Zakelijk

Wachtwoord vergeten

Je krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage

Workshop Stempels gutsen

Verstuur dit jaar uw zelfgemaakte (kerst)kaarten

Lijkt het u leuk om dit jaar uw eigen gemaakte (kerst)kaarten te versturen? Tijdens deze workshop maakt u uw eigen feestelijke stempel en drukt u daarmee uw eigen kaarten! Gaat u voor een klassieke kerstafbeelding van een kerstboom of kerstbal, of liever een zelfontworpen afbeelding? Er zullen genoeg inspirerende voorbeelden aanwezig zijn. We gaan stempelen met rode en groene inkt, waarbij een gouden touch niet mag ontbreken.

Het maken van een kerststempel begint met schetsen. Na wat oefenen zet u de definitieve schets over op stempelrubber. Dat doet u door uw ontwerp over te trekken op kalkpapier met een zacht 2B-potlood. Vervolgens legt u de overgetrokken tekening met de potloodkant naar beneden op het stempelrubber. Door te wrijven over de achterkant van het kalkpapier, komt de tekening op het rubber te staan. Nu gaat u de afbeelding uitsnijden met een guts: een gootvormige steekbeitel van staal. Veel kracht zetten is niet nodig, want het rubber is zacht. Ondertussen maakt u testafdrukken op eenvoudig papier. Wanneer u helemaal tevreden bent over hoe de stempel is geworden, kunt u een serie van 10 kerstkaarten gaan drukken. De kaarten zijn van mooi dik papier (300 gram) op regulier ansichtkaartformaat (14,8 x 10,5 cm).

De stempel kunt u thuis gebruiken om nog meer kaarten te stempelen, maar er zijn nog veel meer feestelijke mogelijkheden. Zo zou u bijvoorbeeld een persoonlijk tintje kunnen geven aan de kerstcadeaus door uw eigen stempel op de cadeaulabels te drukken. Als u eenmaal begint met stempelen volgen er vast nog meer ideeën!

  • De workshop duurt 3 uur.
  • Inclusief alle materialen.
  • Maximaal 15 deelnemers.
  • Inclusief koffie/thee.

Praktische informatie
Shopping cart icon € 65,00
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent

Uitgelicht

Ook voor jou

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar je jaren plezier van hebt.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij jou in de buurt organiseren.

Newsletter pop-up image

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!