Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

De Etrusken

7-daagse reis o.l.v. drs. Diana de Wild

Tussen de achtste en eerste eeuw voor Christus leefden ten noorden van Rome de Etrusken. Bovengronds is van deze oude beschaving vrij weinig bewaard gebleven, maar ondergronds des te meer. Tot de hoogtepunten van de Etruskische cultuur behoren onder andere de beschilderde graven van Tarquinia en de grote ronde grafheuvels van Cerveteri.

Deze zevendaagse ontdekkingsreis tussen Arno en Tiber begint in Rome met een bezoek aan het Etruskisch Museum, Villa Giulia. Na een uitgebreide kennismaking met de Etrusken verblijft u enkele dagen in Viterbo, uitvalsbasis voor excursies naar het archeologische park van Vulci, het grafveld van Norchia, de necropolis van Tuscania en de fameuze grafkelders van Tarquinia. Volgende stop is Orvieto voor de bezichtiging van zeldzame tempelresten en het Nationaal Archeologisch Museum. Ook het nabijgelegen Chiusi was een van de twaalf grote steden van de Etrusken. Het plaatselijk museum herbergt een uitzonderlijke collectie urnen met menselijke gezichten. En in het archeologisch museum van Perugia ten slotte ziet u de Cippus van Perugia. Deze grenssteen bevat een van de langste Etruskische inscripties die bewaard zijn gebleven. Het volledige schrift van de Etrusken is echter nog altijd niet ontcijferd, wat bijdraagt aan het geheimzinnige aura van deze verfijnde, vrouwvriendelijke beschaving. Daal af in een cultuur die een voorbeeld was voor de Romeinen.  

PROGRAMMA
dag 1, wo 22-04 Directe lijnvlucht Amsterdam-Rome. Per touringcar gaan we naar het belangrijkste Etruskische museum in Rome: Villa Giulia. In de Villa Giulia staan behalve grote hoeveelheden prachtige Griekse vazen ook de beroemde Apollo van Veii en de sarcofaag uit Cerveteri. Drie overnachtingen in Viterbo.

dag 2, do 23-04 Vulci was één van de leidende steden van Etrurië. Het kleine museum bevindt zich in een charmant kasteeltje. Bij het kasteel ligt een brug waarvan de funderingen dateren uit de oudheid. Het archeologische park omvat zo goed als de hele stad. Verschillende ruïnes zijn daar te bezichtigen. 

dag 3, vr 24-04 Tot de hoogtepunten van de Etruskische cultuur behoren de beschilderde graven van Tarquinia. We bezoeken de necropolis van Tarquinia, waar een aantal graven te bezichtigen is. Daarna bezoeken we de oude stad, die op een andere plek ligt dan het middeleeuwse Tarquinia. Daar zijn slechts wat resten van bewaard gebleven. In de middag wordt het archeologische museum van Tarquinia bezocht. Dat ligt in de middeleeuwse stad. 

dag 4, za 25-04 Het grafveld van Norchia ligt nu ver van alle bewoning. Onderaan een steile wand zijn verschillende Etruskische graven te zien. 
’s Middags staat een mooi middeleeuws stadje, Tuscania, op het programma. In Tuscania bezoeken we eerst een necropolis. Daarna rijden we door naar het museum waar de vondsten uit dit grafveld tentoongesteld zijn. Als de tijd het toelaat, is er de mogelijkheid om de stad te verkennen. Drie overnachtingen in Orvieto

dag 5, zo 26-04 In de omgeving van het middeleeuwse dorpje Sovana liggen grafvelden en een aantal holle wegen van de Etrusken. In Orvieto bezoeken we eerst de necropolis (dodenstad) onderaan de voet van de heuvel, daarna de schamele resten van een Etruskische tempel. In Orvieto zijn twee Etruskische musea, we bezoeken in ieder geval het Nationaal Archeologisch Museum van Orvieto. Als de tijd het toelaat, is er na het programma de mogelijkheid om de stad te verkennen.  

dag 6, ma 27-04 Chiusi was één van de twaalf grote steden van de Etrusken. In het museum staat een collectie van bijzondere urnen met menselijke gezichten. In de prachtige stad Perugia bezoeken we eerst het archeologisch museum van Perugia, waar onder andere de Cippus van Perugia te zien is. Op deze steen (een cippus is een grenssteen) staat één van de langste Etruskische inscripties die bewaard gebleven is. Als de tijd het toelaat, is er de mogelijkheid om de stad te verkennen. 


dag 7, di 28-04 Op weg terug naar het vliegveld rijden we langs Cerveteri. De prachtige necropolis ligt vol met grote grafheuvels. De sfeer is daar totaal anders dan in de necropolis van Tarquinia. Terugvlucht Rome – Amsterdam.

REISGEGEVENS

 • Reissom: € 1595,-
 • Toeslag eenpersoonskamer: € 120,-
NB De eenpersoonskamers zijn tweepersoonskamers voor alleengebruik. 
 • Inclusief:
Lijnvluchten met belastingen en toeslagen, ruimbagage, vervoer ter plaatse, logies met ontbijt, 1 diner, reisleiding, gebruik audiosysteem, entrees, CO2-compensatie.
 • Exclusief:
Lunches, overige diners, drankjes, fooien, verzekeringen, verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 en boekingskosten à € 20,- per boeking.

Praktische informatie

Shopping cart icon € 1595,00
Diana de Wild
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Docent
None
woensdag 22 april 2020 t/m dinsdag 28 april 2020
Diana de Wild

Uitgelicht

 • Dertig jaar Vrije Academie - jubileumreis naar Griekenland

  Acht dagen kunst en cultuur in Thessaloniki en omgeving

  • € 1795,00
  • vanaf 17 mrt
  Bekijk meer
 • Vijfdaagse reis Madrid en Toledo

  Vijf dagen vol kunst o.l.v. drs. Robert-Jan Muller

  • € 995,00
  • vanaf 03 mrt
  Bekijk meer
 • Andalusië: mix van culturen en religies

  Laat u betoveren door de rijke cultuur en schitterende natuur van deze regio.

  • € 1469,00
  • vanaf 29 mrt
  Garant Vertrek
 • Studiedag De Vikingen

  Gevreesde plunderaars of gevoelige kunstenaars?

  • € 69,00
  • vanaf 20 feb
  Bekijk meer
Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.