Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage

ONLINE - Lezing de Ballets Russes van Diaghilev

Avant-garde op het Parijse podium.

De uitgever, impressario en mecenas Sergei Diaghilev (1872 - 1929) is een van de grootste kunstvernieuwers van de afgelopen eeuw. Hij trok als eerste beeldend kunstenaars aan om samen met componisten en choreografen theatrale Gesammtkunstwerke te creëren voor een groot publiek. Diaghilevs grootste prestatie was zijn dansgezelschap: de Ballets Russes. In 1913 ging de Ballets Russes gebruikmaken van het nieuwe Théâtre des Champs-Elysées in Parijs. Het beroemd geworden ballet Le Sacre du Printemps (met muziek van Igor Stravinsky en choreografie van George Balanchine) werd toen voor het eerst op de planken gebracht.

Diaghilev schakelde voor het Ballets Russes vooraanstaande moderne kunstenaars in zoals Claude Debussy (muziek), Eric Satie (muziek), Natalia Goncharova (kostuums), Marc Chagall (decors) en Pablo Picasso (toneelbeeld en kostuums). Dit wordt nu als één van de meest belangrijke vernieuwingen in de podiumkunsten beschouwd. Het Ballets Russes plaatste zich zo tussen de vernieuwers van de kunst en maatschappij in.

Waan u online op het Parijse podium en kunsthistorica Ellen van der Vecht vertelt u over dit fameuze avant-garde dansgezelschap!

  • U volgt de lezing live en kunt deze daarmee niet later terugkijken.
  • Het bijwonen van de lezing kan op uw eigen computer, laptop of tablet. U heeft alleen een goede internetverbinding en geluid nodig. Tijdens de lezing ziet u de afbeeldingen die u anders in de zaal zou zien.
  • U ontvangt uiterlijk 1 uur voor aanvang van de ONLINE lezing een link waarmee u de lezing via het programma Zoom kunt bijwonen. Het is alvast handig Zoom te installeren op uw computer.

Praktische informatie

Shopping cart icon € 18,00
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent

Uitgelicht

Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.

Newsletter pop-up image

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!