Huis Vasari

Wachtwoord vergeten

Je krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen
o

Achtdaagse vliegreis Griekenland

EXTRA REIS BIJGEPLAND! 12 t/m 19 oktober 2024

Ontdek de hoogtepunten van Athene, Delphi en de Peloponnesos

EXTRA REIS BIJGEPLAND! 12 t/m 19 oktober 2024

Een rondreis langs vele hoogtepunten uit de kunst en cultuur van Griekenland. In Athene wordt aandacht besteed aan de wereldberoemde Akropolis en het imponerende Akropolis Museum. De reis voert langs Delphi, het meest gerespecteerde orakel uit de oudheid, en Olympia, de bakermat van de Olympische Spelen. In Pylos heerste de oude koning Nestor. De recente opgravingen van het naburige oud-Messini, fraai gelegen aan de voet van de berg Ithomi, zullen je verrassen! Mykene is befaamd vanwege de burcht van koning Agamemnon, de Griekse legeraanvoerder tijdens de Trojaanse Oorlog. Bij het heiligdom van Zeus in Nemea werden eeuwenlang de Nemeïsche Spelen gehouden. In mythologische tijden verrichtte Herakles hier het eerste van zijn werken: het doden van de Nemeïsche leeuw. Het prachtige theater van Epidauros is het best bewaarde uit de Griekse oudheid. Zowel de akoestiek als de natuurlijke ligging zijn fabuleus. Mooie landschappen en Byzantijnse kunst vervolmaken deze culturele tour.

PROGRAMMA

dag 1 Directe lijnvlucht van Eindhoven naar Athene. Na aankomst op de luchthaven van Athene transfer naar het hotel in het centrum van de stad. Gezamenlijk diner in een restaurant. Twee overnachtingen in Athene.

dag 2 We wandelen over de Griekse Agora, waar we de goed bewaarde tempel van Hephaistos en de Stoa van Attalos, thans een museum, bekijken. Uiteraard staat ook de Akropolis op ons programma. Deze staat symbool voor de leidende rol die Athene in de vijfde eeuw vóór Christus op zich nam en vormt een hoogtepunt op de reis. In het Akropolis Museum zijn de vondsten van de Akropolis op schitterende wijze tentoongesteld.

dag 3 We rijden via het fraaie Byzantijnse klooster van Hosios Loukas naar Delphi, de 'navel der aarde'. De site van Delphi vlijt zich harmonieus tegen de hellingen van de berg Parnassos. De Heilige Weg loopt van het heiligdom van Athena Pronaia langs diverse schathuizen en altaren naar de hoger gelegen Apollotempel. Hier sprak het orakel van Apollo. Ook maken we tijd voor het mooie Archeologisch Museum. Overnachting in Delphi.

dag 4 Rit naar Andirio, waar we naar de Peloponnesos oversteken. In Olympia getuigen het stadion en het gymnasium van de Olympische Spelen. Maar ook zien we op deze magnifieke opgraving diverse heiligdommen. In de Zeustempel zou het door Pheidias gemaakte, twaalf meter hoge beeld van de tronende Zeus hebben gestaan, een van de Zeven Wereldwonderen uit de antieke wereld. In het indrukwekkende museum is onder meer de beroemde Hermes van Praxiteles te bewonderen. Overnachting in Olympia.

dag 5 De tempel van Apollo Epikourios staat letterlijk op eenzame hoogte in het Arkadisch gebergte en is gewijd aan de god van de geneeskunt en het licht. Het is een opmerkelijk bouwwerk met een grote variatie in stijl, materiaal en ontwerp. In Pylos bezoeken we het Mykeense paleis van Nestor. Deze oude koning en zijn zoon Telemachos spelen een rol in de Odyssee van Homeros. Vanaf loopbruggen krijgen we een goed beeld van deze belangrijke opgraving. Het 'zanderige' Pylos uit de Odyssee is vandaag de dag een gezellig stadje aan het water. Overnachting alhier.

