Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Studiedag Niki de Saint Phalle

Powervrouw in de kunst

Vrolijk pronken ze op menig openluchttentoonstelling, de kolossale Nana’s van Niki de Saint Phalle (1930-2002). Ondanks hun schijnbare luchtigheid staan de volle vrouwfiguren stevig op de grond. Vrouwen als grotten, als kathedralen, als moedergodinnen waar je in en uit kunt lopen en zelfs in kunt wonen. Niki’s eerste expositie met deze kleurrijke dames was in het feministische jaar 1965. Ze noemde ze Nana´s en benadrukte dat Nana Power symbool stond voor de kracht die vrouwen nodig hebben om onafhankelijk en gelukkig te zijn.

Wereldberoemd is natuurlijk de door Nana’s bevolkte Stravinsky-fontein uit 1983 naast het Centre Pompidou, die Saint Phalle samen met partner Jean Tinguely maakte. Maar haar meesterwerk is zonder twijfel de Tarottuin in Toscane waar zij 22 kaarten van de Grote Arcana gestalte heeft gegeven. De Tarot zal vanuit de Jungiaanse psychologie worden verklaard om tot een beter begrip van Niki en de tuin te komen. Volgens Jung is het onze taak ‘te worden wie je in wezen bent’. Dat lijkt Saint Phalle te zijn gelukt. Meer weten over de beeldhouwende powervrouw? Wees bij de studiedag van kunsthistorica Karin Haanappel.

 • Prijs is inclusief een digitale hand-out
 • Prijs is exclusief koffie/thee & lunch

Praktische informatie

Shopping cart icon € 69,00
Karin Haanappel
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent
Velp
Parkstaete Zalencentrum
vrijdag 27 september 2019
10:30 tot 16:15
Karin Haanappel
Amsterdam
Cromhouthuis/Bijbels Museum
zondag 29 september 2019
11:00 tot 16:45
Karin Haanappel
Den Haag
Bergkerk
vrijdag 04 oktober 2019
10:30 tot 16:15
Karin Haanappel
Den Bosch
Babel (Muzerije)
zondag 20 oktober 2019
10:30 tot 16:15
Karin Haanappel
Utrecht
Kargadoor
vrijdag 25 oktober 2019
10:30 tot 16:15
Karin Haanappel

Uitgelicht

 • Lezing Jean-François Millet

  Prijs is exclusief entree tot het museum. Boek uw tickets online, ook met MuseumkaartOmdat deze activiteit plaats vindt in het museum kunt u zonder tijdslot de activiteit niet bijwonen. Boek daarom zo snel mogelijk uw tijdslot online, ook met een Museumkaart. Per begintijd is een beperkt aantal tickets verkrijgbaar. U koopt een ticket vóór de aanvangstijd van de lezing. U kan tot maximaal 30 minuten na de gereserveerde tijd naar binnen. Voorbeeld:Begint uw lezing om 11:30? Koop dan een tijdslot van 11:00 uur.Begint uw lezing om 13:30? Koop dan een tijdslot van 13:00 uur.

  • € 18,00
  Bekijk meer
 • Lezing Tischbein

  Prijs is exclusief entree museum, korting op entree met Museumkaart

  • € 18,00
  Bekijk meer
 • Lezing Dutch Design Week Eindhoven

  Prijs is exclusief entree museum, korting op entree met MuseumkaartWilt u meer verdieping? Dan is de Studiedag Dutch Design misschien ook iets voor u, kijkt u voor meer informatie op deze pagina.

  • € 18,00
  Bekijk meer
 • Colloquium Kunstgeschiedenis semester 3

  10 hoorcolleges en 1 excursie Prijs is exclusief wekelijkse entree bij college in een museum, korting op entree met MuseumkaartPrijs is inclusief een digitale syllabus per semesterBij uw inschrijving kunt tevens een colloquiumboek à €30,- (incl. verzendkosten) bestellen. Dit boek omvat alle vier de semesters van het colloquium.  Deze ontvangt u daags voor aanvang van de collegereeks per post thuis.

  • € 268,00
  Bekijk meer
Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.