Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Rondleiding Symboliek in het Mauritshuis

Ontrafel de zeventiende eeuwse schilderijen en sta uitgebreid stil bij de betekenis van de figuren en voorwerpen die afgebeeld staan.

Ontdek de betekenis achter de schilderijen tijdens de Rondleiding Symboliek in het Mauritshuis. Tijdens de rondleiding bekijken we de vooral zeventiende eeuwse schilderijen en staan we uitgebreid stil bij de betekenis van de figuren en voorwerpen die afgebeeld staan. We bestuderen de schilderijen van onder tot boven en van links naar rechts, en we bespreken wat we waarnemen. We leren vervolgens dat bepaalde objecten contextgevoelig zijn en dat we voorzichtig moeten te zijn met het interpreteren van objecten zoals oesters, hondjes en vogelkooien. We herkennen ze, maar kunnen toch iets anders betekenen dan we denken.

Jan Steen, Gabriel Metsu en Johannes Vermeer zijn zeventiende eeuwse meesters die hun schilderijen vullen met symboliek, maar ook de oudere stukken in het Mauritshuis zoals De Bewening van Rogier van der Weijden, en zelfs de Gouden Zaal leveren genoeg uitdaging voor deze iconografische ontdekkingstocht. Gaat u mee?


Excl. entree museum, korting op entree met Museumkaart

Praktische informatie

Shopping cart icon € 25,00
Clock icon Duur: 1,5 uur
Marianne Verhoork
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent
Den Haag
zaterdag 20 juli
10:30 tot 12:00
Marianne Verhoork
Den Haag
zondag 19 mei
10:30 tot 12:00
Marianne Verhoork
Den Haag
zondag 25 augustus
10:30 tot 12:00
Marianne Verhoork
Den Haag
zondag 16 juni
10:30 tot 12:00
Marianne Verhoork
Den Haag
zaterdag 14 september
10:30 tot 12:00
Marianne Verhoork
Den Haag
vrijdag 28 juni
10:30 tot 12:00
Marianne Verhoork

Uitgelicht

 • Rondleiding De Wereld in Huis - Groninger Museum

  Op de tentoonstelling is ook een deel van de scheepslading porselein uit het wrak van het VOC-schip de Geldermalsen, dat in 1752 zonk in de Zuid-Chinese Zee te zien. De Wereld in Huis, Aziatisch Porselein - Delfts Aardewerk | 16 juni 2017 t/m 02 september 2018 | Groninger Museum, Groningen Excl. entree tot het museum. Korting op entree met Museumkaart.

  • € 22,50
  Bekijk meer
 • Lezing Sprezzatura

  Sprezzatura - Vijftig jaar Italiaanse schilderkunst (1860-1910) | 2 juni t/m 3 november | Drents Museum, Assen Excl. entree tot het museum. Korting op entree met Museumkaart.

  • € 18,00
  Bekijk meer
 • Lezing Friendly Good in Stedelijk Museum

  ‘Lily van der Stokker heeft met haar uitbundige, decoratieve tekeningen en monumentale muurschilderingen een omvangrijk en eigenzinnig oeuvre opgebouwd. In haar werken verwijst ze naar schoonheid, vriendschap en vriendelijkheid, maar ook naar alledaagse bezigheden zoals schoonmaken, opruimen en doktersbezoek. Zij doet dat zonder ironie of cynisme.’  — Leontine Coelewij, conservator Stedelijk Museum   Lily van der Stokker – Friendly Good | 27 oktober 2018 t/m 24 februari 2019 | Stedelijk Museum, Amsterdam Excl. entree tot het museum. Korting op entree met Museumkaart.

  • € 18,00
  Bekijk meer
 • Symposium Geisha

  (Inclusief koffie en entree, exclusief lunch)

  • € 75,00
  Bekijk meer
Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.