Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage

Workshop Ex libris stempel maken

Creëer uw persoonlijke eigendomsmerk voor in al uw boeken!

Een ex libris is een eigendomsmerkje dat in een boek gestempeld wordt om aan te geven van wie het boek is. Het ontwerpen en gebruiken van ex libris ontstond al snel na de uitvinding van de boekdrukkunst. Toen de rijken privébibliotheken gingen aanleggen, moesten hun boeken natuurlijk worden gekenmerkt zodat ze na uitlenen ook weer bij de eigenaar terug kwamen. De ex libris stempels waren heuse kunstwerkjes: specifiek ontworpen afbeeldingen -vaak afgeleiden van het familiewapen- vergezeld door een naam of initialen.

Tijdens deze workshop gaat u uw eigen ex libris stempel maken. Zo raakt u nooit meer een boek kwijt en krijgen uw boeken ook een ambachtelijke uitstraling!

Allereerst gaat u aan de slag met het ontwerp. Dieren en planten zijn van oudsher favoriete onderwerpen voor de stempels. Tijdens de workshop zullen dan ook botanische prints en dierenprints aanwezig zijn die als inspiratie kunnen dienen. Tevens kunt u zich laten inspireren door een kijkje te nemen in een boek vol verschillende letters die door de eeuwen heen gemaakt zijn. Zodra u een idee voor ogen heeft, kunt u beginnen met schetsen. Natuurlijk begeleidt de docent u daarbij.

Bent u tevreden met de schets, dan trekt u deze over op kalkpapier met een zacht 2B potlood. Vervolgens legt u de overgetrokken tekening met de potloodkant naar beneden op een stuk stempelrubber. Door te wrijven met het potlood over de achterkant komt de tekening op het rubber te staan. Nu gaat u de afbeelding uitsnijden met een guts. Veel kracht zetten is niet nodig want het rubber is zacht. Met de zwarte stempelinkt kunt u tussendoor testjes maken om te kijken hoe de afdruk er uit ziet. 

Aan het eind van de workshop gaat u naar huis met uw unieke, zelf ontworpen ex libris stempel. Tevens krijgt u daarbij een stempelkussen mee naar huis, zodat u thuis direct uw boeken van uw eigen merk kunt voorzien!

  • De workshop duurt 3 uur.
  • Inclusief koffie/thee.
  • Inclusief alle materialen.
  • Maximaal 13 deelnemers.


Praktische informatie
Shopping cart icon € 65,00
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent

Uitgelicht

Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.

Newsletter pop-up image

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!