Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Rondleiding Euan Uglow in Museum MORE

Painting Perception

Reis deze zomer af naar Gorssel voor de tentoonstelling Euan Uglow | Painting Perception in Museum MORE. Het is de eerste keer dat de werken van de Brit buiten Groot-Brittannië te zien zijn. De Vrije Academie laat de kans niet liggen om hierbij rond te leiden. Samen met kunsthistorica Tine Zevenhuizen ontdekt u het radicale en experimentele oeuvre van Euan Uglow (1932-2000). De naakten, portretten, stillevens en landschappen en tekeningen geven een uniek inzicht in Uglow obsessieve zoektocht naar absolute perceptie.

Euan Uglow hield graag afstand tot de kunstwereld en bouwde een reputatie op als échte artists’ artist. Bewonderd door collega’s vanwege zijn ‘gestructureerde schilderijen vol gecontroleerde en daarom krachtige emotie’. De Londense kunstenaar werd onder andere bekend door verzamelaars als popster David Bowie en designer Paul Smith. Een van zijn schilderijen mocht zelfs nooit geëxposeerd worden omdat de latere Mrs. Cherie Blair daarvoor naakt model heeft gestaan.
De werken vanaf omstreeks 1950 tot 2000 hebben een sterke sculpturale en monumentale kwaliteit, binnen de traditie van het tweedimensionale vlak van het modernisme. Voorbij de academische conventies bouwt hij voort op meesters als Morandi en verder terug naar Poussin en vooral de renaissancekunstenaar Piero della Francesca.
Hoe hij verder de grenzen opzocht ontdekt u tijdens de rondleiding door kunsthistorica Tine Zevenhuizen.

 • Prijs is exclusief entree tot het museum, korting op entree met Museumkaart

Praktische informatie

Shopping cart icon € 22,50
Clock icon Duur: 1,5 uur
Tine Zevenhuizen
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent
Gorssel
Museum More
zaterdag 24 augustus 2019
11:30 tot 13:00
Tine Zevenhuizen

Uitgelicht

 • Lezing Luc Tuymans

  • € 18,00
  Bekijk meer
 • Lezing Jean-François Millet

  Prijs is exclusief entree tot het museum. Boek uw tickets online, ook met MuseumkaartOmdat deze activiteit plaats vindt in het museum kunt u zonder tijdslot de activiteit niet bijwonen. Boek daarom zo snel mogelijk uw tijdslot online, ook met een Museumkaart. Per begintijd is een beperkt aantal tickets verkrijgbaar. U koopt een ticket vóór de aanvangstijd van de lezing. U kan tot maximaal 30 minuten na de gereserveerde tijd naar binnen. Voorbeeld:Begint uw lezing om 11:30? Koop dan een tijdslot van 11:00 uur.Begint uw lezing om 13:30? Koop dan een tijdslot van 13:00 uur.

  • € 18,00
  Bekijk meer
 • Colleges Joodse kunst en cultuur

  4 hoorcollegesPrijs is exclusief wekelijkse entree bij college in een museum, korting op entree met Museumkaart.Prijs is inclusief een digitale hand-out

  • € 129,00
  Bekijk meer
 • Lezing Jonge Rembrandt in Museum De Lakenhal

  Werken die de inmiddels wereldberoemde meester op Leidse bodem maakte, keren na bijna 400 jaar terug naar zijn geboortestad. De tentoonstelling, een samenwerking met het Ashmolean Museum in Oxford, bestaat uit ongeveer 40 schilderijen, 120 etsen en 20 tekeningen. De bijzondere bruiklenen omvatten werken als Man in orientaal kostuum (1632) uit de collectie van het Metropolitan Museum in New York en het beroemde zelfportret van de jonge schilder (ca. 1628) uit het Rijksmuseum. Naast werk van Rembrandt zal er ook werk te zien zijn van onder andere Lievens, Lastman en Van Swanenburg. Jonge Rembrandt is het sluitstuk van het themajaar Rembrandt in 2019. Schrijf u nu in voor de inleidende lezing door Max Put en sluit samen met de Vrije Academie het spetterende jaar af.   Jonge Rembrandt 1624-1634 | 3 november 2019 t/m 9 februari 2020 | Museum De Lakenhal, Leiden Excl. entree museum, korting op entree met MuseumkaartTijdens de tentoonstelling Jonge Rembrandt is er een toeslag naast de reguliere entreeprijs, dit is tevens van toepassing voor museumkaarthouders.

  • € 18,00
  Bekijk meer
Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.