dag 6 Na een bezoek aan de burcht en het Archeologisch Museum van Pylos gaat de reis verder naar oud-Messini. Het uitgestrekte opgravingsterrein, waar de opgravingen nog altijd voortgezet worden, is schitterend gelegen. Met name de agora en het stadion maken indruk. Rit naar Nafplio. Twee overnachtingen aldaar.

dag 7 De burchten van Tiryns en Mykene zijn onlosmakelijk verbonden met de Ilias en de Odyssee. Hier woonden de eerste Grieken, door Homeros Achaeërs genoemd. In Mykene zou Klytaimnestra haar echtgenoot Agamemnon hebben vermoord in bad, toen hij terugkeerde uit de Trojaanse Oorlog. We zien hier de Leeuwenpoort, de muur van cyclopische stenen en het ‘schathuis van Atreus’. Nemea is bekend van de Nemeïsche Spelen en van de door Herakles gedode leeuw. Op de site is een gaaf stadion te zien, misschien wel mooier dan dat van Olympia. En in het museum wordt op een video het vernuftige startmechanisme bij de hardloopwedstrijden uitgelegd.

dag 8 Epidauros was een belangrijke cultusplaats. Hier werd de god van de geneeskunst vereerd, Asklepios. Van heinde en verre kwamen zieken hierheen om zich te laten behandelen. Tempels, renbanen, gastenverblijven en een theater geven een indruk van de grootse opzet van dit centrum. In oud-Korinthe zien we de kenmerkende Dorische zuilen van de Apollotempel evenals de agora, waar de apostel Paulus nog gepredikt heeft! Via het Kanaal van Korinthe rijden we naar de luchthaven van Athene voor de directe lijnvlucht naar Eindhoven.


REISGEGEVENS

 • Reisdata: 30 september t/m 7 oktober 2024 (deze reis is volgeboekt, zie onderstaand nieuwe reisgegevens)
 • Reissom t/m 30 juni 2024: € 1995,-
 • Reissom vanaf 1 juli 2024: € 2095,-
 • Toeslag eenpersoonskamer: € 350,-
 • Inclusief: lijnvluchten met belastingen en toeslagen, ruimbagage, vervoer ter plaatse, logies met ontbijt, 2 diners, reisleiding, lokale gidsen, gebruik audiosysteem, entrees, fooien, investering in CO2-reductie.
 • Exclusief: Overige diners, lunches, drankjes, verzekeringen, verplichte bijdrage SGR à € 5,- p.p., verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 en boekingskosten à € 27,50 per boeking.


REISGEGEVENS - NIEUWE DATA!

 • Reisdata: 12 t/m 19 oktober 2024. Deze reis vertrekt gegarandeerd.
 • Reissom t/m 30 juni 2024: €2045,-
 • Reissom vanaf 1 juli: €2145,-
 • Toeslag eenpersoonskamer: € 350,-
 • Inclusief: lijnvluchten met belastingen en toeslagen, ruimbagage, vervoer ter plaatse, logies met ontbijt, 2 diners, reisleiding, lokale gidsen, gebruik audiosysteem, entrees, fooien, investering in CO2-reductie.
 • Exclusief: Overige diners, lunches, drankjes, verzekeringen, verplichte bijdrage SGR à € 5,- p.p., verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 en boekingskosten à € 27,50 per boeking.


Meer weten?

Voor meer informatie over deze reis en reisvoorwaarden vind je op de website van Labrys Reizen of bel voor meer informatie met Labrys Reizen op het nummer: 024-3822110.

Praktische informatie
Shopping cart icon € 1995,00 - € 2045,00
Karin Braamhorst
Op locatie
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Docent
Griekenland
maandag 30 september 2024 t/m maandag 07 oktober 2024
Karin Braamhorst
€ 1995,00
Griekenland
zaterdag 12 oktober 2024 t/m zaterdag 19 oktober 2024
Karin Braamhorst
€ 2045,00

Uitgelicht

Ook voor jou

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar je jaren plezier van hebt.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij jou in de buurt organiseren.

Newsletter pop-up image

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!