Huis Vasari

Wachtwoord vergeten

Je krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Expositie Annemarieke van Drimmelen & Jasper Krabbé

Kunstenaarspaar brengt met 'June' een ode aan de kinderlijke blik

Dit najaar exposeren (mode)fotograaf Annemarieke van Drimmelen en schilder Jasper Krabbé hun nieuwe werk in de expositiezalen van de Vrije Academie (in Huis Vasari). June is een samenwerking tussen het kunstenaarspaar, zij dragen het werk in deze expositie op aan hun 3-jarige dochter June. De werken (voor het grootste deel gemaakt op het Griekse eiland Hydra) geven een nieuwe kijk op de blik van een kind dat een onbevangen beeld van de wereld heeft. In een poging om het ongerepte aspect van hun omgeving vast te leggen, ontstond voor Van Drimmelen en Krabbé een nieuwe manier van werken, geïnspireerd door dingen die hun dochter tijdens wandelingen over het eiland opviel. 

Het bracht fotograaf van Drimmelen ertoe om zich te concentreren op kleine en intieme details, zoals een stukje metaaldraad dat ze op het strand vonden waarin een dierlijke vorm schuilging. Of het gezicht dat ze tegenkwamen in een vervallen muur van een verlaten hotel in een baai van het eiland. De foto's werden vervolgens door Krabbé beschilderd om tweede, poëtische laag toe te voegen. Dit zorgt voor een onverwachte combinatie van verf en foto, soms met gedichten van Krabbé. Voor hen was het een ware reis naar de onschuld in het wereldbeeld van hun kind.

Praktische informatie: 

  • Expositiedata: 7 oktober t/m 27 november 2022
  • Locatie: Vrije Academie | Huis Vasari
  • Adres: Herengracht 368 te Amsterdam
  • Entree: gratis te bezoeken
  • Openingstijden: dagelijks van 10.00-17.00 uur* (*behalve op feestdagen)

 

Krabbé in actie zien? 
Naast de expositie June werken de Vrije Academie en Jasper Krabbé dit najaar ook samen in de collegebanken. Op 31 oktober gaat de 7-delige collegereeks Kunst uit de 20e eeuw met Jasper Krabbé van start. 

Kijk door de ogen van Jasper Krabbé naar de moderne kunstgeschiedenis! Als kunstenaar kijkt Krabbé anders naar kunst dan de meeste museumbezoekers. Wie zijn zijn helden? Welke kunstenaars hebben zijn eigen werk beïnvloed? Van 1900-tot nu, van Egon Schiele tot Graffiti Art. Vrije Academie-directeur Peter van Duinen introduceert elke periode. 

  • Data: maandag 31 oktober t/m 19 december
  • Tijd: 20:00-21:30 uur
  • Locatie: in de Amstelkerk te Amsterdam en online

Meer info en inschrijven

Newsletter pop-up image

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!