Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

2019: Het jaar van Rembrandt

350ste sterfjaar van Rembrandt van Rijn

Rembrandt van Rijn, Schutters van wijk II onder leiding van kapitein Frans Banninck Cocq, bekend als de Nachtwacht, 1642 Info icon
Rembrandt van Rijn, Man in oriëntaal kostuum, detail, 1632, Collectie Metropolitan Museum, New York Info icon

2019 staat bij veel musea in het teken van het 350ste sterfjaar van Rembrandt van Rijn. De meester uit de Gouden Eeuw stierf op 4 oktober 1669 te Amsterdam. 2019 is daarom officieel omgedoopt tot Rembrandtjaar.

Het Mauritshuis trapte in januari af en toonde alle Rembrandts uit haar collectie. In totaal werden achttien schilderijen getoond waarvan een aantal werken ooit aan de meester werden toegeschreven, maar tegenwoordig niet meer. Ook het Rijksmuseum haalde alle Rembrandts uit het depot: tweeëntwintig schilderijen, zestig tekeningen en driehonderd prenten waren in één tentoonstelling te zien. Het Rembrandthuis besteede juist aandacht aan Rembrandts familieleden en vrienden.

Vanaf 11 oktober krijgt Rembrandt in het Rijksmuseum gezelschap van zijn Spaanse tijdgenoot Velázquez. In zijn geboortestad Leiden toont Museum De Lakenhal de meester naast zijn Leidse tijdgenoten en in zijn jonge jaren.

Leer de echte Rembrandt (her)kennen tijdens één van de tentoonstellingslezingen. Bent u benieuwd naar de kenmerkende Rembrandt-plaatsen in Amsterdam? Wandel dan mee met kunsthistoricus Michel Didier!

Bekijk hieronder alle activiteiten die de Vrije Academie organiseert in het kader van het Rembrandt-jaar:

MEER AANBOD
David Michelangelo

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!