Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

ONLINE - Lezing Gustav Klimt

Weelderige patronen en lijnen van het fin de siècle.

Wie kent ze niet: de weelderige vrouwenfiguren van Klimt, de bekendste schilder van het fin de siècle in Wenen. In deze stad, waar Gustav Klimt (1862 – 1918) bijna zijn hele carrière woonde en werkte, zijn nog tal van zijn werken te bezichtigen. Zo huist het Museum Belvedère de grootste collectie schilderijen van zijn hand. Heel bijzonder zijn ook de werken die u kunt bewonderen op hun oorspronkelijke plek, zoals de prachtige, vroege schilderingen in het Kunsthistorisches Museum, en het veelbesproken Beethovenfries in het Secessions-gebouw.

Tijdens deze online lezing door kunsthistorica Birgitte Mommers geniet u van de mooiste en meest toonaangevende werken uit de rijke carrière van Gustav Klimt, gewoon vanuit uw luie stoel. Mis het niet en schrijf u nu in!

Gustav Klimt is tegenwoordig wereldberoemd, maar in zijn eigen tijd, het einde van de negentiende eeuw werd zijn werk niet algemeen geaccepteerd. De reden daarvoor was de manier waarop de schilder de vrouwelijke figuur, zijn belangrijkste thema, schilderde. Het conservatieve Wenen vond de vrouwen van Klimt te sensueel. De schilderijen van Klimt zijn uiterst decoratief: met patronen van prachtige vormen en lijnen. Deze weelderige, decoratieve stijl past helemaal binnen de art nouveau. Klimt was ook een van de medeoprichters van de Weense tak daarvan: de Wiener Secession.


  • Het bijwonen van de lezing kan op uw eigen computer, laptop of tablet. U heeft alleen een goede internetverbinding en geluid nodig. Tijdens de lezing ziet u de afbeeldingen die u anders in de zaal zou zien.
  • U ontvangt uiterlijk 1 uur voor aanvang van de ONLINE lezing een link waarmee u de lezing via het programma Zoom kunt bijwonen. Het is alvast handig Zoom te installeren op uw computer.

Praktische informatie

Shopping cart icon € 18,00
Clock icon Duur: 1 uur
Birgitte Mommers
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent
Online
Zoom
donderdag 22 oktober 2020
20:00 tot 21:00
Birgitte Mommers
Online
Zoom
dinsdag 17 november 2020
14:30 tot 15:30
Birgitte Mommers

Uitgelicht

Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.

David Michelangelo

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!