Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage

Lezing Jonge Rembrandt in Museum De Lakenhal

Spectaculair talent komt tot bloei

De tentoonstelling Jonge Rembrandt - Rising Star  in Museum De Lakenhal toont de eerste tien jaren van Rembrandts carrière. U kijkt over de schouder van de schilder mee en u ziet hoe zijn spectaculaire talent tot bloei kwam. In de periode 1624 tot 1634 maakt hij een razendsnelle ontwikkeling door, waarbij hij onvermoeibaar zoekt naar nieuwe inzichten en mogelijkheden. Tijdens de lezing maakt u kennis met de jonge Rembrandt, de rasechte verkenner en vernieuwer. Uw gids bij deze kennismaking is kunsthistoricus Max Put.

Werken die de inmiddels wereldberoemde meester op Leidse bodem maakte, keren na bijna 400 jaar terug naar zijn geboortestad. De tentoonstelling, een samenwerking met het Ashmolean Museum in Oxford, bestaat uit ongeveer 40 schilderijen, 120 etsen en 20 tekeningen. De bijzondere bruiklenen omvatten werken als Man in orientaal kostuum (1632) uit de collectie van het Metropolitan Museum in New York en het beroemde zelfportret van de jonge schilder (ca. 1628) uit het Rijksmuseum. Naast werk van Rembrandt zal er ook werk te zien zijn van onder andere Lievens, Lastman en Van Swanenburg.

Jonge Rembrandt - Rising Star is het sluitstuk van het themajaar Rembrandt in 2019. Schrijf u nu in voor de inleidende lezing door Max Put en sluit samen met de Vrije Academie het spetterende jaar af.

  • Prijs is exclusief entree museum, korting op entree met Museumkaart
  • Tijdens de tentoonstelling geldt een toeslag naast de reguliere entreeprijs, ook voor Museumkaarthouders. Via deze link kunt u kaarten bestellen voor de gewenste datum en tijd.
  • De zaal voor de lezing is toegankelijk zonder tijdslot. Voor bezoek aan de tentoonstelling heeft u wel een tijdslot nodig. 
  • U kunt uw tentoonstellingsbezoek starten vanaf de starttijd van het gekozen tijdslot tot 15 minuten daarna. Bijvoorbeeld: u kiest voor het tijdvak 10.00-11.30; dan kunt u uw tentoonstellingsbezoek tot 10.15 starten. Schaft u derhalve enkel een tijdslot aan vóór of na uw lezing; en niet tijdens.

Praktische informatie

Shopping cart icon € 18,00
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent

Uitgelicht

Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.

David Michelangelo

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!