Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Vrije Academie & Amerika

Van Amerikaanse kunst in Stedelijk tot het aankomende verkiezingsjaar

In 2020 is het weer tijd voor verkiezingen in de Verenigde Staten. Wie wordt de nieuwe president? Wordt Donald Trump herkozen? Deze zittende en opmerkelijke 45e president heeft in ieder geval een hoop los gemaakt in de geschiedenis van de Amerikaanse politiek. Onder leiding van historicus Dionijs de Hoog neemt u in de Colleges Politieke geschiedenis van Amerika het Amerikaanse politiek bestel onder de loep aan de hand van zes toonaangevende presidenten. Na afloop weet ú hoe het precies zit met de verkiezingen!

Wie er ook wint, de uitkomst heeft hoe dan ook gevolgen voor de muren van het Witte Huis. Zo voegden de Obama's werk van Robert Rauschenberg en Jasper Johns aan de presidentiële kunstcollectie toe. Ook ons eigen 'Witte Huis' op het museumplein, het Stedelijk Museum, bevat een eigen bijzondere verzameling moderne Amerikaanse kunst van na 1950. Schrijf u in voor de rondleiding van kunsthistoricus Robert-Jan Muller en zie de topstukken van onder meer Pollock, Newman, Lichtenstein en Warhol met eigen ogen.

Wilt u meer weten over Amerikaanse kunst en New York als centrum van de moderne kunst? Dan raden wij u graag het verdiepende college van kunsthistoricus Barry Heinrichs aan. Geen tijd om naar New York te gaan, maar wel de sfeer van the city that never sleeps ervaren? Kunsthistoricus Krzysztof Dobrowolski-Onclin heeft speciaal voor een u een Cityspecial New York samengesteld over de geschiedenis, kunst en architectuur van deze complexe en fascinerende stad.

MEER AANBOD
David Michelangelo

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!