Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

College De drie gratiën van New York

Peggy, Abby en Helena

De drie powervrouwen van New York: Peggy Guggenheim (1898-1979), Abby Rockefeller (1874-1948) en Helena Rubinstein (1872-1965). Alle drie hebben zij een heel verschillende achtergrond, maar één ding hadden zij gemeen: hun aanzienlijke fortuin. Hun fortuinen waren respectievelijk afkomstig van de basisproducten zilver, aardolie en gezichtscrème.

Peggy Guggenheim was een kunstverzamelaar van formaat, bohemian en socialite. Als dochter van Benjamin Guggenheim en nichtje van Solomon R. Guggenheim kwam zij uit een rijke New Yorkse familie. Haar collectie is ondergebracht in The Peggy Guggenheim Collection in Venetië. Ook Abby Rockefeller was een socialite en filantroop, getrouwd met John D. Rockefeller. Zij was drijvende kracht achter het onstaan van het Museum of Modern Art in 1929. De Pools-Amerikaanse Helena Rubinstein was entrepreneur op het gebied van cosmetica en een goede zakenvrouw. Zij groeide uit tot een van de rijkste vrouwen ter wereld.

Samen zijn zij belangrijk voor de moderne kunst in Amerika en wisten zij de Amerikanen vertrouwd te maken met de Parijse avant-garde. Hoe? U hoort het tijdens de lezing door kunsthistoricus Michel Didier, die u mee neemt naar het New York van deze steenrijke vrouwen.

Praktische informatie

Shopping cart icon € 32,50
Clock icon Duur: 2 uur
Michel Didier
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent
Amsterdam
Cromhouthuis/Bijbels Museum
zaterdag 28 december 2019
13:00 tot 15:00
Michel Didier
Den Haag
Openbare Bibliotheek Den Haag
woensdag 11 december 2019
11:00 tot 13:00
Michel Didier
Haarlem
Hart
woensdag 04 december 2019
13:30 tot 15:30
Michel Didier
Leiden
Huys van Leyden
vrijdag 27 december 2019
13:30 tot 15:30
Michel Didier
Utrecht
Kargadoor
zaterdag 21 december 2019
15:00 tot 17:00
Michel Didier

Uitgelicht

 • 5-daagse vliegreis Turijn

  PROGRAMMA dag 1, zo 13-10 Directe lijnvlucht Amsterdam-Milaan. We brengen een bezoek aan de barokke Basilica di Superga dat ons een schitterend uitzicht over de stad biedt. Aansluitend transfer naar het hotel. Oriënterende wandeling door de stad langs onder andere de tweelingkerken San Carlo en Santa Cristina en de Porta Palatina.   dag 2, ma 14-10 We beginnen de dag met een bezoek aan het zeer bijzondere gebouw Mole Antonelliana waarin tegenwoordig het Filmmuseum is gehuisvest. Aansluitend bekijken we de omvangrijke collectie Egyptische kunst in het Museo Egizio. Na de lunch nemen we de tijd voor de ongekende kunstcollectie van het Palazzo Madama. dag 3, di 15-10 Liefhebbers van schilderkunst komen geheel aan hun trekken in de Galleria Sabauda. Deze koninklijke kunstcollectie omvat werken van Vlaamse primitieven als Van Eyck en Memling. Vervolgens bezichtigen we de paleiskerk San Lorenzo en wandelen we door naar de Santa Maria della Consolazione. We vervolgen onze wandeling via Piazza Veneto naar de overkant van de Po met onder andere de Gran Madre di Dio en de Kapucijnerkerk.  dag 4, wo 16-10 Vandaag staat in het teken van moderne en hedendaagse kunst met in de ochtend een bezoek aan Galleria d’Arte Moderna (GAM) en het in art-nouveaustijl gebouwde Casa di Fenoglio. In de wijk Campidoglio bezoeken we in de middag het unieke Museo Arte Urbana. Via de Via Garibaldi, met mogelijkheid tot inkopen, lopen we eind van de middag terug naar het hotel.  dag 5, do 17-10 Directe terugvlucht Turijn-Amsterdam.  REISGEGEVENS InclusiefLijnvluchten met belastingen en toeslagen, vervoer ter plaatse, logies met ontbijt, reisleiding, organisatorische begeleiding, gebruik audiosysteem, entrees, CO2-compensatie. ExclusiefRuimbagage, lunches, diners, fooien, verzekeringen, verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 en boekingskosten à € 20,- per boeking. Toeslag eenpersoonskamer: € 260,-Aantal deelnemersDe reis gaat door bij minimaal 15 deelnemers; het maximum bedraagt 25.Meer informatie over deze reis, zoals vervoer, verblijf en gezondheid, vindt u via deze link .Bel voor meer informatie met Labrys Reizen, telefoonnummer: 024 3822110. 

  • € 1050,00
  • vanaf 13 okt
  Bekijk meer
 • Lezing Cartografie en Curiosa

  Cartografie in de zeventiende eeuw

  • € 18,00
  • vanaf 02 jun
  Laatste Kans
 • Vijfdaagse reis Madrid en Toledo

  Vijf dagen vol kunst o.l.v. drs. Robert-Jan Muller

  • € 995,00
  • vanaf 07 nov
  Volgeboekt
 • College Qatar vs. Abu Dhabi

  De culturele Golfoorlog: de duurste kunstwerken ter wereld verhuizen naar musea in Abu Dhabi en Doha.

  • € 32,50
  • vanaf 05 nov
  Bekijk meer
Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.