Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage

College Bob Dylan als dichter

Een swingend college

Bob Dylan (1941) werd dit jaar tachtig jaar, dus hoog tijd om opnieuw aandacht aan deze creatieve duizendpoot te besteden. In 2016 wint Bob Dylan de Nobelprijs voor de Literatuur – eindelijk, zou je daaraan kunnen toevoegen, want zijn naam ging al jaren rond als mogelijke winnaar van de hoogste onderscheiding voor schrijvers en dichters ter wereld. Steevast ging die naam dan vergezeld van de vraag of songteksten in aanmerking kunnen komen voor de kwalificatie ‘poëzie’, en hun maker voor de titel ‘dichter’. Hoe dan ook, reden voor een interactief en swingend college over Dylan als dichter door Dylankenner en literatuurhistoricus Liesje Schreuders. 

Natuurlijk is Dylan in de eerste plaats muzikant, ‘a song-and-dance-man’, zoals hij zichzelf (ironisch) omschreef. In de tweede plaats is hij een levende legende, een brok Amerikaanse cultuur, niet weg te denken uit de geschiedenis van de modernste tijd. In de derde plaats belichaamt Dylan de voortzetting van juist die moderne cultuur met andere middelen.

Tijdens dit college zal uw docent Liesje Schreuders in gaan op de biografie van Dylan, zijn ontwikkeling als dichter/songwriter en op de teksten zelf. We proberen de vinger te leggen op invloeden die van Dylan zo’n unieke literaire rockster hebben gemaakt: Amerikaanse en Europese invloeden, van hoge tot lage cultuur, van de Bijbel tot de Beats en van Rimbaud tot Robert Johnson. We gaan ook en vooral luisteren – naar de Bard, als hij ons voorschotelt: ‘I’m a poet, and I know it, hope I don’t blow it!’

Praktische informatie
Shopping cart icon € 32,50
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent

Uitgelicht

Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.

Newsletter pop-up image

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!