Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage

Studiedag Canon van de Nederlandse geschiedenis

Opfrisser van uw historische kennis

Is uw historische kennis een beetje weggezakt en zou u de boel weer even willen opfrissen? Of heeft u nog veel kennis paraat en wilt u nog eens geprikkeld worden? Laat u meevoeren door de Nederlandse geschiedenis en stel uzelf de vraag waarom hetgeen u vroeger heeft geleerd, door anderen is bestempeld als de Nederlandse geschiedenis. Wie bepaalt eigenlijk wat de Nederlandse geschiedenis is en waarom? Wij maken onder leiding van historicus Dionijs de Hoog de stand van zaken nog eens voor u op.

In 1996 legde het Historisch Nieuwsblad de leden van de Tweede Kamer een eenvoudig historisch proefwerk voor. Het gemiddelde resultaat was een dikke onvoldoende. De opschudding die dat veroorzaakte, heeft geleid tot een nieuwe opzet van het geschiedenisonderwijs, tot het vormen van de historische canon. Wij brengen u in één studiedag een overzicht van de Nederlandse Geschiedenis. Daarna weet u precies welke historische figuren en gebeurtenissen u moet kennen en waarom.

Tijdens deze studiedag bespreken we waar de historische canon vandaan komt, en welke politieke en didactische beslissingen eraan ten grondslag liggen. Daarna behandelen we de canon uitgebreid: welke personen en jaartallen zou u moeten kennen en waarom. Tenslotte bekijken we wat de Nederlandse geschiedenis eigenlijk typisch Nederlands maakt. Dat doen we door onze geschiedenis met die van andere landen te vergelijken. Zo stellen we vast in hoeverre de Nederlandse identiteit besloten ligt in de canon van de Nederlandse geschiedenis


Prijs is exclusief koffie/thee & lunch; inclusief digitale hand-out

Praktische informatie
Shopping cart icon € 69,00
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent

Uitgelicht

Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.

Newsletter pop-up image

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!