Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Colleges Introductie psychologie

Het grote abc van een dynamisch vakgebied.

Waarom doen we wat we doen? Is gedrag aangeleerd of aangeboren? Welke rol spelen emoties bij ons handelen? Zijn wij ons brein? Vragen die behoren tot het domein van de psychologie. Deze grondige inleiding bestaat uit tien bijeenkomsten die u een adequaat beeld geven van dit boeiende vakgebied. De stof is een beknopte versie van wat psychologiestudenten in hun eerste jaar aan de universiteit leren. 10 hoorcolleges | Incl. digitale syllabus

De eerste colleges behandelen meer algemene thema’s, zoals de geschiedenis van de psychologie, het menselijk leervermogen en de werking van het geheugen, ons beslissingsvermogen en intelligentie. Vanzelfsprekend kijken we naar de wisselwerking tussen nature en nurture. Wat is aangeboren en wat is aangeleerd? Hoe beïnvloeden genen onze ontwikkeling en wat heeft dit met psychologie te maken? Ook wordt ingegaan op de werking van het zenuwstelsel en de hersenen.

Vanaf het vijfde college komen vervolgens verschillende takken van psychologie aan bod, bijvoorbeeld de toegepaste psychologie, die zich bezighoudt met uiteenlopende zaken als winkelinrichting en wegwijzers. En er zijn twee colleges gewijd aan sociale psychologie, waarin het draait om relaties, groepsprocessen en massagedrag. In het college over klinische psychologie staat het concept persoonlijkheid ter discussie en dan wordt tevens gekeken naar psychische stoornissen.

Tot slot komen verschillende behandelmethoden aan bod: van cognitieve gedragstherapie en EMDR, tot oplossingsgerichte therapie en mindfulness.

Bij deze collegereeks ontvangt u enkele dagen voor aanvang een gratis digitale syllabus. Bij uw inschrijving kunt u tevens een geprint exemplaar bestellen à € 11,95 (incl. verzendkosten). Deze ontvangt u enkele dagen voor aanvang van de collegereeks per post thuis.

NU €15 KORTING MET DE KORTINGSCODE VJ19 (GELDIG T/M 1 JULI 2019)

Praktische informatie

Shopping cart icon € 325,00
Nodig iemand uit
Deel:
-

Locatie
Datum
Tijd
Docent
Amsterdam
woensdag 22 januari t/m woensdag 08 april
13:30 tot 15:30
Frederique Petit
Haarlem
donderdag 23 januari t/m donderdag 09 april
13:30 tot 15:30
-
Den Haag
woensdag 25 september t/m woensdag 11 december
20:00 tot 22:00
Frederique Petit
Eindhoven
dinsdag 21 januari t/m dinsdag 07 april
20:00 tot 22:00
Frederique Petit
Amsterdam
donderdag 26 september t/m donderdag 19 december
20:00 tot 22:00
-
Utrecht
donderdag 26 september t/m donderdag 19 december
10:30 tot 12:30
-
Arnhem
dinsdag 24 september t/m dinsdag 10 december
13:30 tot 15:30
-

Uitgelicht

 • Lezing Jaar van de Botanische Tuinen

  Botanicus Joop van Velzen wijst u op de plantencollecties van de mooiste hortussen in Nederland, waaronder de tuin van uw keuze, en begeleidt u langs gewoonweg schitterende bomen, struiken, planten en bloemen. Excl. entree tot de tuinen

  • € 17,50
  Bekijk meer
 • Stadswandeling in de Zeedijkbuurt

  De wandeling start bij de Schreierstoren, en via (voormalig zeeliedenlogement) Café In 't Aepjen loopt u langs de Zeedijk. De wandeling voert onder andere langs de Sint Anthoniespoort (nu de Waag), het geschutsmagazijn van de stad (het Oost-Indisch Huis van de VOC) en de Montelbaanstoren. Daarnaast  wandelt u door het Lastage gebied, tussen de Geldersekade en de Oudeschans. Het voormalig industrie- en havengebied van Amsterdam. Natuurlijk mag een kijkje op de oude haven ook niet ontbreken en de wandeling eindigt aan de Prins Hendrikkade waar u mooi zicht heeft op het VOC schip van het Scheepvaartmuseum. In twee uur wordt u meegevoerd door het Nautisch Kwartier en beleeft u de zeemansgeschiedenis van Amsterdam!

  • € 25,00
  Bekijk meer
 • Cityspecial München

  Daarna wandelen we door de Englischer Garten en maken een korte stop bij de Chinesischer Turm: wie weet wordt er wel een concert geblazen. In deze Engelse landschapstuin in het hart van de oude stad vinden we ook het Münchner Residenz; een enorm paleis dat in etappes gebouwd werd door de Beierse koningen. Verbaas u over de mengelmoes van renaissancistische, barokke en neoklassieke bouwstijlen. Na de wandeling in dit bourgeoisie gedeelte van München, lopen we ook nog de wijk Schwabing; de studentenwijk in. Hier kunt u in relaxte atmosfeer uw hart ophalen aan de vele boekhandels en goede cafés. En dan hebben we nog maar een tipje van de Münchense sluier opgetild….

  • € 27,50
  Bekijk meer
 • De talkshow gesprek 2: Femke Halsema

  Locatie van de reeks ontmoetingen is de Amstelkerk aan de Prinsengracht in Amsterdam. Op 12 oktober neemt dichter en beeldend kunstenaar Armando plaats voor de avondmaalstafel. Op 9 november is Femke Halsema te gast. De derde geïnterviewde op 23 november is Connie Palmen en last but not least spreekt Thijs Broer op 30 november met schrijver Frank Westerman. 4 interviews | Geen syllabus beschikbaar

  • € 35,00
  Bekijk meer
Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.