Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Colleges Introductie psychologie

Het grote abc van een dynamisch vakgebied.

Waarom doen we wat we doen? Is gedrag aangeleerd of aangeboren? Welke rol spelen emoties bij ons handelen? Zijn wij ons brein? Vragen die behoren tot het domein van de psychologie. Deze grondige inleiding bestaat uit tien bijeenkomsten die u een adequaat beeld geven van dit boeiende vakgebied. De stof is een beknopte versie van wat psychologiestudenten in hun eerste jaar aan de universiteit leren.

10 hoorcolleges | Incl. digitale syllabus

De eerste colleges behandelen meer algemene thema’s, zoals de geschiedenis van de psychologie, het menselijk leervermogen en de werking van het geheugen, ons beslissingsvermogen en intelligentie. Vanzelfsprekend kijken we naar de wisselwerking tussen nature en nurture. Wat is aangeboren en wat is aangeleerd? Hoe beïnvloeden genen onze ontwikkeling en wat heeft dit met psychologie te maken? Ook wordt ingegaan op de werking van het zenuwstelsel en de hersenen.

Vanaf het vijfde college komen vervolgens verschillende takken van psychologie aan bod, bijvoorbeeld de toegepaste psychologie, die zich bezighoudt met uiteenlopende zaken als winkelinrichting en wegwijzers. En er zijn twee colleges gewijd aan sociale psychologie, waarin het draait om relaties, groepsprocessen en massagedrag. In het college over klinische psychologie staat het concept persoonlijkheid ter discussie en dan wordt tevens gekeken naar psychische stoornissen.

Tot slot komen verschillende behandelmethoden aan bod: van cognitieve gedragstherapie en EMDR, tot oplossingsgerichte therapie en mindfulness.

Bij deze collegereeks ontvangt u enkele dagen voor aanvang een gratis digitale syllabus. Bij uw inschrijving kunt u tevens een geprint exemplaar bestellen à € 11,95 (incl. verzendkosten). Deze ontvangt u enkele dagen voor aanvang van de collegereeks per post thuis.

Praktische informatie

Shopping cart icon € 325,00
Book icon inclusief studiemateriaal
Nodig iemand uit
Deel:
-

Locatie
Datum
Tijd
Docent
Den Haag
Lutherse Kerk Den Haag
woensdag 25 september 2019 t/m woensdag 11 december 2019
20:00 tot 22:00
Frederique Petit
Utrecht
Kargadoor
donderdag 26 september 2019 t/m donderdag 19 december 2019
10:30 tot 12:30
Annette van der Elst
Amsterdam
Cromhouthuis/Bijbels Museum
donderdag 26 september 2019 t/m donderdag 19 december 2019
20:00 tot 22:00
Annette van der Elst
Eindhoven
Amrâth Hotel Eindhoven
dinsdag 21 januari 2020 t/m dinsdag 07 april 2020
20:00 tot 22:00
Frederique Petit
Amsterdam
Cromhouthuis/Bijbels Museum
woensdag 22 januari 2020 t/m woensdag 08 april 2020
13:30 tot 15:30
Frederique Petit
Haarlem
Remonstrantse Gemeente Haarlem
donderdag 23 januari 2020 t/m donderdag 09 april 2020
13:30 tot 15:30
Annette van der Elst

Uitgelicht

 • Studiedag Het Brein

  Ook wordt op deze studiedag stilgestaan bij actuele breinzaken, zoals het vinden van een medicijn tegen dementie en de druk die dat op betrokken wetenschappers legt. Wilt u meer weten over wat zich afspeelt in uw bovenkamer? Kijk of er nog plaats is voor deze studiedag onder leiding van docent psychologie en filosoof Fréderique Petit. Prijs is exclusief koffie/thee & lunch; inclusief digitale hand-out

  • € 54,00
  Zomeractie
 • Colleges Japanse kunst en geschiedenis

  Japanse kunst mag zich in Nederland weer in een groeiende belangstelling verheugen. Al sinds de jaren dertig van de vorige eeuw zijn er actieve kringen van verzamelaars en handelaars en de Nederlandse musea bezitten internationaal gerenommeerde collecties. Ook daarbuiten is er een grote fascinatie voor de kunst van Japan. Jammer genoeg houden veel overzichten van Japanse kunst op rond het jaar 1900 en laten ze de boeiende twintigste en eenentwintigste eeuw buiten beschouwing. Japanologe en kunsthistorica Inge Klompmakers geeft in acht colleges wél een compleet beeld van de Japanse kunst en cultuur.

  • € 211,00
  Bekijk meer
 • Wandeling door Historisch Kampen

  Wandel mee door het prachtige Kampen en zie de monumenten die een verhaal van geloof, zorg en onderwijs illustreren. Docent is kunsthistoricus Reinier de Wit, die sinds acht jaar met veel genoegen in de historische binnenstad van Kampen woont. 

  • € 25,00
  Bekijk meer
 • Stadswandeling Culemborg

  In  1318 ontving Culemborg stadsrechten en daarmee zijn ook de eerste stadsuitbreidingen een feit. Er kwam een stadsmuur en –gracht om de ongeregelde bendes en vijandelijke troepen buiten de stad te houden. De oude binnenpoort waarop vloedtekens zijn te zien staat nog prominent in het oude centrum.  Het deel van de stadsmuur dat nu nog staat geldt als de oudste originele stadsmuur van Nederland! Vanaf de 19e eeuw werden er stadsvilla’s gebouwd en hielp de uitvinding van de stoomlocomotief Culemborg aan een wereldprimeur met de langste spoorbrug van Europa. 

  • € 25,00
  Bekijk meer
Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.