Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Studiedag Praktische psychologie

Waarom doen we wat we doen

Heeft u belangstelling voor psychologie? Wilt u meer weten over beroemde onderzoeken naar menselijk gedrag? Bent u benieuwd hoe psychologische kennis het dagelijks leven kan verrijken? Deze studiedag begint met een kort overzicht van de geschiedenis van de psychologie als wetenschappelijk onderzoeksterrein. Vervolgens neemt uw docente filosofe Fréderique Petit een aantal baanbrekende onderzoeken en casussen met u door. Ook hoort u over hedendaagse ontwikkelingen binnen de psychologie. Welke thema’s vragen anno 2019 aandacht?

Welke klassieke experimenten zijn inmiddels achterhaald? Hoe betrouwbaar is een persoonlijkheidstest? Ook verkent u het Nederlandse therapielandschap dat uit meer dan 200 verschillende therapievormen bestaat. Waar kunnen we heen met onze vliegangst, opvoedvragen of burn-out? Aan het eind van de dag wordt duidelijk hoe u de opgedane kennis kunt toepassen in uw leven en dat van de mensen om u heen.

Bereid u voor op een veelomvattende kennismaking met de psychologie als wetenschap en als spiegel voor ons eigen gedrag. Deze studiedag loopt vooruit op de collegereeks Psychologie in de praktijk, maar is ook los te volgen. Kijk of tijd en plaats in uw agenda passen!


Prijs is exclusief koffie/thee & lunch; inclusief digitale hand-out

Praktische informatie

Shopping cart icon € 69,00
Frederique Petit
Nodig iemand uit
Deel:
-

Locatie
Datum
Tijd
Docent
Leiden
Sijthoff Cultuur
zaterdag 31 augustus 2019
10:30 tot 16:15
Frederique Petit
Amsterdam
Cromhouthuis/Bijbels Museum
zondag 01 september 2019
11:00 tot 16:45
Frederique Petit
Rotterdam
Waalse Kerk
donderdag 05 september 2019
10:30 tot 16:15
Frederique Petit
Amersfoort
De Brug
maandag 16 september 2019
10:30 tot 16:15
Frederique Petit
Zwolle
Jeruzalemkerk
dinsdag 17 september 2019
10:30 tot 16:15
Frederique Petit

Uitgelicht

 • Colleges Neurofilosofie

  Tijdens de Collegereeks Neurofilosofie krijgt u inzicht in de geschiedenis van de neurowetenschappen en hoort u over spraakmakende onderzoeken, verschillende theorieën en hun vertegenwoordigers. Swaab en Damasio klinken bekend, maar heeft u weleens gehoord van Churchland, Ryle, Dennett, Searle en Blackmore? Of de Nederlandse hoogleraren Gerrit Glas en Marc Slors? Wilt u weten hoe zij over onze hersenen denken, kies dan voor deze collegereeks. Incl. digitale handout

  • € 279,00
  Bekijk meer
 • Colleges Wereldfilosofie

  In deze tiendelige reeks is aandacht voor oeroude wijsgerige tradities maar ook voor moderne wereldfilosofie en voor het werk van bruggenbouwers als Spinoza en Nietzsche die zich lieten inspireren door teksten uit andere culturen. Bereid u voor op tien colleges die u uitnodigen om filosofische begrippen als tijd of de zin van het leven vanuit andere windrichtingen te benaderen. Excl. wekelijkse entree bij college in een museum, korting op entree met Museumkaart

  • € 325,00
  Bekijk meer
Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.