturele, sociale en historische context geplaatst. Er is veel aandacht voor afzonderlijke kunstwerken en kunstenaars. Ook zullen verschillende benaderingen, interpretaties en theorieën naast elkaar worden gezet. Deze uitvoerige reeks biedt u een degelijke basis om zelf met kennis en begrip nog meer van kunst te genieten! Vergelijkbaar met een propedeuseElk half jaar start een nieuw semester. Na twee jaar heeft u het complete colloquium doorlopen. Er worden geen examens afgenomen, maar na het vierde semester ontvangt u wel een getuigschrift van deelname (hieraan zijn geen wettelijke rechten verbonden). Bij deze collegereeks ontvangt u enkele dagen voor aanvang van elk semester een gratis digitale syllabus. Bij uw inschrijving kunt tevens een colloquiumboek à €30,- (incl. verzendkosten) bestellen. Dit boek omvat alle vier de semesters van het colloquium.  Deze ontvangt u enkele dagen voor aanvang van de collegereeks per post thuis. NU €15 KORTING MET DE KORTINGSCODE VJ19 (GELDIG T/M 1 JULI 2019) Excl. wekelijkse entree bij college in een museum, korting op entree met Museumkaart
  • € 268,00
  €15,- Korting
 • Colloquium De Ultieme 100 kunstenaars semester 4

  Het colloquium is chronologisch opgebouwd, per semester wordt één periode behandeld. Elke les is gewijd aan twee kunstenaars, die soms een boeiend contrast vormen, soms elkaar juist aanvullen. Aan de hand van hun leven behandelt de docent hun werk. Hierbij komen aspecten aan bod als opleiding, werkwijze, persoonlijkheid, relatie met opdrachtgevers, leermeesters, tijdgenoten en leerlingen et cetera. Zo komen we tot een beeld van de ontwikkeling van het kunstenaarschap in de periode die in het betreffende semester behandeld wordt. Semester 4: Cézanne & PicassoToulouse-Lautrec & MatisseMunch & RousseauKandinsky & MondriaanKlee & BeckmannDuchamp & ArpDalí & De ChiricoMalevich & MiróAppel & De KooningPollock & Rothko Bij deze collegereeks ontvangt u enkele dagen voor aanvang van elk semester een gratis digitale syllabus. Bij uw inschrijving kunt tevens een colloquiumboek à €30,- (incl. verzendkosten) bestellen. Dit boek omvat alle vijf de semesters van het colloquium.  Deze ontvangt u enkele dagen voor aanvang van de collegereeks per post thuis. NU €15 KORTING MET DE KORTINGSCODE VJ19 (GELDIG T/M 1 JULI 2019) Excl. wekelijkse entree bij college in een museum, korting op entree met Museumkaart
  • € 255,00
  €15,- Korting
 • Colloquium Moderne Kunst semester 1

  Het Colloquium Moderne Kunst bestaat uit vier semesters. Wij raden u aan de semesters chronologisch te volgen, maar u kunt zich natuurlijk ook voor een los semester inschrijven. Er worden geen examens afgenomen, maar na het vierde semester ontvangt u een getuigschrift van deelname (hieraan zijn geen wettelijke rechten verbonden). Semester 1 Tijdens semester 1 komen de volgende stromingen aan bod:     Realisme    Impressionisme    Postimpressionisme    Symbolisme    Art Nouveau    Expressionisme    Kubisme    Abstracte kunst in Rusland    De Stijl    Bauhaus Bij deze collegereeks ontvangt u enkele dagen voor aanvang van elk semester een gratis digitale syllabus. Bij uw inschrijving kunt tevens het colloquiumboek à €30,- (incl. verzendkosten) bestellen. Dit boek omvat alle vier de semesters van het colloquium.  Deze ontvangt u enkele dagen voor aanvang van de collegereeks per post thuis.  (* Prijs bij collegereeks in het Mauritshuis Den Haag en Museum Boijmans Van Beuningen is inclusief 8 x koffie/thee.) NU €15 KORTING MET DE KORTINGSCODE VJ19 (GELDIG T/M 1 JULI 2019)   Inkijkexemplaar Syllabus Bent u benieuwd naar wat er zoal in een college naar voren komt? U kunt via onderstaande veld een inkijkexemplaar ontvangen van de Syllabus. In dit inkijkexemplaar is de eerste les in z'n geheel te lezen.     Excl. wekelijkse entree bij college in een museum, korting op entree met Museumkaart
  • € 247,00
  €15,- Korting
 • Colloquium Moderne Kunst semester 2

  Het Colloquium Moderne Kunst bestaat uit vier semesters. Wij raden u aan de semesters chronologisch te volgen, maar u kunt zich natuurlijk ook voor een los semester inschrijven. Er worden geen examens afgenomen, maar na het vierde semester ontvangt u een getuigschrift van deelname (hieraan zijn geen wettelijke rechten verbonden). Semester 2 Tijdens de collegereeks komen de volgende stromingen aan bod: Kunst na WO ISurrealismeNieuwe ZakelijkheidEntartete KunstAmsterdamse SchoolDadaCobra Bij deze collegereeks ontvangt u enkele dagen voor aanvang van elk semester een gratis digitale syllabus. Bij uw inschrijving kunt tevens het colloquiumboek à €30,- (incl. verzendkosten) bestellen. Dit boek omvat alle vier de semesters van het colloquium. Deze ontvangt u enkele dagen voor aanvang van de collegereeks per post thuis.  ( Prijs bij collegereeks in het Mauritshuis Den Haag is inclusief 8 x koffie/thee.) NU €15 KORTING MET DE KORTINGSCODE VJ19 (GELDIG T/M 1 JULI 2019) Excl. wekelijkse entree bij college in een museum, korting op entree met Museumkaart
  • € 247,00
  €15,- Korting
 • Colloquium Kunstgeschiedenis semester 2

