Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Vijfdaagse reis naar Kopenhagen

o.l.v. drs Oene Dijk

Kopenhagen geeft de toekomst vorm qua kunst, design en architectuur, dankzij ambachtelijkheid en experiment. Overeenkomsten tussen deze veelzijdige stad en ons land zijn zichtbaar in Dutch Design en Superdutch architectuur, in de belangrijke rol van water, grachten en eilanden, evenals in de noordelijke varianten van het classicisme. Maar ook later zijn er parallellen; de Grundtvigs Kirke past in het expressionisme van de Amsterdamse School, het modernisme van Arne Jacobsen komt overeen met het Hollandse minimalisme van Goed Wonen en het Louisiana Museum is van grote invloed geweest op het Kröller-Müller Museum. Bovendien doen de experimentele en futuristische uitbreidingswijken van Kopenhagen, vormgegeven door vooraanstaande architecten én aanstormende talenten denken aan Nederlandse Vinex-wijken. Ervaar de hoge kwaliteit van het Deense design, het ambachtelijke van de Kopenhaagse architectuur, de indrukwekkende veelzijdigheid van de bijzondere museumcollecties en de experimenteerdrang in design en futuristische architectuur. 


PROGRAMMA (onder voorbehoud van wijzigingen


dag 1, di 31-08 Na aankomst op de luchthaven van Kopenhagen transfer per touringcar naar het hotel in het centrum van de stad. In de middag bezoek aan Statens Museum van architecten Jens Vilhelm Dahlerup en Georg E.W. Møller (1896) en in 1970 uitgebreid door architect Niels Koppel. De moderne vleugel is van architect Anna Maria Indrio (1998). In de avond een optionele stadswandeling langs onder meer het folkloristische uitgaansgebied Nyhavn. 

dag 2, wo 01-09 Vandaag brengen we een uitgebreid bezoek aan het Christianborgpaleis met tuinen op het centraal gelegen eiland Slotsholmen. Laat u verrassen door de imposante bouw van deze burcht. Ook wordt het Charlottenburgpaleis bezichtigd, met daarin onder meer Kunsthal Charlottenborg, een instituut voor moderne kunst. 

dag 3, do 02-09 Een uitgebreide stadswandeling voert ons vandaag onder andere langs het Radisson SAS Royal Hotel (Arne Jakobsen), Radhuspladsen (Martin Nyrop) en het Koninklijk Paleis (Saphus Rosen). Ook staan een bezoek aan het Deense Joods Museum van Kopenhagen (Daniel Libeskind) en aan het Thorvaldsen Museum (Michael Gottlieb Bindesbøll) op het programma. In de avond kunt u optioneel deelnemen aan een bezoek aan het Danish Architecture Center. 

dag 4, vr 03-09 Dagexcursie per touringcar. We brengen een bezoek aan de welbekende Grundtvigs Kirke en maken een wandeling in de directe omgeving. Via Klampenborg met Bellavista Housing Estate en Bellevue Theater (beide Arne Jakobsen) zetten we koers richting het Louisiana Museum te Humlebæk voor een uitgebreid bezoek aldaar, met aandacht voor de geschiedenis van het gebouw, de tuin en uiteraard ook de collectie. 

dag 5, za 04-09 Onderweg van het centrum van Kopenhagen naar de luchthaven brengen we een bezoek aan de futuristische buitenwijk Ørestad, met uiteraard aandacht voor architectuur en stedenbouw. Denk onder meer aan 8 House (Tallet) en The Mountain (beide BIG architecten). Aansluitend naar de luchthaven voor terugvlucht naar Amsterdam.


REISGEGEVENS

  • Reisdata: 31 augustus t/m 4 september 2021
  • Inclusief: Lijnvluchten met belastingen en toeslagen, vervoer ter plaatse, logies met ontbijt, reisleiding, lokale gids, gebruik audiosysteem, entrees, CO2-compensatie.
  • Exclusief: Ruimbagage, lunches, diners, fooien, verzekeringen, vliegbelasting à € 7,85 p.p., verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50,verplichte bijdrage SGR à € 5,- p.p. en boekingskosten à € 20,- per boeking.
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 250,-
  • De reis gaat door bij minimaal 15 deelnemers; het maximum bedraagt 25.
  • Labrys Reizen heeft i.v.m. het coronavirus diverse maatregelen getroffen. Klik hier om het protocol te bekijken

Meer informatie over deze reis vindt u op de website van Labrys Reizen.

Bel voor meer informatie met Labrys Reizen op het nummer: 024-3822110.

Praktische informatie

Shopping cart icon € 1395,00
Oene Dijk
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Docent
Kopenhagen
dinsdag 31 augustus 2021 t/m zaterdag 04 september 2021
Oene Dijk

Uitgelicht

Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.

Newsletter pop-up image

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!