Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage

ONLINE - Lezing Willibrord: apostel van de Friezen

Docente Saskia Poelman over een missie uit de achtste eeuw

Ik zweer de duivel af, en alle duivelsoffers, en ik verzaak alle werken en woorden van de duivel, Donar, Wodan, Saxnot en de afgoden die hun gezellen zijn. Ik geloof in God de almachtige Vader, in Christus Gods Zoon en in de Heilige Geest.  

De belofte die Willibrord, de "Apostel van de Friezen", de mensen van de Lage Landen liet opzeggen wanneer zij gedoopt werden, zei het duidelijk: einde aan de Germaanse afgoderij. De Friezen waren lange tijd geduchte tegenstanders en hielden lang vast aan hun eigen religie en gewoontes. De abt van het klooster Rathmelsigi in Ierland, Egbert, waar Willibrord in de leer zat, lukte het niet om de Friezen te bekeren. Het zou dan ook een wens van Willibrord geweest zijn om de taak te vervullen. En dus vertrok hij naar de Lage Landen en begon hij zijn missie. 

Maar was Willibrord zijn reis en missie, een missie van bekering voor de kerk? Of was hij misschien in opdracht van de Frankische Hofmeier Pepijn van Herstal op pad om de nieuw overwonnen gebieden binnen het Frankische rijk te halen door ze christelijk te maken. Aan de hand van verschillende perspectieven op Willibrord zijn leven en acties vertelt historica Saskia Poelman u een verhaal over de 8ste eeuw waarin wereldlijke en geestelijke machten met elkaar gaan samenwerken, en nieuwe landen en volkeren samen komen, het geloof zich ontwikkeld en verspreid en hoe Willibrord zich daar doorheen manoeuvreerde. 

  • U volgt de lezing live en kunt deze daarmee niet later terugkijken.
  • Het bijwonen van de lezing kan op uw eigen computer, laptop of tablet. U heeft alleen een goede internetverbinding en geluid nodig. Tijdens de lezing ziet u de afbeeldingen die u anders in de zaal zou zien.
  • U ontvangt uiterlijk 1 uur voor aanvang van de ONLINE lezing een link waarmee u de lezing via het programma Zoom kunt bijwonen. Het is alvast handig Zoom te installeren op uw computer.

Praktische informatie

Shopping cart icon € 18,00
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent

Uitgelicht

Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.

David Michelangelo

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!