Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage

Literatuurlezing Karin Amatmoekrim

De man van veel - roman over Anton de Kom

'Rebellen en dwarsdenkers' is het thema van de Boekenweek 2020. In dit kader verzorgt literatuurdocent Liesje Schreuders een lezing over De man van veel, een roman van Karin Amatmoekrim (1976). Deze vijfde roman van de Surinaams/Nederlandse schrijfster vertelt over het waargebeurde levensverhaal van de Surinaamse mensenrechtenactivist Anton de Kom (1898-1945). Geboren en getogen in Suriname bracht hij het grootste deel van zijn leven in Nederland door. Sommigen zagen in hem een oproerkraaier en communist, anderen een activist en verzetsheld die streed tegen kolonialisme, tirannie en onrecht. Zelf zag hij zich vooral als een schrijver.

Het leven van De Kom staat centraal in tijdens de lezing: van zijn jeugd in Suriname tot verzetsstrijder tijdens de Tweede Wereldoorlog. Aan bod komt zijn belangrijke werk als schrijver en denker, zijn baanbrekende boek Wij slaven van Suriname, zijn verzetswerk, zijn strijd voor vrijheid en gelijkheid, zijn communisme, zijn vriendschappen en liefde. Natuurlijk behandeld literatuurwetenschapper Liesje Schreuders dit leven in het licht van Amatmoekrims visie erop en háár inzet voor gelijkheid en rechtvaardigheid in en buiten de literatuur. Schrijf u nu in voor de lezing over de opzienbarende roman en de veelzijdige man.

  • Groepsgrootte aangepast volgens de richtlijnen van het RIVM.
  • Let op: Staat er bij een datum vermeld dat er een wachtlijst is? Meld u hiervoor gerust aan, want bij veel activiteiten is de deelnemerscapaciteit door de Corona richtlijnen nog niet juist.


Praktische informatie

Shopping cart icon € 18,00
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent

Uitgelicht

Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.

David Michelangelo

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!