Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

ONLINE - Lezing Van Goghs mooiste brieven

Veertig brieven over dromen, teleurstellingen, ruzies en vriendschappen.

Vincent van Gogh was niet alleen een groot kunstenaar, maar ook een gepassioneerd briefschrijver. In vele brieven scheef hij over alles wat hem bezighield: van zijn dromen, liefdes en vriendschappen tot zijn teleurstellingen, ruzies en het gevecht tegen zijn ziekte. Meestal gericht aan zijn broer Theo en voorzien van kleine schetsen van de werken waar hij op dat moment mee bezig was óf juist net voltooid had. 

Dit najaar zijn in het Van Gogh Museum op Je liefhebbende Vincent de veertig mooiste brieven te bewonderen. Een unieke kans om dichterbij Van Gogh te komen, want door de kwetsbaarheid worden de brieven slechts zelden getoond. Naast de brieven zijn schilderijen en tekeningen zoals De slaapkamer, De aardappeleters en De zaaier te zien. Het Van Gogh Museum beheert met ruim achthonderd brieven de grootste brievencollectie van Van Gogh ter wereld. Afgelopen juni verwierf het museum op een veiling nog een uitzonderlijk exemplaar uit 1888. In de brief doen Vincent van Gogh en Paul Gauguin beide verslag aan hun kunstenaarsvriend Emile Bernard over de intense periode tijdens hun gezamenlijke verblijf in het Gele Huis in Arles. Ook deze brief zal deel uit maken van de tentoonstelling. 

Tijdens deze online lezing neemt kunsthistorica Mariska Doesburg u mee in de gedachtewereld van Van Gogh.

  • De tentoonstelling Je liefhebbende Vincent’. Van Goghs mooiste brieven is te zien in het Van Gogh Museum in Amsterdam van 9 oktober 2020 - 10 januari 2021.
  • U volgt de lezing live en kunt deze daarmee niet later terugkijken.
  • Het bijwonen van de lezing kan op uw eigen computer, laptop of tablet. U heeft alleen een goede internetverbinding en geluid nodig. Tijdens de lezing ziet u de afbeeldingen die u anders in de zaal zou zien.
  • U ontvangt uiterlijk 1 uur voor aanvang van de ONLINE lezing een link waarmee u de lezing via het programma Zoom kunt bijwonen. Het is alvast handig Zoom te installeren op uw computer.
  • Volgt u deze lezing liever in de collegezaal? Op 31 oktober en 15 december geeft kunsthistorica Mariska Doesburg deze lezing in Amsterdam. Klik hier voor meer info.

Praktische informatie

Shopping cart icon € 18,00
Clock icon Duur: 1 uur
Mariska Doesburg
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent
Online
Zoom
zaterdag 27 februari 2021
10:00 tot 11:00
Mariska Doesburg

Uitgelicht

Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.

David Michelangelo

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!