Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

ONLINE - Lezing René Lalique

Sprookjesachtige juwelen en moderne glaskunst

De Belle Epoque – de mooie tijd – is de benaming die gebruikt wordt om de periode rond 1900 mee aan te duiden. Deze tijd valt samen met de bloei van art nouveau; de sierlijke, verfijnde en elegante stijl die de bouwkunst en de toegepaste kunst nieuw élan heeft gegeven.

De Franse sierkunstenaar René Lalique begon zijn carrière als edelsmid. Hij ontwierp sprookjesachtige juwelen, onder andere voor de actrice Sarah Bernard, die niet alleen elegant, maar ook vernieuwend waren qua vorm en materiaalgebruik. Omdat hij glas ging gebruiken voor zijn sieraden, verdiepte hij zich in de glaskunst en zo ontwikkelde hij zich tot ‘maître verrier’ – glasmeester. Toen de bloeitijd van art nouveau voorbij was, bleef Lalique niet stilzitten. Niet alleen was zijn materiaalgebruik innovatief, ook moderniseerde hij zijn stijl. De sierlijke gebogen vormen veranderen in rechte lijnen. Zo evolueerde Lalique van art nouveau kunstenaar naar art deco ontwerper.

Hoe veelzijdig Lalique was, hoe sprookjesachtig zijn juwelen en hoe modern zijn glaskunst laat kunsthistorica Monique Hafkamp u zien tijdens deze online lezing.

  • U volgt de lezing live en kunt deze daarmee niet later terugkijken.
  • Het bijwonen van de lezing kan op uw eigen computer, laptop of tablet. U heeft alleen een goede internetverbinding en geluid nodig. Tijdens de lezing ziet u de afbeeldingen die u anders in de zaal zou zien.
  • U ontvangt uiterlijk 1 uur voor aanvang van de ONLINE lezing een link waarmee u de lezing via het programma Zoom kunt bijwonen. Het is alvast handig Zoom te installeren op uw computer.

* Afbeelding thumb: René Lalique, Broche met vrouwenhoofden omkranst door olijftakken, Lalique Museum, Doesburg. Foto: Linda Roelfszema. 

Praktische informatie

Shopping cart icon € 18,00
Clock icon Duur: 1 uur
Monique Hafkamp
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent
Online
Zoom
zaterdag 24 april 2021
20:00 tot 21:00
Monique Hafkamp

Uitgelicht

Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.

Newsletter pop-up image

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!