Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage

Lezing Sieraden in Museum Volkenkunde

Overzicht van de geschiedenis en de achtergrond van het sieraad.

Museum Volkenkunde in Leiden heeft een enorme verzameling sieraden afkomstig van alle delen van de wereld en gemaakt van de meest uiteenlopende materialen. Achter deze sieraden bevinden zich de makers met een jarenlange ervaring en kennis, vaak van generatie op generatie doorgegeven. Zijn definitieve betekenis krijgt het sieraad bij de uiteindelijke drager. De tentoonstelling Sieraden- makers & dragers laat meer dan 1000 sieraden zien uit de eigen collectie, van bruiklenen en van hedendaagse sieradenmakers uit de hele wereld. Het is een ode aan de makers, aan hun vakmanschap, hun toewijding en passie. De lezing door Cécile Verburg sluit aan bij de tentoonstelling en u krijgt een mooi en divers overzicht van de geschiedenis en de achtergrond van het sieraad. Pas op, het is een tentoonstelling waar je hebberig van wordt!

Van verfijnde gouden sieraden uit Azië en Zuid-Amerika, sieraden gemaakt van uiteenlopende natuurlijke materialen uit Oceanië en kralenwerk uit Afrika tot zilveren sieraden uit Noord-Amerika en het Midden-Oosten. De behoefte van de mens om zich te versieren, bestaat overal in de wereld en is al zo oud als de mens zelf. Geen materiaal blijft daarbij ongebruikt: schelpen, vruchten en steen, maar natuurlijk ook glas, goud, zilver en niet te vergeten edelstenen als diamanten, saffieren en robijnen. Sieraden maken mensen mooier en hebben vaak een betekenis.

Sieraden- makers & dragers | 13 december 2017 t/m 3 juni 2018 | Museum Volkenkunde, Leiden


Excl. entree museum, korting op entree met Museumkaart

Praktische informatie

Shopping cart icon € 17,50
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent

Uitgelicht

 • Lezing Mode onder de loep

  De Fashion Week Amsterdam is een combinatie van shows van aanstormend talent, designers en commerciële labels en merken. De Fashion Week wordt twee keer per jaar georganiseerd in Amsterdam op het Westergasterrein.  In de lezing vertelt Lisa Konno over het modesysteem van vroeger tot nu en zij biedt een kijkje backstage: wat schuilt er nu achter de droomwereld van mode? Tijdens de lezing zal de docent ingaan op verschillende vragen: hoe gaat een modehuis te werk? Wat houden de segmenten couture, ready-to-wear en confectie nou eigenlijk in? Hoe werkt een modeweek? De jonge Amsterdamse ontwerpster vetelt over haar eigen ervaring in de modewereld en haar belangstelling voor duurzaamheid in mode.   Fashion Week Amsterdam | 3 t/m 13 juli 2015

  • € 17,50
  Bekijk meer
 • Rondleiding High Society in het Rijksmuseum

  De werken van Cranach tot Velázquez en van Rembrandt tot Manet, met als eregasten Rembrandts Marten Soolmans en Oopjen Coppit, zijn te gast in het Rijksmuseum. Deze ‘portretten ten voeten uit’ laten de geportretteerde van top tot teen in vol ornaat zien. De docent neemt u tijdens de rondleiding mee naar de wereld van deze rich and famous die zo’n levensgrote afbeelding konden veroorloven.   High Society | 8 maart 2018 t/m 3 juni 2018 | Rijksmuseum Amsterdam Excl. entree tot het museum. Korting op entree met Museumkaart.

  • € 22,50
  Bekijk meer
 • Rondleiding Ode aan de Nederlandse mode

  Wie kent niet de oogverblindende blauwe creatie, een ontwerp van Jan Taminiau, waarin koningin Máxima was gehuld tijdens de kroningsceremonie? Of de vaak extravagante ontwerpen van Viktor & Rolf? Naast creaties van ontwerpers die een sterk eigen handschrift hebben weten te vinden en erin geslaagd zijn om boven het maaiveld uit te steken, ziet u op de tentoonstelling ook de ontwikkeling van de mode in Nederland vanaf 1900. Schrijf u nu ook in voor de Lezing Ode aan de Nederlandse mode.Ode aan de Nederlandse mode | 19 september 2015 t/m 7 februari | Gemeentemuseum, Den Haag Bestel het boek zonder verzendkosten Bestel nu ook het gelijknamige boek bij de tentoonstelling Ode aan de Nederlandse mode. Voor €22,50 te bestellen bij de Vrije Academie. Indien u de rondleiding én het boek samen bestelt betaalt u géén verzendkosten. Excl. entree museum, korting op entree met Museumkaart

  • € 22,50
  Bekijk meer
 • Lezing Alexander McQueen, Savage Beauty

  Alexander McQueen, Savage Beauty in New York omvatte honderd outfits en zeventig accessoires, die vrijwel allemaal geleend waren en teruggingen naar hun eigenaar. Hoewel er in 2011 op internet al een petitie rondging om de tentoonstelling naar andere steden te krijgen, was het lange tijd onzeker of dat zou lukken. Maar het Victoria & Albert Museum is erin geslaagd om nog meer creaties bijeen te brengen. Londen maakt zich op de voor de homecoming van McQueen, die in de Britse hoofdstad werd geboren. Hij werkte bij kleermakers op Savile Row en voor het Parijse Givenchy. Rebellie, elegantie en vooral een bloedstollend talent kenmerken zijn werk,  van zijn afstudeercollectie in 1994 tot aan zijn onvoltooide zwanenzang in 2010. Doe uzelf een plezier, luister naar de lezing van Carien Kanters en reis wellicht zelfs door naar Londen? Bestel het boek zonder verzendkosten Bij de tentoonstelling verschijnt ook het gelijknamige Engelstalige boek Alexander McQueen, Savage Beauty. Het boek bevat een introductie van Susannah Frankel, een interview door Tim Blanks met Sarah Burton, creatief directeur van the house of Alexander McQueen, quotes van McQueen zelf en prachtige foto's van zijn meesterwerken. Voor €45,95 te bestellen bij de Vrije Academie. Indien u de lezing én het boek samen bestelt betaalt u géén verzendkosten. (Excl. entree museum)

  • € 17,50
  Bekijk meer
Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.