Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Suriname

In De Nieuwe Kerk en Museum Van Loon

Dit najaar wijden twee Amsterdamse musea een tentoonstelling aan Suriname en belichten zij verschillende aspecten van haar geschiedenis.  

Aan de vooravond van de 45-jarige onafhankelijkheid in 2020 brengt De Nieuwe Kerk een veelomvattende tentoonstelling over Suriname: De Grote Suriname-tentoonstelling (5 oktober 2019 t/m 2 februari 2020). Aan de hand van ruim 300 objecten (historische objecten, kunst, film, fotografie, mode, muziek en oral history) leert u de Surinaamse cultuur, natuur én bewoners beter kennen. Ook de schaduwzijde van onze band met Suriname komt aan bod. De inleidende lezing is in handen van schrijver en journalist Diederik Samwel.

Gelijktijdig met De Grote Suriname-tentoonstelling opent in Museum Van Loon een tentoonstelling over de betrokkenheid van de familie Van Loon in de achttiende en negentiende eeuw met de WIC en Suriname. In Aan de Surinaamse grachten – Van Loon & Suriname (1728-1863) (5 oktober 2019 t/m 13 januari 2020) staan acht historische personages centraal die verschillende posities hadden binnen de Amsterdams-Surinaamse plantage-economie. Schrijf u in voor de rondleiding van kunsthistorica Mariska Doesburg, zij vertelt u de achtergrondverhalen.

Liefhebber van literatuur? In het kader van de Boekenweek 2020 geeft literatuurwetenschapper Liesje Schreuders in het voorjaar een lezing over de roman De man van veel van Karin Amatmoekrim. In dit waargebeurde verhaal staat het leven van de Surinaamse mensenrechtenactivist Anton de Kom (1898-1945) centraal. Heeft u De man van veel al gelezen of staat het boek nog op uw leeslijst? Schrijf u vast in voor deze literatuurlezing!

 

 

Het aanbod in Suriname

MEER AANBOD OVER SURINAME
David Michelangelo

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!