Zakelijk

Wachtwoord vergeten

Je krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Tentoonstellingen in 2023 

Ai Weiwei in de Kunsthal 

Dit najaar is de grootschalige tentoonstelling Ai Weiwei. In Search of Humanity van de activistische kunstenaar Ai Weiwei te zien in de Kunsthal. Weiwei is misschien wel de meest invloedrijke kunstenaar van de eenenwintigste eeuw, dit zie je terug in zijn oeuvre! 

  • Lezingen in Rotterdam en online

DATA EN TIJDEN 

Vermeer in het Rijksmuseum en Museum Prinsenhof Delft 

Nooit eerder heb je zoveel schilderijen van Johannes Vermeer bij elkaar kunnen zien! Voor de grootste Vermeer-expositie ooit, bracht het Rijksmuseum Vermeers schilderijen van over de hele wereld samen. 

  • Lezingen op 21 plaatsen en online

DATA EN TIJDEN 

Van Gogh in Drents Museum 

Vanaf september is in het Drents Museum de tentoonstelling Op reis met Vincent, Van Gogh in Drenthe te zien over Van Gogh's Drentse avontuur. De Drentse periode van Van Gogh wordt voor het eerst tentoongesteld: een mijlpaal! 

  • Lezingen in Assen, Amsterdam en online

DATA EN TIJDEN 

De Bentvueghels in Centraal Museum 

De opvallende naam 'De Bentvueghels' ontleent zich aan hoe de leden van deze kunstenaarsgroep zichzelf zagen; namelijk als een groep kleurrijke vogels. De Bentvueghels. Een berucht kunstgenootschap in Rome is de eerste tentoonstelling in de geschiedenis die hun verhaal vertelt! 

  • Lezingen in Utrecht en online

DATA EN TIJDEN 

Rolling Stones in Groninger Museum 

Vanaf juli is de internationale tentoonstelling The Rolling Stones – Unzipped opnieuw te zien in het Groninger Museum. Na Londen, de Verenigde Staten en Azië is de expositie in vernieuwde vorm te zien. 

  • Lezingen in Groningen en online

DATA EN TIJDEN 

Kees van Dongen in Singer Laren 

In Museum Singer Laren is van januari t/m mei de tentoonstelling Kees van Dongen. Durf en verleiding te zien. Zijn debuut, doorbraak en vroege ontwikkeling komen aan bod, tot aan het werk waarmee hij naam maakte als een van de belangrijkste fauves.

  • Lezingen in Laren en online 

DATA EN TIJDEN 

Escher in het Kunstmuseum 

In 2023 is het 125 jaar geleden dat Maurits Cornelis Escher werd geboren. Tijdens dit jubileumjaar is in het Kunstmuseum Den Haag Escher - Andere wereld te bewonderen: een tentoonstelling waarbij je letterlijk in de wereld van Escher stapt!

  • Lezingen in Den Haag en online 

DATA EN TIJDEN 

Sofonisba Anguissola in Rijksmuseum Twente 

Sofonisba Anguissola geldt als één van de eerste vrouwelijke beroepskunstenaars uit de kunstgeschiedenis. Ontdek het werk van deze portrettist van de renaissance in het Rijksmuseum Twenthe.

  • Lezingen in Enschede & online, studiedag en reeks op diverse plaatsen

DATA EN TIJDEN 

Heropening Museum Rembrandthuis

Rembrandt van Rijn bezocht deze plek in 1658 voor het laatst om zijn spullen in te pakken en te verlaten. Op 18 maart heropent het museum, waardoor er 30% meer Rembrandt te zien is! Wat valt er te verwachten na deze renovatie? 

  • Lezingen in Amsterdam en online

DATA EN TIJDEN 

Ode aan Antwerpen in Museum Catharijneconvent

Aan de hand van tachtig topstukken van Vlaamse en Hollandse meesters toont Ode aan Antwerpen de immense invloed van de gevluchte Antwerpenaren op de kunst en de kunstmarkt in de Republiek.

  • Lezingen in Utrecht en online

DATA EN TIJDEN 

Column door Peter van Duinen

Vrije Academie-directeur Peter van Duinen schreef in aanloop naar het aankomende tentoonstellingsseizoen een column over zijn favorieten van 2023. 

Klik hier om de column te lezen.

Newsletter pop-up image

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!