Zakelijk

Wachtwoord vergeten

Je krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Mededelingen

Vragen?

Hieronder vind je een aantal veelgestelde vragen en antwoorden.

Inschrijven

 • Wanneer is mijn inschrijving definitief?

  Nadat je jouw inschrijving via de website hebt afgerond ontvang je een bevestigingsmail met een overzicht van jouw gegevens en een factuur in pdf-formaat. Na ontvangst van de bevestiging en factuur is de inschrijving definitief. Deze factuur is tevens jouw bewijs van inschrijving.

 • Hoe kan ik mij inschrijven?

  Je kunt je inschrijven per telefoon, schriftelijk via het aanmeldingsformulier (download hier) en via de website. Klik in het menu op colleges, studiedagen, lezingen of excursies als je je daar voor wilt inschrijven.

 • Ik heb een fout gemaakt in mijn inschrijving. Hoe kan ik dat herstellen?

  Informeer het secretariaat via een e-mail naar info@vrijeacademie.nl.

 • Zijn er, behalve het inschrijfgeld, nog andere kosten aan een college verbonden?

  Alle activiteiten in musea zijn exclusief de (wekelijkse) toegang en eventuele (wekelijkse) toeslag tot het museum. Indien je in het bezit bent van een Museumkaart is de entree vaak (niet altijd) gratis. Een Museumkaart wordt aanbevolen. Eventuele reis- verblijfs- en toegangskosten zijn voor rekening van de deelnemer.

 • Wanneer ontvang ik informatie over de collegereeks waarvoor ik mij heb ingeschreven?

  Uiterlijk een week voor aanvang van het eerste college ontvang je jouw lesoverzicht, deelnemersbewijs en digitale syllabus per email. 

 • Wanneer ontvang ik mijn deelnemersbewijs voor een lezing?

  Jouw deelnemersbewijs ontvang je een kleine week voor aanvang van de lezing per email.

 • Kan ik een gemist college inhalen?

  Nee, het is niet mogelijk om een gemist college in te halen.

 • Hoe worden online lezingen of colleges via Zoom gegeven?

  Online lezingen en collegereeksen worden via Zoom live gegeven door de docent. Je ontvangt 1 uur voor aanvang per e-mail een link waarmee je het college/de lezing via het programma Zoom kunt bijwonen. Na afloop ontvang je een link waarmee u de registratie nog 7 dagen kunt terugkijken.

  Het bijwonen van een online lezing of collegereeks kan op jouw eigen computer, laptop of tablet. Je hebt alleen een goede internetverbinding en geluid nodig.

 • Kan ik een online lezing of college terugkijken?

  Ja, dat kan. Van alle activiteiten via Zoom wordt een registratie gemaakt. Na het college/de lezing ontvang je per e-mail een link waarmee je de registratie 7 dagen kunt terugkijken. Ook als je het college/de lezing ‘live via Zoom’ hebt moeten missen, wordt de registratie naar jouw e-mailadres verstuurd. 

  Bij de registratie is alleen de presentatie en de spreker te zien. Namen, chats of video’s van deelnemers zijn in de registratie niet zichtbaar. 
   

 • Wanneer ontvang ik de registratie van een online lezing of college?

  - Bij eenmalige activiteiten ontvang je de link naar de registratie bij de mail met enquête. Je ontvangt deze mail de eerstvolgende werkdag. (NB: bij online activiteiten op vrijdag en zaterdag wordt deze mail op maandag verstuurd)

  - Bij activiteiten met meerdere bijeenkomsten ontvang je de eerstvolgende werkdag de link naar de registratie. (NB: bij online activiteiten op vrijdag en zaterdag wordt deze mail op maandag verstuurd)
   

 • Wanneer weet ik zeker of een collegereeks, studiedag, lezing en excursie door zal gaan?

  Uiterlijk 1 week voor de start is bekend of een activiteit doorgang zal vinden.

 • Het college van mijn keuze is al begonnen, kan ik nog meedoen?

  Voor de meeste colleges geldt dat je in de tweede week van de collegereeks nog kunt inschrijven. Informeer het secretariaat via een e-mail of bel 088 - 518 50 00 (tegen je gebruikelijke belkosten). Wij zijn van maandag t/m vrijdag telefonisch bereikbaar van 9:30-11:30 uur. Er wordt geen reductie verleend op de collegeprijs vanwege gemiste lessen.

 • Wat gebeurt er als de activiteit van mijn keuze vol is?

  Als er geen plaats meer vrij is, kun je jezelf op de wachtlijst plaatsen. Komt er een plaats vrij of wordt er een extra college, studiedag, lezing of excursie georganiseerd, dan nemen wij contact met je op. Komt er geen plaats meer vrij, dan hoor je verder niets van ons.

  Bij plaatsing op de wachtlijst hoef je het inschrijfgeld nog niet te betalen.

  Let op: Plaatsing op een wachtlijst voor een college betekent niet dat je automatisch bent ingeschreven voor hetzelfde college in het volgende seizoen. Je dient je in het nieuwe seizoen opnieuw voor het college aan te melden.

 • Hoe kan ik zien of er nog plaats is?

  Op de site kun je zien of er nog plaats is. Staat er niets vermeld, dan kun je jezelf gewoon inschrijven middels de gele knop ‘Inschrijven’.

  Is de activiteit vol, dan staat er 'Wachtlijst'. Je kunt je op de wachtlijst plaatsen door op deze grijze knop te drukken en je Naam, e-mailadres en telefoonnummer achter te laten.

Is je vraag niet beantwoord? Neem dan contact op met ons secretariaat via info@vrijeacademie.nl
Newsletter pop-up image

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!