Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage

Filosofische rondleiding Stedelijk Museum

Waarom is dit kunst?

Kunstwerken zijn niet alleen om naar te kijken, ze geven ook stof tot nadenken. Deze rondleiding door STEDELIJK BASE, de veelzijdige vaste collectie van het Stedelijk Museum Amsterdam, biedt u een filosofische kijk op kunst. Samen praat u over de werken en raakt u vertrouwd met de manier waarop filosofen naar moderne kunst kijken. Arthur d'Ansembourg publiceerde zijn boek 'Er zit iets achter' over filosofie en kunst, waarin hij aan de hand van kunstwerken laat zien hoe filosofen nadenken over kunst.

Filosoferen over kunst begint vaak met een onderzoek naar de vraag waarom iets kunst is. Moet een kunstwerk de werkelijkheid weergeven, een gevoel overdragen of moet het ons aan het denken zetten? Volgens docent Arthur d’Ansembourg, filosoof, leent elk kunstwerk zich voor een filosofische benadering maar zijn keuze valt op klassiekers van onder anderen Cézanne, Kirchner, Matisse, Newman. Aan de hand van de ideeën van denkers als Nietzsche, Hegel, Bergson en Lyotard filosoferen hij en u in het Stedelijk over het werk van deze en andere kunstenaars.

  • Prijs is exclusief entree museum, korting op entree met Museumkaart
  • Arthur d’Ansembourg publiceerde onlangs zijn boek Er zit iets achter over filosofie en kunst (€44,95), waarin hij aan de hand van kunstwerken laat zien hoe filosofen nadenken over kunst. Bestel het boek samen met de rondleiding en betaal géén verzendkosten!

Praktische informatie

Shopping cart icon € 22,50
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent

Uitgelicht

Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.