Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Mededelingen

Vragen?

Hieronder vindt u een aantal veelgestelde vragen en antwoorden.

Inschrijven

 • Welke maatregelen heeft de Vrije Academie getroffen i.v.m. de corona?

  Op dit moment hanteren we geen speciale corona maatregelen, wel doen we er, op onze locaties in de zaal, alles aan om onder prettige omstandigheden college te kunnen volgen.

  In de collegezaal is er altijd een mogelijkheid een stoel naast u vrij te houden, wanneer u toch graag afstand houdt. Ook zijn onze locaties goed geventileerd. 

  Klik hier om ons Corona Protocol te openen

 • Wanneer is mijn inschrijving definitief?

  Nadat u uw inschrijving via de website heeft afgerond ontvangt u een bevestigingsmail met een overzicht van uw gegevens en een factuur in pdf-formaat. Na ontvangst van de bevestiging en factuur is de inschrijving definitief. Deze factuur is tevens uw bewijs van inschrijving.

 • Hoe kan ik mij inschrijven?

  U kunt zich inschrijven per telefoon, schriftelijk via het aanmeldingsformulier (download hier) en via de website. Klik in het menu op colleges, studiedagen, lezingen of excursies als u zich daar voor wilt inschrijven.

 • Ik heb een fout gemaakt in mijn inschrijving. Hoe kan ik dat herstellen?

  Informeer het secretariaat via een e-mail naar info@vrijeacademie.nl.

 • Zijn er, behalve het inschrijfgeld, nog andere kosten aan een college verbonden?

  Alle activiteiten in musea zijn exclusief de (wekelijkse) toegang en eventuele (wekelijkse) toeslag tot het museum. Indien u in het bezit bent van een Museumkaart is de entree vaak (niet altijd) gratis. Een Museumkaart wordt aanbevolen. Eventuele reis- verblijfs- en toegangskosten zijn voor rekening van de deelnemer.

 • Wanneer ontvang ik informatie over de collegereeks waarvoor ik mij heb ingeschreven?

  Uiterlijk een week voor aanvang van het eerste college ontvangt u uw lesoverzicht, deelnemersbewijs en digitale syllabus per email. 

 • Wanneer ontvang ik mijn deelnemersbewijs voor een lezing?

  Uw deelnemersbewijs ontvangt u een kleine week voor aanvang van de lezing per email.

 • Kan ik een gemist college en/of excursie inhalen?

  Nee, het is niet mogelijk om een gemist college of excursie in te halen.

 • Wanneer is de excursie bij de collegereeks?

  De datum van de excursie wordt u door de docent medegedeeld in de les. Wanneer uw colleges in de avond zijn, zal de excursie veelal in het weekend plaatsvinden.

 • Hoe worden online lezingen of colleges via Zoom gegeven?

  Online lezingen en collegereeksen worden via Zoom live gegeven door de docent. U ontvangt 1 uur voor aanvang per e-mail een link waarmee u het college/de lezing via het programma Zoom kunt bijwonen. Na afloop ontvangt u een link waarmee u de registratie nog 7 dagen kunt terugkijken.

  Het bijwonen van een online lezing of collegereeks kan op uw eigen computer, laptop of tablet. U heeft alleen een goede internetverbinding en geluid nodig.

 • Kan ik een online lezing of college terugkijken?

  Ja, dat kan. Van alle activiteiten via Zoom wordt een registratie gemaakt. Na het college/de lezing ontvangt u per e-mail een link waarmee u de registratie 7 dagen kunt terugkijken. Ook als u het college/de lezing ‘live via Zoom’ heeft moeten missen, wordt de registratie naar u verstuurd. 

  Bij de registratie is alleen de presentatie en de spreker te zien. Namen, chats of video’s van deelnemers zijn in de registratie niet zichtbaar. 
   

 • Wanneer ontvang ik de registratie van een online lezing of college?

  - Bij eenmalige activiteiten ontvangt u de link naar de registratie bij de mail met enquête. U ontvangt deze mail de eerstvolgende werkdag. (NB: bij online activiteiten op vrijdag en zaterdag wordt deze mail op maandag verstuurd)

  - Bij activiteiten met meerdere bijeenkomsten ontvangt u de eerstvolgende werkdag de link naar de registratie. (NB: bij online activiteiten op vrijdag en zaterdag wordt deze mail op maandag verstuurd)
   

 • Wanneer weet ik zeker of een collegereeks, studiedag, lezing en excursie door zal gaan?

  Uiterlijk 1 week voor de start is bekend of een activiteit doorgang zal vinden.

 • Het college van mijn keuze is al begonnen, kan ik nog meedoen?

  Voor de meeste colleges geldt dat u in de tweede week van de collegereeks nog kunt inschrijven. Informeer het secretariaat via een e-mail of bel 088 - 518 50 00 (tegen uw gebruikelijke belkosten). Wij zijn van maandag t/m vrijdag telefonisch bereikbaar van 9:30-11:30 uur. Er wordt geen reductie verleend op de collegeprijs vanwege gemiste lessen.

 • Wat gebeurt er als de activiteit van mijn keuze vol is?

  Als er geen plaats meer vrij is, kunt u zich op de wachtlijst plaatsen. Komt er een plaats vrij of wordt er een extra college, studiedag, lezing of excursie georganiseerd, dan nemen wij contact met u op. Komt er geen plaats meer vrij, dan hoort u verder niets van ons.

  Bij plaatsing op de wachtlijst hoeft u het inschrijfgeld nog niet te betalen.

  Let op: Plaatsing op een wachtlijst voor een college betekent niet dat u automatisch bent ingeschreven voor hetzelfde college in het volgende seizoen. U dient zich in het nieuwe seizoen opnieuw voor het college aan te melden.

 • Hoe kan ik zien of er nog plaats is?

  Op de site kunt u zien of er nog plaats is. Staat er niets vermeld, dan kunt u zich gewoon inschrijven middels de gele knop ‘Inschrijven’.

  Is de activiteit vol, dan staat er 'Wachtlijst'. U kunt zich op de wachtlijst plaatsen door op deze grijze knop te drukken en uw Naam, e-mailadres en telefoonnummer achter te laten.

Is uw vraag niet beantwoord? Neem dan contact op met ons secretariaat via info@vrijeacademie.nl
Newsletter pop-up image

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!