Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage

ONLINE - College Kunst en marktwaarde

Wat is authentiek of waardevol in de kunst?

Er gaan miljarden om in de kunstwereld. Verzamelaars gaan op veilingen tot diep in de zes nullen om zich eigenaar van een zeer bepaald - écht - kunstwerk te mogen noemen. Belangrijke kunstwerken belanden zo, als jachttrofeeën, in particuliere collecties over de hele wereld. Intussen zien musea dit met lede ogen aan... Maar hoe komt het toch dat er voor verf op doek zo ontzettend veel geld wordt betaald? Wat is de magie van het unieke verzamelobject en hoe gaan kunstenaars daarmee om? Wat is (van) waarde? Wat is kunst? Wie bepaalt dat? En wie zijn er zo gek om er miljoenen aan uit te geven?

Het online college Kunst en marktwaarde door kunsthistoricus Bjorn de Leeuw gaat u niet overal een sluitend antwoord op geven, maar u zult wel beter in staat zijn de waan van de dag te scheiden van de oprechte zoektocht naar wat authentiek en/of waardevol is. U leert over de geschiedenis van het kunstenaarschap, de rol van het genie of de visionair, de verzamelaar, de systemen waarin deze figuren actief zijn en de dynamiek die ons heeft gebracht in een wereld waarin verf op doek miljoenen is gaan kosten.

  • U volgt de lezing live en kunt deze daarmee niet later terugkijken.
  • Het bijwonen van de lezing kan op uw eigen computer, laptop of tablet. U heeft alleen een goede internetverbinding en geluid nodig. Tijdens de lezing ziet u de afbeeldingen die u anders in de zaal zou zien.
  • U ontvangt uiterlijk 1 uur voor aanvang van de ONLINE lezing een link waarmee u de lezing via het programma Zoom kunt bijwonen. Het is alvast handig Zoom te installeren op uw computer.

Praktische informatie

Shopping cart icon € 32,50
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent

Uitgelicht

Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.

Newsletter pop-up image

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!