Huis Vasari

Wachtwoord vergeten

Je krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Expositie Sam Drukker: Aan de gracht

Stap van 12 april t/m 19 mei binnen in de levendige wereld van Sam Drukker (1957), een kunstenaar die de diepte van menselijke emoties vangt in zijn indrukwekkende portretten.

Levendige Creaties

Zijn meeslepende Exodus-serie, waarin de mens op de vlucht centraal staat, en de beklijvende Minje/Minyan-serie, een ode aan overleven, tonen zijn diepgaande interesse in het menselijk lijden. Ontdek in de tentoonstelling Aan de gracht hoogtepunten uit de afgelopen jaren en zijn nieuwste creaties, waarbij hij speels verleden en heden laat versmelten met gevonden materialen zoals zeildoek en oude plankjes.

 

Scherp Oog, Vlot Handschrift

Drukker's expressieve kunst wordt gekenmerkt door een vlot handschrift, theatraal licht-donkercontrast en intens kleurgebruik. Zijn werk raakt aan het leven zelf, vastgelegd met een scherp oog voor spontane momenten. Naast zijn beeldende kunst heeft Drukker diverse publicaties op zijn naam staan, waaronder "Dames en Heren!", "Een Dunne Huid" en "Verzameld Werk". Recent verschenen de catalogi "Onderweg" en "Man in de Spiegel", waarin hij zijn intrigerende zelfportretten deelt.

Kom langs!

Duik in de expositie Aan de gracht en de wereld van Sam Drukker, waar kunst en menselijke emoties samenkomen, en laat je inspireren door zijn unieke kijk op het leven. Ervaar de kracht van zijn expressieve meesterwerken.

Praktische informatie: 

  • Expositiedata: 12 april t/m 18 mei 2024
  • Locatie: Vrije Academie | Huis Vasari
  • Adres: Herengracht 368 te Amsterdam
  • Entree: gratis
  • Openingstijden: maandag t/m zondag van 10:00 tot 17:00 uur. Let op: gesloten op 1e en 2e Pinksterdag. 
  • Meer info over Sam Drukker: klik hier

 

Randprogrammering Lezing door Sam Drukker:

Op donderdag 2 mei (14:00-15:00 uur) geeft Sam Drukker een lezing over zijn werkwijze, zijn inspiratiebronnen en zijn oeuvre. Krijg een uniek kijkje in de geest van de kunstenaar en bezoek daarna de expositie. 

Meer info & inschrijven

Newsletter pop-up image

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!