Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Rondleiding Bonnefantenmuseum

Van middeleeuwse sculpturen tot Grayson Perry

De rondleiding door het Bonnefantenmuseum voert u mee langs de vaste collectie van het museum en de tijdelijke exposities. Uw gids is kunsthistoricus Luc Laudy. De collectie van het museum omvat onder andere middeleeuwse houtsculpturen uit het Maasgebied, laat middeleeuwse en zeventiende-eeuwse schilderkunst uit de Nederlanden met werken van onder meer Pieter Brueghel de Jonge, Peter Paul Rubens, Henri de Fromantiou en Melchior d'Hondecoeter.
Aan bod komt ook de Italiaanse schilderkunst uit de periode 1300-1600 en de collectie van 1980 tot heden met werken van o.a. Joseph Beuys, Marcel Broodthaers, Jan Dibbets, Gilbert and George, Sol LeWitt, Robert Mangold, Mario Merz, Bruce Nauman, Richard Serra en Grayson Perry (onder andere The Tomb of the Unknown Craftsman en The Walthamstow Tapestry).

Tijdens de rondleiding zal er ook uitgebreid worden stilgestaan bij het gebouw, getekend door de Italiaanse architect Aldo Rossi (1931-1997). De bouw van het museum in de jaren 90 vormde het startsein van nieuwe stedenbouwkundige ontwikkelingen aan de overzijde van de Maas die Maastricht een geheel nieuwe aanblik hebben gegeven.

Naast de vaste collectie neemt uw docent u ook mee naar de huidige tentoonstellingen Andy Summers, A Certain Strangeness en Beating Time en brengt u tot slot u kort bezoek aan de atelierruimte van de Stichting Restauratie Atelier Limburg.

Praktische informatie

Shopping cart icon € 25,00
Clock icon Duur: 2 uur
Luc Laudy
Nodig iemand uit
Deel:
-

Locatie
Datum
Tijd
Docent
Maastricht
Bonnefantenmuseum
vrijdag 13 september 2019
11:00 tot 13:00
Luc Laudy
Maastricht
Bonnefantenmuseum
woensdag 18 september 2019
13:30 tot 15:30
Luc Laudy

Uitgelicht

 • Studiedag Cyprus in de bronstijd

  • € 69,00
  Bekijk meer
 • Korte reeks Chagall, Picasso en Mondriaan

  • € 98,00
  Bekijk meer
 • Rondleiding Paleis Soestdijk

  Paleis Soestdijk is het Paleis van de collectieve herinnering: het defilé op Koninginnedag! Hoewel het Paleis ruim 70 jaar het woon- en werkpaleis van de Koninklijke familie is geweest heeft het een veel langere geschiedenis. Al in de zeventiende eeuw werd het Paleis aangelegd, op de dijk naar Soest. Diverse bewoners met diverse verhalen, maar ook vele verbouwingen en uitbreidingen leiden tot wat het Paleis nu is. Graag nemen wij u mee op een wandeling langs de beroemde rododendrons in de tuin, het exterieur van het eeuwenoude gebouw en natuurlijk langs het interieur. Een deel van de collectie van de Koninklijke bewoners is nog aanwezig, waardoor de sfeer van weleer zeker nog te proeven is!     Prijs is e​​xclusief entree Paleis Soestdijk à € 13,50 p.p.    

  • € 25,00
  Volgeboekt
 • Lezing Beet! Vis in beeld

  Beet! Vissen naar verborgen betekenissen | 30 juni 2019 t/m 10 november 2019 | Dordrechts Museum Excl. entree tot het museum. Korting op entree met Museumkaart.

  • € 18,00
  Bekijk meer
Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.