Huis Vasari

Wachtwoord vergeten

Je krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

2023: Het jaar van Vermeer bij de Vrije Academie

Volg diverse activiteiten die licht werpen op Vermeers oeuvre!

College Verbluffend Vermeer

Niet eerder zijn zoveel schilderijen van Johannes Vermeer bij elkaar te zien! Het Rijksmuseum brengt 28 doeken van over de hele wereld samen. Volg dit college en ontdek het verhaal achter Vermeers indrukwekkende oeuvre! 

  • Op 21 plaatsen en online 

DATA EN TIJDEN 

Lezing De kleren van Vermeer

Vermeers onovertroffen meesterschap staat buiten kijf. Dit is ook zichtbaar in de manier waarop hij kleding en textiel weergaf. Maar wat draagt men precies op zijn schilderijen? En waarom zijn tapijten zo sterk aanwezig?

  • In Amsterdam, Delft, Leiden en online

DATA EN TIJDEN

Wandeling Gouden Eeuw

De Gouden Eeuw komt niet alleen naar voren in de Hollandse schilderkunst, maar ook in de steden waar de schilders leefden en werkten! Beleef de Gouden Eeuw van Delft tijdens deze historische wandeling langs prachtige gebouwen en kerken.

  • In Delft

DATA EN TIJDEN 

VAthuis - Johannes Vermeer

Wil je thuis, op jouw eigen moment, dieper in het leven van de meester duiken? Of voorafgaand aan een bezoek aan het Rijksmuseum? Van Vermeers schilderwijze tot een leven in armoede: laat je in 1 uur tijd bijspijkeren!

  • 4 afleveringen op on-demand kanaal VAthuis

BEKIJK DE TRAILER

College Vrouwelijke tijdgenoten

Wie waren de zeer getalenteerde vrouwelijke collega’s van Vermeer? Dit college zet deze dames in de welverdiende schijnwerpers. Van Judith Leyster en Rachel Ruysch tot Gesina ter Borch en Maria van Oosterwijck. 

  • In Amsterdam, Den Bosch, Nijmegen, Utrecht en online 

DATA EN TIJDEN

Lezing Muziek in de Republiek

Het 17e-eeuwse muziekleven in de Republiek was anders dan in landen als Italië, Frankrijk en Engeland. Er was geen nationale operacultuur, hofmuziek of kerkmuziek: hoe klonk het dan in de statige herenhuizen? 

  • In Amersfoort, Amsterdam, Den Haag, Utrecht en online

DATA EN TIJDEN

Lezing Het Delft van Vermeer

Vermeer was actief in Delft in een periode dat de schilderkunst en het Delftse genrestuk tot een hoogtepunt kwam. In Museum Prinsenhof maak je nu kennis met Delftse meesters zoals De Hooch, Steen en Fabritius. 

  • In Delft en online 

DATA EN TIJDEN 

Newsletter pop-up image

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!