Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage

Lezing Schilderkunst uit Siena

Een lezing over de meesterwerken uit het hoogtepunt van de Europese gotiek.

Brussel brengt dit najaar hulde aan Siena, een stad met grote schildertradities. Samen met het prestigieuze Pinacoteca Nazionale di Siena en het Musée des Beaux-Arts de Rouen brengt BOZAR vele meesterstukken uit Siena naar Brussel.  Voor docent Martijn Pieters is dit reden om te delen in deze hulde, door middel van een lezing over de meesterwerken uit het hoogtepunt van de Europese gotiek. Na deze lezing heeft u tot 18 januari de unieke kans om deze belangrijke werken zelf te bezichtigen!

Siena was in de 14e en 15e eeuw een van de voornaamste artistieke, financiële en intellectuele centra van Europa. De Siënese kunstenaars en hun ateliers hadden een uitstekende reputatie en zij stonden bekend voor hun uitmuntende vakmanschap en geraffineerde schilderkunst. Ze werden gevraagd door de voornaamste en welvarendste opdrachtgevers van Europa: pausen, keizers, rijke handelaars en openbare instellingen van de stad deden gretig een beroep op hun talent. De schilders uit Siena beheersten de unieke kunst van het vertellen: "ars narrandi". De kunstenaars "vertelden" de bekende Bijbelverhalen op een levendige en herkenbare manier. Bovendien toonden de meesters uit Siena een toenemende interesse in de voorstelling van ruimte alsook in menselijke emoties en kozen zij voor een innoverend kleurenpalet. Ze fascineerden ook de andere centra in Italië en drukten uiteindelijk hun stempel in heel Europa.

Praktische informatie

Shopping cart icon € 29,50
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent

Uitgelicht

 • Lezing North & South in Museum Catharijneconvent

  Prijs is exclusief entree museum, korting op entree met Museumkaart

  • € 18,00
  Bekijk meer
 • Lezing Mondo Mendini

  Prijs is exclusief entree museum, korting op entree met Museumkaart'Wauw', dacht museumdirecteur Andreas Blühm, toen hij ‘zijn’ Groninger Museum 25 jaar geleden voor het eerst betrad. In het Vrije Academie magazine (augustus 2019) kunt u het volledige interview lezen.

  • € 18,00
  Bekijk meer
 • Filosofische rondleiding Gemeentemuseum Den Haag

  Het uitgangspunt van de rondleiding is een nauwkeurig onderzoek van enkele kunstwerken. Wat laat een werk van bijvoorbeeld Kirchner zien en welke gevoelens, gedachten en vragen roept het bij ons op? Daarbij gaan we na wat filosofen zoals Hegel en Nietzsche of Heidegger en Merleau-Ponty ons te bieden hebben als we kijken naar moderne en hedendaagse kunst. Bestel het boek Er zit iets achter zonder verzendkosten D’Ansembourg publiceerde het boek Er zit iets achter over filosofie en kunst (€44,95), waarin hij aan de hand van kunstwerken laat zien hoe filosofen nadenken over kunst. Indien u de rondleiding én het boek samen bestelt, betaalt u géén verzendkosten. Excl. entree tot het Gemeentemuseum, korting met Museumkaart

  • € 22,50
  Laatste Kans
 • Rondleiding Rijksmuseum Amsterdam

  Prijs is exclusief entree museum, korting op entree met Museumkaart

  • € 25,00
  Bekijk meer
Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.