Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage

ONLINE - Lezing Romanovs in de ban van de middeleeuwen

Russische ridderromantiek in Hermitage Amsterdam

In de negentiende eeuw ontstond in Europa een groots verlangen naar de middeleeuwen. Ridders en neostijlen werden ongekend populair en wie het zich kon veroorloven, verzamelde middeleeuwse kunst. Zo ook de Romanovs: tsaar Nicolaas I was verzot op harnassen en pronkwapens en tsaar Alexander III wist – tot grote woede van de Fransen – een fameuze middeleeuwse kunstcollectie uit Parijs weg te kapen. Beide verzamelingen zijn in de loop der tijd verder aangevuld en uitgebreid.

Hoogtepunten uit deze fameuze collecties zijn nu voor een tentoonstelling in de Hermitage in Amsterdam. Verheug u op een wereld van ridders en jonkvrouwen, hoofse liefde en toernooien, barstensvol bijzondere kunstvoorwerpen. Tijdens de online lezing van kunsthistoricus Martijn Pieters hoort en ziet u hoe de Romanovs op geheel eigen wijze invulling gaven aan de Europese ridderromantiek.

Liever deze lezing bijwonen in de zaal? Martijn Pieters geeft deze lezing ook in de Hermitage op donderdag 26 november en zondag 29 november.

  • De tentoonstelling Romanovs in de ban van de Ridders is te zien in Hermitage Amsterdam van begin november t/m 31 december.
  • U volgt de lezing live en kunt deze daarmee niet later terugkijken.
  • Het bijwonen van de lezing kan op uw eigen computer, laptop of tablet. U heeft alleen een goede internetverbinding en geluid nodig. Tijdens de lezing ziet u de afbeeldingen die u anders in de zaal zou zien.
  • U ontvangt uiterlijk 1 uur voor aanvang van de ONLINE lezing een link waarmee u de lezing via het programma Zoom kunt bijwonen. Het is alvast handig Zoom te installeren op uw computer.
  • Wilt u meer weten over hoofse liefde? Op zaterdag 12 december vertelt cultuurhistorica Annemie de Gendt u meer tijdens de lezing: ONLINE - Lezing Liefde in kaart gebracht. Het 13de eeuwse manuscript Roman de la Rose over de liefdestuin zal ook in de Hermitage te zien zijn.

Praktische informatie

Shopping cart icon € 18,00
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent

Uitgelicht

Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.

David Michelangelo

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!