Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage

De Dode Zeerollen

Meer lezingen gepland!

Archeologisch hoogtepunt voor Nederland! Het stoutmoedige Drents Museum is er opnieuw in geslaagd om een oudheidkundig fenomeen van wereldformaat naar Nederland te halen. Deze zomer kunt u in Assen de wereldbefaamde Dode Zeerollen van dichtbij gaan bekijken. Bent u van plan deze kans te benutten en wilt u zo min mogelijk van de betekenis van deze archeologische vondst missen, schrijf u dan in voor de uitgebereide inleidende lezing bij deze uitzonderlijke tentoonstelling.

De Dode Zee-rollen werden tussen 1947 en 1957 ontdekt in elf grotten bij Qumran, een nederzetting ten zuiden van Jericho. De vondst omvat meer dan 900 handschriften, waaronder de Tenach, het Oude Testament. De teksten zijn geschreven in de Hebreeuwse, Aramese en Griekse taal, vermoedelijk tussen 250 voor Christus en 50 na Christus. De Dode Zeerollen zijn zo bijzonder omdat ze ons een idee geven van de joodse cultuur van ruim 2000 jaar geleden. Hun vondst heeft een compleet nieuw licht geworpen op de politieke en religieuze context van die zo cruciale periode in de ontwikkeling van het joodse en christelijke geloof.


(Excl. entree museum, korting op entree met Museumkaart.)

Praktische informatie

Shopping cart icon € 16,50
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent

Uitgelicht

 • Rondleiding 19e eeuw in het Rijksmuseum

  Van dramatische romantiek tot sentimentele burgerlijkheid, van nationale heldenverering tot revolutionaire artistieke vrijheid. De kunst maakte net als de maatschappij in de negentiende eeuw enorme veranderingen door. Nederland veranderde van Republiek naar monarchie en kunstenaars en architecten bouwden mee aan de nieuwe Vaderlandse identiteit. Romantische schilders verheerlijkten de ongerepte natuur, Haagse School schilders gaven een realistischer beeld van het boerenland. De uitvinding van  de fotografie liet zijn sporen na en het impressionisme toverde met licht en kleur. Laat u verrassen door de veelzijdigheid van de negentiende eeuw tijdens de rondleiding door Alette Fleischer. Daarbij mag natuurlijk de architectuur van het gebouw, door Cuypers, niet ontbreken. Excl. entree museum, korting op entree met Museumkaart

  • € 22,50
  Bekijk meer
 • Lezing Republiek aan zee

  Het ScheevaartmuseumHet monumentale pand uit 1656 werd gebouwd als ’s Lands Zeemagazijn, pakhuis voor de Admiraliteit van Amsterdam. Daarna bleef het in gebruik als Magazijn der Marine tot aan de jaren 70 van de twintigste eeuw, toen het werd omgebouwd tot het huidige Scheepvaartmuseum.  De nieuwe Hoofdgalerij is gelegen in de Noordvleugel op de begane grond. Vanuit de Hoofdgalerij heeft u zicht op het VOC-schip Amsterdam en het nabijgelegen Marineterrein. Excl. entree tot het museum. Korting op entree met Museumkaart.

  • € 18,00
  Bekijk meer
 • Rondleiding Het Cromhouthuis

  In opdracht van Jacob Cromhout bouwde architect Philips Vingboons in de zeventiende eeuw vier huizen aan de Herengracht, waarna de familie bijna twee eeuwen de panden bewoonde. Het huidige Cromhouthuis toont hoe welvarende burgers zoals de Cromhoutdynastie woonden aan de grachten in de zeventiende en achttiende eeuw. Docent Inge Raadgever wandelt met u door de verschillende vertrekken en samen ontdekt u het verhaal van zeven generaties Cromhout en dwaalt u door de rijke interieurs van dit historische huis. Wist u dat er meerdere plafondschilderingen van Jacob de Wit te vinden zijn op de bel etage? En dat de kleine historische keuken ouder is dan de panden zelf? U ontdekt dit en meer tijdens de rondleiding! Excl. entree museum, Museumkaart geldig

  • € 22,50
  Bekijk meer
 • Lezing Kabbala in Joods Historisch Museum

  Kabbala - De kunst van de joodse mystiek | 29 maart t/m 25 augustus 2019 | Joods Historisch Museum, Amsterdam Excl. entree tot het museum. Korting op entree met Museumkaart.

  • € 18,00
  Bekijk meer
Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.