Zakelijk

Wachtwoord vergeten

Je krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Nu te zien: Darwin, Sinke & van Tongeren

Spectaculaire tentoonstelling in Huis Vasari. Kom ook kijken!

Darwin, Sinke & van Tongeren exposeren in Huis Vasari in Amsterdam hun spectaculaire nieuwste werken: The Remains of The 1900 London Convention. Het internationaal befaamde kunstenaarsduo verkocht tijdens hun eerste expositie in London 39 werken aan de Engelse kunstenaar (en kunstverzamelaar) Damien Hirst. We zijn dan ook vereerd dat zij de eerste exposanten zijn in onze nieuwe expositieruimte in Huis Vasari. 

Kom ook langs en laat u verbazen!

Foto's © Anne Reitsma

Praktische informatie: 

  • Expositiedata: 25 mei t/m 22 juni 
  • Locatie: Huis Vasari (de nieuwe locatie van de Vrije Academie)
  • Adres: Herengracht 368 te Amsterdam
  • Entree: gratis te bezoeken
  • Openingstijden: dagelijks van 10.00-17.00 uur* (*behalve op feestdagen)

Over de expositie:
The Remains of The 1900 London Convention bestaat uit schedels, skeletten en fotografie van diverse bedreigde diersoorten. De skeletten en schedels zijn allemaal doordrenkt met zwart pigment om de stemming neer te zetten. Een stemming die het best te omschrijven is als ‘Het glas is halfvol….’. De Remains-collectie is namelijk een aanklacht tegen de politiek die het sinds 1900 behoorlijk laat afweten als het gaat om het beschermen van de biodiversiteit. Deze collectie is eigenlijk het resultaat van deze halfslachtigheid en levert daardoor een spectaculaire ervaring. 

Voor de fotocollectie getiteld Cattle & Concrete heeft Naturalis zijn medewerking verleend. In de toren waar de wetenschappelijke collectie wordt bewaard, zijn Sinke en Van Tongeren op zoek gegaan naar schedels van uiterst zeldzame specimen om hiermee hun composities te maken. De werken zijn uiteindelijk bewerkt met vloeibaar beton waardoor de foto’s vervaagd zijn. Hierdoor lijken ze uit 1900 te stammen. Bovendien zijn de foto’s gemerkt met zgn. ‘vee-tags’. 

Newsletter pop-up image

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!