Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Singelwandeling Utrecht

Doorkijkjes omkaderen architectuur van eeuwen langs het water.

Nadat een deel in de jaren 70 was gedempt, stroomt in september 2020 weer water door de hele singel in Utrecht. J.D. Zocher jr. ontwierp in het begin van de negentiende eeuw 'De Wandelinge' op de oude stadsomwalling van Utrecht, waardoor het singelpark zich als een groen lint om de stad vouwde. De transformatie van de beknellende stadsmuren in een park in Engelse landschapsstijl bevrijdde de binnenstad uit het middeleeuwse keurslijf. Het maakte de weg vrij voor nieuwe stadsuitbreidingen en statige bebouwing rondom de voormalige stadsbuitengracht.

Tijdens deze tocht onder leiding van architectuurhistorica Go Bruens wandelt u langs het water en staat u stil bij de vele veranderingen die de stad heeft doorgemaakt. We bezoeken het nieuwste deel met het kleurige Poortgebouw en de Stadskamer van Hoog Catharijne waar glazen watereilanden de singel volgen van buiten naar binnen. De verplaatsing van het hoofdkantoor van de NS naar Utrecht rond 1870 betekent de bouw van verschillende panden met elk een eigen stijl waaronder 'De Inktpot', indertijd het grootste bakstenen gebouw van Nederland. We bekijken bruggen in diverse stijlen en genieten van meanderende paden waar de zichtlijnen steeds voor verrassingen zorgen. Het accent bij deze wandeling ligt op de architectuur van de negentiende en twintigste eeuw, waarbij de structuur van de middeleeuwse stad en de bolwerken nog duidelijk te zien zijn.

  • Let op: Graag uw eigen koptelefoon of oordopjes meenemen (met draad, mini jack aansluiting, geen bluetooth) voor de geluidsversterking van de docent.

Praktische informatie
Shopping cart icon € 25,00
Clock icon Duur: 2 uur
Go Bruens
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent
Utrecht
zaterdag 28 mei 2022
11:00 tot 13:00
Go Bruens
Utrecht
donderdag 16 juni 2022
11:00 tot 13:00
Go Bruens
Utrecht
woensdag 29 juni 2022
11:00 tot 13:00
Go Bruens

Uitgelicht

Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.

Newsletter pop-up image

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!