Zakelijk

Wachtwoord vergeten

Je krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Expositie: Curated By

Rebirth in Objects: Zhiqian Tang’s Journey Across Time and Borders.

Van jongs af aan begon Zhiqian Tang (China, 1964) met verzamelen, wat de basis vormt van zijn werk. De collectie die hij in de jaren opbouwde, bestaat uit tienduizenden objecten variërend van eeuwenoude boomwortels afkomstig uit Zhongshan Park (Shanghai), tot antieke televisies, radio's, videorecorders, camera's, gereedschapsmachines, sloten, koffers, scheerapparaten, typemachines, zware duikhelmen, oude boeken en meer. Deze eclectische collecties zijn de inspiratie en vormen een basis voor Tangs werk, dat zicht richt op vorm en materialiteit.

Beeldhouwwerken-debuut

Het is de eerste keer dat de sculpturen van Zhiqian Tang in Europa worden gepresenteerd. We zijn dan ook vereerd dat Tang van 23 januari t/m 23 februari 2024 exposeert in Huis Vasari!

 

Met een kunstenaarscarrière van meer dan 15 jaar, omarmt Zhiqian Tang in zijn werk de verbinding tussen oost en west, geïnspireerd door zijn reizen door Azië en Europa. Hij put uit tweedehands, verzamelde objecten waarmee hij nostalgische herinneringen oproept en een culturele betekenis creëert. De tentoongestelde houten sculpturen omvatten door deze aspecten een mix van verleden en heden.

 

Een speelse maker

De kunstenaar en zijn werken nodigen het publiek uit tot interactie met de sculpturen. Sommige van hen lijken op oversized kinderspeelgoed, gemaakt van hout en leer, waar bezoekers zelfs op mogen zitten.

Praktische informatie: 

  • Expositiedata: 23 januari t/m 23 februari 2024
  • Locatie: Vrije Academie | Huis Vasari
  • Adres: Herengracht 368 te Amsterdam
  • Entree: gratis
  • Openingstijden: maandag t/m zondag van 10:00 tot 17:00 uur

 

Over Curated By

Deze tentoonstelling is samengesteld door Curated By, een hedendaags kunstplatform opgericht in Amsterdam in 2022. Toegewijd aan het doorbreken van barrières tussen Aziatische en Europese kunstuitwisselingen, biedt Curated By een platform voor kunstenaars zoals Zhiqian Tang om hun werk te tonen. Het platform bevordert een levendige verzamelaarsgemeenschap, stimuleert diverse projecten en draagt bij aan het wereldwijde discours over hedendaagse kunst.

Newsletter pop-up image

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!