  Stijlen in stroomversnellingHoe onderscheidt men Germaanse kunst van Keltische kunst? Hoe zag de wereld eruit onder het bewind van Karel de Grote? Welke technische ontwikkelingen maakten de weg vrij voor de gotiek? En wat is precies de proto-renaissance? Deze, en nog veel meer vragen, worden beantwoord tijdens deze inspirerende collegereeks. In een brede contextDe kunstgeschiedenis wordt in een culturele, sociale en historische context geplaatst. Er is veel aandacht voor afzonderlijke kunstwerken en kunstenaars. Ook zullen verschillende benaderingen, interpretaties en theorieën naast elkaar worden gezet. Deze uitvoerige reeks biedt u een degelijke basis om zelf met kennis en begrip nog meer van kunst te genieten! Vergelijkbaar met een propedeuseElk half jaar start een nieuw semester. Na twee jaar heeft u het complete colloquium doorlopen. Er worden geen examens afgenomen, maar na het vierde semester ontvangt u wel een getuigschrift van deelname (hieraan zijn geen wettelijke rechten verbonden). Bij deze collegereeks ontvangt u enkele dagen voor aanvang van elk semester een gratis digitale syllabus. Bij uw inschrijving kunt tevens een colloquiumboek à €30,- (incl. verzendkosten) bestellen. Dit boek omvat alle vier de semesters van het colloquium.  Deze ontvangt u enkele dagen voor aanvang van de collegereeks per post thuis. NU €15 KORTING MET DE KORTINGSCODE VJ19 (GELDIG T/M 1 JULI 2019) Excl. wekelijkse entree bij college in een museum, korting op entree met Museumkaart
  • € 268,00
  €15,- Korting
 • Colloquium Kunstgeschiedenis semester 1

  De vroege kunstgeschiedenisWelke verhalen vertellen de zo herkenbare Egyptische schilderingen? Wat is ‘contraposto’? En waar vind je de vroegste Christelijke symbolen en schilderingen? Tijdens deze colleges leert u over de vroegste ontwikkelingen in de kunstgeschiedenis. De basis waar latere generaties nog eeuwen aan refereren. In een brede contextVerhalen uit de kunstgeschiedenis worden in een culturele, sociale en historische context geplaatst. Er is veel aandacht voor afzonderlijke kunstwerken en kunstenaars. Ook zullen verschillende benaderingen, interpretaties en theorieën naast elkaar worden gezet. Deze uitvoerige reeks biedt u een degelijke basis om zelf met kennis en begrip nog meer van kunst te genieten! Vergelijkbaar met een propedeuseElk half jaar start een nieuw semester. Na twee jaar heeft u het complete colloquium doorlopen. Er worden geen examens afgenomen, maar na het vierde semester ontvangt u wel een getuigschrift van deelname (hieraan zijn geen wettelijke rechten verbonden). Bij deze collegereeks ontvangt u enkele dagen voor aanvang van elk semester een gratis digitale syllabus. Bij uw inschrijving kunt tevens een colloquiumboek à €30,- (incl. verzendkosten) bestellen. Dit boek omvat alle vier de semesters van het colloquium.  Deze ontvangt u enkele dagen voor aanvang van de collegereeks per post thuis. NU €15 KORTING MET DE KORTINGSCODE VJ19 (GELDIG T/M 1 JULI 2019) Inkijkexemplaar Syllabus Bent u benieuwd naar wat er zoal in een college naar voren komt? U kunt via onderstaande veld een inkijkexemplaar ontvangen van de Syllabus. In dit inkijkexemplaar is de eerste les in z'n geheel te lezen.   Excl. wekelijkse entree bij college in een museum, korting op entree met Museumkaart
  • € 268,00
  €15,- Korting
 • Kunstgeschiedenis in 7 rondleidingen

  Aan bod komen onder andere de volgende onderwerpen: middeleeuwen | renaissance | maniërisme | barok | rococo |  neoclassicisme | romantiek | impressionisme | moderne kunst | de architectuur van het gebouw NB. De rondleidingen zijn met opzet relatief vroeg in de ochtend of laat in de middag gepland. Dit heeft te maken met de drukte in het Rijksmuseum. Op deze dagdelen is het het meest rustig en dat komt de ervaring tijdens de rondleidingen ten goede. €15 KORTING MET DE KORTINGSCODE VJ19-2 (GELDIG T/M 1 JULI 2019). Nb de korting geldt voor reeksen die starten na 1 juli 2019. Excl. entree tot het Rijksmuseum. Gratis met Museumkaart
  • € 179,00
  €15,- Korting
 • Collegereeks Muziekgeschiedenis

  Besproken worden: OudheidMiddeleeuwen (500- 1000 en 1000-1450)RenaissanceBarokClassicismeRomantiek 20e eeuw21e eeuw Na afloop kunt u muziek uit alle perioden in een historische en culturele context plaatsen. Bij deze collegereeks ontvangt u enkele dagen voor aanvang een gratis digitale syllabus. Bij uw inschrijving kunt u tevens een geprint exemplaar bestellen  à  € 11,95 (incl. verzendkosten). Deze ontvangt u enkele dagen voor aanvang van de collegereeks per post thuis.    
  • € 255,00
  €15,- Korting
MEER AANBOD OVER