Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage

Studiedag Plato's Politeia

Filosofen aan de macht.

De nalatenschap van Plato (ca. 427–347 v. Chr.) is van onschatbare waarde voor de Europese filosofie. Zijn dialogen, onder anderen met zijn leermeester Socrates, gaan geen enkele filosofische kwestie uit de weg. Daarbij komt dat Plato een uitmuntende pen had, waardoor zijn teksten nog altijd bewondering wekken en leesbaar zijn. Tijdens deze studiedag leert u Plato's ideeënleer goed kennen door de bestudering van een van zijn bekendste dialogen: de Politeia, meestal vertaald als De republiek of De ideale staat. 

De tekst is eigenlijk een blauwdruk voor de ideale samenleving, waarin filosofen koning zijn en rechtvaardigheid het hoogste goed is. De meeste mensen zijn buitengesloten van bestuurlijke of politieke verantwoordelijkheid. Ze worden geregeerd en zouden dat volgens Plato moeten waarderen. De politici zitten niet op het pluche maar wonen in spartaanse huizen waar zij zich, in al hun wijsheid, enkel richten op het algemeen belang. Waar haalde Plato deze ideeën vandaan? Wat voor morele verplichtingen brengt zo'n staatsinrichting met zich mee? Wat is er mis met democratie?

Als zulke vragen u interesseren of als u voeding voor politieke discussies zoekt, dan is dit de ideale studiedag voor u.


Incl. digitale hand-out. Excl. koffie/thee & lunch.

Praktische informatie

Shopping cart icon € 69,00
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent

Uitgelicht

Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.