Zakelijk

Wachtwoord vergeten

Je krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Bilbao en Burgos

Zevendaagse vliegreis naar het Noorden van Spanje

In deze adembenemende reis neemt kunsthistoricus Robert-Jan Muller je mee naar het noorden van Spanje. Een regio boordevol kunst en historie. De reis begint in Bilbao, met als hoogtepunt een bezoek aan het Guggenheim Museum. De moderne kunstcollectie van dit museum is van wereldniveau en trakteert je op onder meer werk van Mark Rothko, Yoko Ono, Anselm Kiefer en Richard Serra. Het museumgebouw, ontworpen door Frank Gehry, mag wat ons betreft ook een kunstwerk genoemd worden. Hierna bezoek je San Sebastian, sfeervol gelegen aan een schitterende baai. In de wijnstreek Rioja maak je tijdens een proeverij kennis met het wijnhuis Marqués de Riscal, eveneens ontworpen door Frank Gehry. De reis eindigt in Burgos, vroeger de hoofdstad van het koninkrijk Castilië en een belangrijke stad op de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela. Hier bezoek je onder andere de indrukwekkende gotische kathedraal Santa María en dwaal je door de gangen van eeuwenoude kloosters. Kortom, een reis met een spannende mix tussen oud en nieuw in het prachtige noorden van Spanje!

PROGRAMMA (onder voorbehoud van wijzigingen)  

dag 1, wo 12-06 Directe lijnvlucht van Amsterdam naar Bilbao, waar we in de late middag arriveren. Verkennende wandeling en welkomstdiner. Twee overnachtingen in Bilbao.

dag 2, don 13-06 De ochtend staat in het teken van het wereldberoemde Guggenheim Museum. De moderne kunstcollectie is van wereldformaat en biedt onder meer werk van Mark Rothko, Yoko Ono, Anselm Kiefer en Richard Serra. Daarnaast is er bijzondere aandacht voor Spaanse beeldhouwers als Eduardo Chillida, Cristina Iglesias en Susana Solano. Ook het museumgebouw zelf mag een kunstwerk genoemd worden dankzij de overrompelende architectuur van Frank Gehry. De middag is vrij, maar wie wil kan facultatief een wandelroute volgen langs de vele hedendaagse beeldhouwwerken waar Bilbao inmiddels bekend om is, van onder anderen Louise Bourgeois, Jeff Koons en Anthony Caro.

dag 3, vr 14-06 We bezoeken het museum met beeldentuin Chillida Leku, gewijd aan de beeldhouwer Eduardo Chillida. Chillida (1924-2002) werkte voornamelijk met staal en graniet, maar ook met fragielere materialen als albast, terracotta en papier. In San Sebastian zelf maken we een wandeling door de oude wijk en langs de boulevard. Hier zien we fraaie huizen uit de Belle Époque en genieten we van het uitzicht over de baai bij paleis Miramar. Twee overnachtingen in San Sebastián.

dag 4, za 15-06 We bekijken het kunstwerk van Eduardo Chillida, De kam van de Wind, dat door de luchtgaten die het bevat, tijdens stormachtige dagen een bijzonder geluid kan produceren. Daarnaast bekijken we de berg Monte Igueldo. Vervolgens is er wat vrije tijd.

dag 5, zo 16-06 We zetten koers richting de beroemde wijnregio Rioja. Het spectaculaire wijnhuis Marqués de Riscal werd ontworpen door Frank Gehry. Na de rondleiding over het domein volgt een kleine proeverij om kennis te maken met zijn heerlijke wijnen. Via een korte stop bij het door Santiago Calatrava ontworpen wijnhuis Ysios rijden we naar het cisterciënzer klooster Santa María la Real de las Huelgas. Het majestueuze complex deed dienst als buiten voor de middeleeuwse vorsten van Castilië, en er vonden veel koninklijke huwelijken plaats. Een rondleiding voert ons door fraaie kloostergangen en langs schilderingen en decoraties die hier en daar herinneren aan de tijd van de strijd tegen de Moren van Al Andalus. Twee overnachtingen in Burgos.

dag 6, ma 17-06 Enkele kilometers buiten de stad prijkt het vijftiende-eeuwse kartuizerklooster van Miraflores op een heuvel. We zien hier een Koninklijk Mausoleum uit 1498 van koning Juan II en koningin Isabella, ouders van Isabella de Katholieke. Het interieur in Isabellastijl is zeer de moeite waard, met name de kapel met schilderingen van Vlaamse kunstenaars, en het met goud uit de Nieuwe Wereld vergulde hoogaltaar. Terug in Burgos maken we een stadswandeling door het prachtig bewaard gebleven historisch centrum van Burgos. Natuurlijk brengen we een bezoek aan de gotische kathedraal van Santa María, de op twee na grootste van Spanje met een rijkdom aan kapellen en sculpturen. Opvallend is er de mudejarstijl, het samengaan van christelijke en islamitische motieven. Ten zuiden van de kathedraal treffen we de Arco de Santa María aan, gebouwd ter gelegenheid van het bezoek van keizer Karel V. In de twee halfronde torens zien we beelden van de legendarische ridder El Cid. We bezichtigen ook de San Nicolàs de Bari, met een schitterend kalkstenen altaarstuk van de Rijnlandse beeldhouwer Simon van Keulen. In het paleis Casa del Cordòn werd Columbus in 1493 ontvangen na zijn transatlantische reis. Filips de Schone overleed er en de Franse koning Frans I werd er gevangengezet door Karel V.

dag 7, za 01-06 Vrije ochtend in Burgos. Transfer naar de luchthaven van Bilbao voor de directe terugvlucht naar Amsterdam.

REISGEGEVENS

  • Reissom €2195,- 
  • Reisdata: 12 t/m 18 juni 2024

Meer informatie?

Meer informatie over deze reis en reisvoorwaarden vindt u op de website van Labrys Reizen of bel voor meer informatie met Labrys Reizen op het nummer: 024-3822110

Praktische informatie
Shopping cart icon € 2195,00
Robert-Jan Muller
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Docent
Spanje
woensdag 12 juni 2024 t/m dinsdag 18 juni 2024
Robert-Jan Muller

Uitgelicht

Ook voor jou

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar je jaren plezier van hebt.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij jou in de buurt organiseren.

Newsletter pop-up image

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!