Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage

ONLINE - Lezing Voices of Fashion door co-curator Janice Deul

Een viering van black beauty, talent en cultuur, die hopelijk tot nadenken stemt

De tentoonstelling Voices of Fashion in het Centraal Museum Utrecht gaat in op de witte blik waarmee decennialang mode is gepresenteerd, gedragen en verzameld. Op basis van jarenlang onderzoek door zwarte, witte en niet-zwarte personen van kleur, moeten we constateren dat de gevolgen van het koloniale verleden tot op de dag van vandaag doorwerken, óók in de modesystemen. 

Mode-activist en co-curator van de tentoonstelling Janice Deul neemt u tijdens deze online lezing mee in een weinig verteld modeverhaal. Aan bod komen bekende namen als Virgil Abloh (Louis Vuitton), Ozwald Boateng, Paco Rabanne, Patta en Marga Weimans, maar ook jong talent krijgt een podium.

Over uw spreker: Janice Deul is een Surinaams-Nederlandse journaliste, fashion activiste en fashion-writer. Ze maakt zich sterk voor meer diversiteit in de mode, (lifestyle)media en de creatieve & culturele sector. Dat doet ze middels opiniestukken, gastcolleges, mediaoptredens, door haarzelf gecureerde events en via haar inspiratieplatform Diversity Rules. Ze is lid van de commissie Ontwerp van de Raad voor Cultuur en werkt momenteel aan haar tweede boek: een handboek over mode en inclusie dat ze samen met een mediawetenschapper schrijft.

  • U volgt de lezing live en kunt deze daarmee niet later terugkijken.
  • Het bijwonen van de lezing kan op uw eigen computer, laptop of tablet. U heeft alleen een goede internetverbinding en geluid nodig. Tijdens de lezing ziet u de afbeeldingen die u anders in de zaal zou zien.
  • U ontvangt uiterlijk 1 uur voor aanvang van de ONLINE lezing een link waarmee u de lezing via het programma Zoom kunt bijwonen. Het is alvast handig Zoom te installeren op uw computer.

Praktische informatie
Shopping cart icon € 18,00
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent

Uitgelicht

Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.

Newsletter pop-up image

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!