Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage

Lezing Van Goghs mooiste brieven

Veertig brieven over dromen, teleurstellingen, ruzies en vriendschappen.

Vincent van Gogh was niet alleen een groot kunstenaar, maar ook een gepassioneerd briefschrijver. In vele brieven scheef hij over alles wat hem bezighield: van zijn dromen, liefdes en vriendschappen tot zijn teleurstellingen, ruzies en het gevecht tegen zijn ziekte. Meestal gericht aan zijn broer Theo en voorzien van kleine schetsen van de werken waar hij op dat moment mee bezig was óf juist net voltooid had. 

Dit najaar zijn in het Van Gogh Museum op Je liefhebbende Vincent de veertig mooiste brieven te bewonderen. Een unieke kans om dichterbij Van Gogh te komen, want door de kwetsbaarheid worden de brieven slechts zelden getoond. Naast de brieven zijn schilderijen en tekeningen zoals De slaapkamer, De aardappeleters en De zaaier te zien. Het Van Gogh Museum beheert met ruim achthonderd brieven de grootste brievencollectie van Van Gogh ter wereld. Afgelopen juni verwierf het museum op een veiling nog een uitzonderlijk exemplaar uit 1888. In de brief doen Vincent van Gogh en Paul Gauguin beide verslag aan hun kunstenaarsvriend Emile Bernard over de intense periode tijdens hun gezamenlijke verblijf in het Gele Huis in Arles. Ook deze brief zal deel uit maken van de tentoonstelling. 

Voor u binnenstapt in de gedachtenwereld van Van Gogh leidt kunsthistorica Mariska Doesburg uw bezoek graag in met haar lezing. 

  • De tentoonstelling Je liefhebbende Vincent’. Van Goghs mooiste brieven is te zien in het Van Gogh Museum in Amsterdam van 9 oktober 2020 - 10 januari 2021.
  • Let op: de lezing vindt niet plaats in het Van Gogh Museum dat i.v.m. de richtlijnen van het RIVM geen groepen mag ontvangen, maar in De Nieuwe Liefde (ca. 20 min loopafstand).
  • Wilt u voorafgaand óf na de lezing op eigen gelegenheid de tentoonstelling bezoeken? Het Van Gogh Museum hanteert een ticketsysteem waarbij u online een ticket en tijdvak moet reserveren. Meer informatie vindt u op de website van het museum.
  • Blijft u liever thuis? Volg dan maandagavond 9 november de ONLINE - Lezing Van Goghs mooiste brieven bij kunsthistorica Birgitte Mommers.

Praktische informatie

Shopping cart icon € 18,00
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent

Uitgelicht

Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.

David Michelangelo

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!