Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Studiedag Antoni Gaudí

Catalaans Modernist

Hoe vaak is in Nederland werk van de Catalaanse architect Gaudí te zien? Vanwege de zeldzame tentoonstelling in Museum Het Schip organiseren we een verdiepende studiedag over het leven en werk van de belangrijkste vertegenwoordiger van het, aan de Amsterdamse School verwante, Catalaanse Modernisme.

Architectuurhistoricus Oene Dijk neemt u mee naar het Barcelona van ná de Wereldtentoonstelling van 1888, een periode waarin het Catalaanse zelfbewustzijn groeit en wordt geuit in literatuur, kunst, muziek en architectuur. Gaudí vindt zijn inspiratie in de gotische en Moorse architectuur, maar net zo goed in volkssprookjes en vooral in de natuur. Desalniettemin is zijn fantasievolle, organische bouwstijl met niets te vergelijken. Hoe keken tijdgenoten en collega's tegen zijn wonderlijke werk aan? Wie waren zijn opdrachtgevers? Wat waren zijn drijfveren? Welke ontwikkeling maakte hij tijdens zijn loopbaan door? Tijdens deze studiedag hoort u over leven en werk van de vrome mens en grote vakman (aldus zijn grafsteen in de Sagrada Familia) Antoni Gaudí.

Bestel het boek Gaudí en de Amsterdamse School zonder verzendkosten

Bestel nu ook het boek Gaudí en de Amsterdamse School. Voor €20,- te bestellen bij de Vrije Academie. Indien u de studiedag én het boek samen bestelt betaalt u géén verzendkosten.


Prijs is exclusief koffie/thee & lunch; inclusief digitale hand-out

Praktische informatie

Shopping cart icon € 54,00
Oene Dijk
Nodig iemand uit
Deel:
-

Locatie
Datum
Tijd
Docent
Amsterdam
woensdag 10 juli 2019
10:30 tot 16:15
Oene Dijk
Amsterdam
donderdag 18 juli 2019
10:30 tot 16:15
Oene Dijk

Uitgelicht

 • Studiedag Berlin, Berlin!

  Natuurlijk komt de kunst ook aan bod. Van een middeleeuwse dodendans, het neoclassicisme van de Pruisische koningen en keizers en het Sociaal Realisme van de D.D.R. schilders. Verbaas u over de rijkdom aan kunst in de vele musea die de stad kent, maar ook over de hedendaagse architectuur, die gebouwd is door verschillende ‘sterarchitecten’. Prijs is exclusief koffie/thee & lunch; inclusief digitale hand-out.

  • € 69,00
  Bekijk meer
 • Stadswandeling Historisch Sittard

  Sittard behoort tot de oudste steden van Nederland en kent een roemrijk verleden. De binnenstad is sinds 1972 beschermd stadsgezicht. Ontdek tijdens de wandeling Sittard in al haar aspecten: haar (ontstaans-)geschiedenis, prachtige gebouwen en bijzondere verhalen, de kerken en kloosters, de stadswal, de stadstuinen en nog veel meer!

  • € 29,50
  Bekijk meer
 • Rondleiding Aardse paradijzen in oost en west

  Middeleeuwse tuinen. Aardse paradijzen in oost en west | 3 mei t/m 1 september | Rijksmuseum van Oudheden, Leiden Excl. entree tot het museum. Korting op entree met Museumkaart.

  • € 22,50
  Bekijk meer
 • Architectuurwandeling de Kop van Zuid

  De havensfeer in het noordelijk deel van het gebied wordt zoveel mogelijk behouden en versterkt. In het zuidelijk deel gaat het park de kwaliteit van het gebied bepalen. Nieuwe en oude architectuur bestaan naast elkaar en lopen soms letterlijk in elkaar over. Uiteraard komt de Erasmusburg van Ben van Berkel ook aan bod. Meer Rotterdamse wandelingen?Kijk hier naar alle wandelingen die we organiseren in Rotterdam.

  • € 25,00
  Bekijk meer
Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.