Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

ONLINE - Lezing Atelier Bow-Wow

Grappige en innemende architectuur in Tokyo

Een van de beroemdste hedendaagse Japanse architectenbureaus is Atelier Bow-Wow, in 1992 opgericht door Yoshiharu Tsukamoto (1965) en Momoyo Kaijima (1969). Hun bekendheid danken ze aan de boeken die ze maakten, waarvan Pet Architecture Guide Book Vol. 2 (2002) een wereldwijde bestseller is. Net als het eerdere Made in Tokyo (2001) gaat dit boek over ‘onooglijke’ architectuur in Tokyo. Minuscule gebouwtjes, vaak winkeltjes of horeca, gebouwd op stukjes overgeschoten grond en, zoals ze schrijven in het voorwoord: “goedkoop gebouwd, hierom niet spectaculair van ontwerp of technologisch in de voorhoede.” Ze noemden dit ‘Pet (huisdier) architectuur’, “omdat huisdieren meestal klein, grappig en innemend” zijn, eigenschappen die de gebouwtjes in hun boek in hoge mate hebben.

De boeken zijn geïllustreerd met foto’s, heldere lijntekeningetjes en kaarten, zodat je weet hoe klein ze zijn en waar ze zich in Tokyo bevinden. Een ander boek kreeg als titel Behaveriology (2010) en biedt een overzicht van het eigen werk van Atelier Bow-Wow, waarin een sociologische kijk op de relatie menselijk gedrag en gebouwde omgeving naar voren komt. Dat dit leidt tot bijzondere gebouwen spreekt haast vanzelf.

In deze online lezing maken we kennis met het fascinerende werk van Atelier Bow-Wow en kijken we naar wat er sinds 2002 gebeurd is met sommige van de grappigste gebouwtjes in ‘Pet Architecture’. 

  • U volgt de lezing live en kunt deze daarmee niet later terugkijken.
  • Het bijwonen van de lezing kan op uw eigen computer, laptop of tablet. U heeft alleen een goede internetverbinding en geluid nodig. Tijdens de lezing ziet u de afbeeldingen die u anders in de zaal zou zien.
  • U ontvangt uiterlijk 1 uur voor aanvang van de ONLINE lezing een link waarmee u de lezing via het programma Zoom kunt bijwonen. Het is alvast handig Zoom te installeren op uw computer.

Praktische informatie

Shopping cart icon € 18,00
Clock icon Duur: 1 uur
Max Put
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent
Online
Zoom
woensdag 07 juli 2021
11:00 tot 12:00
Max Put
Online
Zoom
donderdag 15 juli 2021
13:30 tot 14:30
Max Put

Uitgelicht

Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.

Newsletter pop-up image

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!