Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Colloquium Kunstgeschiedenis semester 1

Kom meer te weten over de vroegste ontwikkelingen in de kunstgeschiedenis.

Deze colleges bieden u in vier semesters een zeer uitgebreid chronologisch overzicht van de westerse kunstgeschiedenis, van de Egyptenaren tot hedendaagse kunst. Tijdens dit semester komen aan bod: Egypte Griekse en Romeinse oudheid Vroegchristelijke kunst Oost-Romeinse Rijk Byzantium Deze inspirerende colleges zijn gebaseerd op de propedeuse Kunstgeschiedenis aan de Nederlandse universiteiten. De semesters zijn ook afzonderlijk te volgen. 10 hoorcolleges en 1 excursie | Incl. digitale syllabus per semester

De vroege kunstgeschiedenis
Welke verhalen vertellen de zo herkenbare Egyptische schilderingen? Wat is ‘contraposto’? En waar vind je de vroegste Christelijke symbolen en schilderingen? Tijdens deze colleges leert u over de vroegste ontwikkelingen in de kunstgeschiedenis. De basis waar latere generaties nog eeuwen aan refereren.

In een brede context
Verhalen uit de kunstgeschiedenis worden in een culturele, sociale en historische context geplaatst. Er is veel aandacht voor afzonderlijke kunstwerken en kunstenaars. Ook zullen verschillende benaderingen, interpretaties en theorieën naast elkaar worden gezet. Deze uitvoerige reeks biedt u een degelijke basis om zelf met kennis en begrip nog meer van kunst te genieten!

Vergelijkbaar met een propedeuse
Elk half jaar start een nieuw semester. Na twee jaar heeft u het complete colloquium doorlopen. Er worden geen examens afgenomen, maar na het vierde semester ontvangt u wel een getuigschrift van deelname (hieraan zijn geen wettelijke rechten verbonden).

Bij deze collegereeks ontvangt u enkele dagen voor aanvang van elk semester een gratis digitale syllabus. Bij uw inschrijving kunt tevens een colloquiumboek à €30,- (incl. verzendkosten) bestellen. Dit boek omvat alle vier de semesters van het colloquium.  Deze ontvangt u enkele dagen voor aanvang van de collegereeks per post thuis.

NU €15 KORTING MET DE KORTINGSCODE VJ19 (GELDIG T/M 1 JULI 2019)

Inkijkexemplaar Syllabus

Bent u benieuwd naar wat er zoal in een college naar voren komt? U kunt via onderstaande veld een inkijkexemplaar ontvangen van de Syllabus. In dit inkijkexemplaar is de eerste les in z'n geheel te lezen.


Excl. wekelijkse entree bij college in een museum, korting op entree met Museumkaart

Praktische informatie

Shopping cart icon € 268,00
Nodig iemand uit
Deel:
-

Kies een plaats
Alle plaatsen
Locatie
Datum
Tijd
Docent
Enschede
vrijdag 24 januari t/m vrijdag 17 april
10:30 tot 12:30
-
Alphen aan den Rijn
woensdag 25 september t/m woensdag 11 december
13:30 tot 15:30
-
Utrecht
donderdag 23 januari t/m donderdag 09 april
14:30 tot 16:30
-
Amsterdam
dinsdag 21 januari t/m dinsdag 07 april
10:30 tot 12:30
-
Den Haag
woensdag 22 januari t/m woensdag 08 april
09:30 tot 11:30
-
Amsterdam
donderdag 26 september t/m donderdag 12 december
10:30 tot 12:30
Martijn Pieters
Den Bosch
woensdag 22 januari t/m woensdag 08 april
14:00 tot 16:00
-
Hoorn
maandag 23 september t/m maandag 09 december
20:00 tot 22:00
-
Apeldoorn
dinsdag 21 januari t/m dinsdag 07 april
10:00 tot 12:00
-
Maastricht
donderdag 23 januari t/m donderdag 09 april
20:00 tot 22:00
Eveline Heylen
Assen
vrijdag 27 september t/m vrijdag 13 december
14:30 tot 16:30
-
Delft
dinsdag 01 oktober t/m dinsdag 17 december
20:00 tot 22:00
-

Uitgelicht

 • College Blanche en Claude Monet

  Blanche had het voorrecht om de grote kunstenaar van nabij mee te maken en al snel werd zij zijn meest begaafde leerlinge. Hij leerde haar alles wat hij wist over de natuur, de kleuren en het licht. Zij schilderde mee aan zijn zijde en gebruikte hetzelfde canvas, dezelfde penselen en hetzelfde palet met dezelfde kleuren…… De jaren in Giverny (1883-1897) waren gelukkige jaren waarin Blanche en Monet intensief samenwerkte. Zonder signatuur is het zelfs nu nog moeilijk om te bepalen of de schilderijen uit deze periode van Blanche of van Monet zijn!   Blanche Hoschedé Monet. Un regard impressioniste | 8 juli - 29 oktober | Musée de Vernon

  • € 29,50
  Bekijk meer
 • Lezing Beet! Vis in beeld

  Beet! Vissen naar verborgen betekenissen | 30 juni 2019 t/m 10 november 2019 | Dordrechts Museum Excl. entree tot het museum. Korting op entree met Museumkaart.

  • € 18,00
  Bekijk meer
 • Lezing Heilig Schrift. Tanach, Bijbel en Koran

  Wat zijn de overeenkomsten tussen de drie heilige boeken? Waar komt de inhoud vandaan? Wie waren de verkondigers van Gods woord? Hoe worden zij, Mozes, Christus en Mohammed, geportretteerd? Welke rituelen kleven aan het lezen van Tanach, Bijbel of Koran? Zijn ver- of hertalingen even heilig als het origineel? U weet het na de lezing! Op zoek naar meer verdieping? U kunt zich naast de lezing ook inschrijven voor de korte collegereeks door kunsthistoricus Martijn Pieters. Heilig Schrift. Tanach, Bijbel en Koran | 7 oktober 2016 t/m 8 januari 2017 | Museum Catharijneconvent, Utrecht Bestel de catalogus zonder verzendkosten Bestel nu de tentoonstellingscatalogus Heilig Schrift bij de Vrije Academie. Indien u de lezing én het boek samen bestelt betaalt u géén verzendkosten. Excl. entree tot museum. Korting op entree met Museumkaart.

  • € 17,50
  Bekijk meer
 • Lezing David Chihuly

  Excl. entree tot het museum. Korting op entree met Museumkaart.

  • € 17,50
  Bekijk meer
Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.