Zakelijk

Wachtwoord vergeten

Je krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Expositie Jeroen Hofman: Eiland

Een liefdesverklaring aan de Waddeneilanden vanaf grote hoogte

Van 8 december tot en met 29 januari exposeert fotograaf Jeroen Hofman zijn serie Eiland, een ware liefdesverklaring aan de Waddeneilanden. Vanaf grote hoogte maakte Hofman deze prachtige serie foto’s van zijn geliefde natuurgebied. 

De aantrekkingskracht van de Wadden
De Waddeneilanden zijn een populaire toeristische bestemming. De eilanden zijn de perfecte natuurlijke ontsnapping; een plek waar eindeloze gedachten plaats maken voor eindeloze horizon. Een eiland heeft een mythische aantrekkingskracht op de mens en de verbeelding. De expositie Eiland viert en verbeeldt het verlangen naar een eiland als een plek van rust, natuur en afzondering. Hofman werkte jarenlang in weer en wind aan dit magnum opus, waarbij hij als een hedendaagse schilder de Nederlandse eilanden vatte in monumentale beelden.

Spraakmakende werkwijze
Fotograaf Jeroen Hofman (1976) werkt altijd vanaf een kraan op ongeveer 20 meter hoogte. Hofman heeft deze werkwijze ontwikkeld om zijn fascinatie voor gelaagdheid in landschappen in beeld te kunnen brengen. Hij toont niet alleen de oever van een rivier, maar de manier waarop deze hele rivierbedding door het landschap meandert. Hij ontstijgt hiermee letterlijk dat wat het menselijk oog doorgaans ziet. Het resultaat zijn foto’s waarop voor- en achtergrond versmelten, als moderne diorama’s.

 

Meer weten over de Wadden? 

Onze huisbioloog Kees Boele geeft de komende maanden diverse lezingen en colleges over de Waddeneilanden en andere natuurwetenschappelijke onderwerpen (in de zaal op locatie en online). Klik hier om het actuele aan bod te bekijken. 

Praktische informatie: 

  • Expositiedata: 8 december 2022 t/m 29 januari 2023
  • Locatie: Vrije Academie | Huis Vasari
  • Adres: Herengracht 368 te Amsterdam
  • Entree: gratis te bezoeken
  • Openingstijden: dagelijks van 10.00-17.00 uur* (*gesloten op 25 december, 26 december, 31 december en 1 januari)

 

 

Over Jeroen Hofman
Jeroen Hofman studeerde fotografie aan de KABK in Den Haag. Zijn grote doorbraak komt met Playground (2011), waarin hij oefenterreinen voor calamiteiten vastlegt op de manier die zijn signatuur is geworden; vanaf een hoog standpunt. Hofman maakt naast vrij werk ook portretten. Hij won verschillende beurzen en prijzen, waaronder twee keer de Zilveren Camera: voor de serie Playground en in 2014 voor een portret van Hans van Manen. Hofman exposeerde met de serie Eiland (2019) al eerder in het Fotomuseum Den Haag.

Newsletter pop-up image

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!