Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Colloquium Kunstgeschiedenis semester 3

Onderzoek een turbulente periode vol versnellingen in de kunst en wetenschap.

Deze colleges bieden u in vier semesters een zeer uitgebreid chronologisch overzicht van de westerse kunstgeschiedenis, van de Egyptenaren tot hedendaagse kunst. Tijdens dit semester komen aan bod: Hoogrenaissance, Maniërisme, Barok, Rococo, Romantiek, Neoclassicisme, Academisme en historisme. Deze inspirerende colleges zijn gebaseerd op de propedeuse Kunstgeschiedenis aan de Nederlandse universiteiten. De semesters zijn ook afzonderlijk te volgen.

10 hoorcolleges en 1 excursie | Incl. digitale syllabus per semester

Rondom de Verlichting
Waarom werd er tijdens de hoogrenaissance zoveel waarde gehecht aan symmetrie en verhoudingen? Welke kunstenaar belichaamt het maniërisme? En waarin verschilt het nastreven van de klassieken in het neoclassicisme van de renaissance? Tijdens deze colleges onderzoekt u een turbulente periode vol versnellingen in de kunst en wetenschap. U krijgt antwoord op deze vragen en nog veel meer!

In een brede context
De kunstgeschiedenis wordt in een culturele, sociale en historische context geplaatst. Er is veel aandacht voor afzonderlijke kunstwerken en kunstenaars. Ook zullen verschillende benaderingen, interpretaties en theorieën naast elkaar worden gezet. Deze uitvoerige reeks biedt u een degelijke basis om zelf met kennis en begrip nog meer van kunst te genieten!

Vergelijkbaar met een propedeuse
Elk half jaar start een nieuw semester. Na twee jaar heeft u het complete colloquium doorlopen. Er worden geen examens afgenomen, maar na het vierde semester ontvangt u wel een getuigschrift van deelname (hieraan zijn geen wettelijke rechten verbonden).

Bij deze collegereeks ontvangt u enkele dagen voor aanvang van elk semester een gratis digitale syllabus. Bij uw inschrijving kunt tevens een colloquiumboek à €30,- (incl. verzendkosten) bestellen. Dit boek omvat alle vier de semesters van het colloquium.  Deze ontvangt u enkele dagen voor aanvang van de collegereeks per post thuis.


Excl. wekelijkse entree bij college in een museum, korting op entree met Museumkaart

Praktische informatie

Shopping cart icon € 268,00
Book icon inclusief studiemateriaal
Nodig iemand uit
Deel:
-

Locatie
Datum
Tijd
Docent
Amsterdam
Vrije Academie
woensdag 25 september 2019 t/m woensdag 11 december 2019
10:00 tot 12:00
Oene Dijk
Velp
Parkstaete Zalencentrum
woensdag 25 september 2019 t/m woensdag 11 december 2019
13:30 tot 15:30
Anissa Foukalne
Utrecht
Kargadoor
vrijdag 27 september 2019 t/m vrijdag 13 december 2019
15:00 tot 17:00
Oene Dijk
Amsterdam
Cromhouthuis/Bijbels Museum
maandag 20 januari 2020 t/m maandag 06 april 2020
12:30 tot 14:30
Birgitte Mommers
Leiden
Huys van Leyden
donderdag 30 januari 2020 t/m donderdag 16 april 2020
13:30 tot 15:30
Birgitte Mommers

Uitgelicht

 • Stadswandeling Historisch Sittard

  Sittard behoort tot de oudste steden van Nederland en kent een roemrijk verleden. De binnenstad is sinds 1972 beschermd stadsgezicht. Ontdek tijdens de wandeling Sittard in al haar aspecten: haar (ontstaans-)geschiedenis, prachtige gebouwen en bijzondere verhalen, de kerken en kloosters, de stadswal, de stadstuinen en nog veel meer!

  • € 29,50
  Bekijk meer
 • Colleges Art nouveau & jugendstil

  In eerste instantie beperkt de art nouveau zich tot de toegepaste kunsten, maar al snel dringt zij ook door tot architectuur en schilderkunst. Postkantoren, woonhuizen, meubels, kleren, sieraden, serviezen, boeken: niets ontsnapt aan de restyling. Steden als Barcelona, Brussel, Glasgow en ook Amsterdam ondergaan een radicale verjongingskuur. Werk van onder anderen Gaudí, Horta, Mackintosh en Berlage komt aan bod in de Colleges Art nouveau & jugendstil. Het schetst de opkomst en bloei van de nieuwe kunst in Europa en laat de schitterende gevolgen van deze sierlijke vernieuwingsgolf zien.

  • € 255,00
  Bekijk meer
 • Advanced Course Art History

  Subjects covered during the course: Iconography : how to read and interpret symbols and meanings in artFlemish late gothic: Jan van EyckFlemish Baroque: RubensDutch baroque : Frans Hals and RembrandtDutch 19th century art, from romanticism to impressionism A Dutch post-impressionist : Vincent van Gogh(Dutch) Art Nouveau and Art DecoDutch architecture 17th to 21st centuryFashion historyFemale artists throughout history The course will be taught in English. 

  • € 255,00
  Bekijk meer
 • Rondleiding Bonnefantenmuseum

  Tijdens de rondleiding zal er ook uitgebreid worden stilgestaan bij het gebouw, getekend door de Italiaanse architect Aldo Rossi (1931-1997). De bouw van het museum in de jaren 90 vormde het startsein van nieuwe stedenbouwkundige ontwikkelingen aan de overzijde van de Maas die Maastricht een geheel nieuwe aanblik hebben gegeven.Naast de vaste collectie neemt uw docent u ook mee naar de huidige tentoonstellingen Andy Summers, A Certain Strangeness en Beating Time en brengt u tot slot u kort bezoek aan de atelierruimte van de Stichting Restauratie Atelier Limburg.

  • € 25,00
  Bekijk meer
Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.