Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

ONLINE - College Superdutch architectuur

Hoe de Nederlandse architectuur de wereld veroverde

In 2000 verscheen van de hand van architectuurhistoricus Bart Lootsma de publicatie SuperDutch: New Architecture in the Netherlands. Hierin beschrijft Lootsma de opkomst van een talentvolle generatie Nederlandse architecten, die onder aanvoering van het bureau OMA van Rem Koolhaas aan de vooravond staan om met hun spraakmakende architectuur de wereld te gaan veroveren. Lootsma laat hierin ook fraai zien hoe vanuit verschillende initiatieven de overheid (centraal en regionaal) de architectuur actief stimuleert, door het verlenen van opdrachten, het creëren van fondsen, het oprichten van architectuurcentra en het bevorderen van het onderwijs. Bovendien plaatst hij deze generatie in een breder perspectief van globalisering en de verdere ontwikkelingen van de moderniteit.

Wat is nu – ruim 20 jaar na dato – de stand van zaken? Speelt de overheid nog steeds een stimulerende rol? Hoe staat het met de destijds opgerichte instituten? En hoe verging het de door Bart Lootsma geselecteerde groep architecten, waaronder Francine Houben (Mecanoo), Ben van Berkel (UN Studio), MVRDV, Erik van Egeraat, Wiel Arets e.a.? Kunst- en architectuurhistoricus Oene Dijk blikt terug naar de jaren 90 waarin de Superdutch-generatie opkwam en toont aan hoe de Nederlandse architectuur de wereld veroverde.

  • U volgt het college live en kunt deze daarmee niet later terugkijken.
  • Het bijwonen van het college kan op uw eigen computer, laptop of tablet. U heeft alleen een goede internetverbinding en geluid nodig. Tijdens de lezing ziet u de afbeeldingen die u anders in de zaal zou zien.
  • U ontvangt uiterlijk 1 uur voor aanvang van het ONLINE college een link waarmee u de lezing via het programma Zoom kunt bewonen.

Praktische informatie

Shopping cart icon € 32,50
Clock icon Duur: 2 uur
Oene Dijk
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent
Online
Zoom
zaterdag 24 april 2021
10:00 tot 12:00
Oene Dijk

Uitgelicht

Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.

Newsletter pop-up image

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!