Huis Vasari

Wachtwoord vergeten

Je krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage
o

Korte reeks Bob Dylan

Fascinerende en ongrijpbare artiest onder de loep.

‘Dylan is als een vlam, als je hem probeert vast te pakken kun je er zeker van zijn dat je je verbrandt’, aldus regisseur Todd Haynes. Hij maakte de film I am not there over de muzikant.

Mei 2021 wordt Bob Dylan 80 jaar en is na een carrière van ruim 60 jaar nog altijd relevant. Zijn laatst verschenen album Rough and Rowdy Ways kreeg wereldwijd uitstekende kritieken en ook zijn fans reageerden enthousiast. Hij wordt gezien als een van de meest invloedrijke popmuzikanten ooit, ontving de Nobelprijs voor de literatuur en zijn nummers behoren tot de meest gecoverde uit de popgeschiedenis. Bij alles wat hij doet zorgt hij voor commotie. Dylan vastpakken wordt moeilijk, hem verklaren ook, toch valt er veel over zijn achtergronden en drijfveren te vertellen.

Van folk tot rock, van gospel tot country, Dylan maakte platen in elk genre en ging het zelfs niet uit de weg crooners te zingen in de stijl van Frank Sinatra. Samen met The Band creëerde hij een geheel nieuw genre: Americana. Het onberekenbare, en de geheel eigen weg die hij altijd bewandelde is een belangrijk thema in zijn werk.

Zijn teksten vormen altijd weer een bron van discussie, het zijn beelden die op veel manieren uitgelegd worden. Maar er zijn wel degelijk aanknopingspunten. Tijdens deze reeks onder leiding van docent Marc Stakenburg nemen we onder andere het nummer onder de loep waarmee hij doorbrak: Blowin’ in the wind. De muzikale kant van zijn oeuvre wordt nogal eens over het hoofd gezien, maar ook daar staan we bij stil.

Naast de aandacht voor Dylans rijke muzikale carrière, belichten we tijdens deze korte reeks ook zijn werk als schilder, radiomaker, schrijver, acteur en beeldend kunstenaar.

  • 3 hoorcolleges
  • Geen lesmateriaal beschikbaar
  • De maximale groepsgrootte is aangepast volgens de richtlijnen van het RIVM.

Praktische informatie
Shopping cart icon € 89,00
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent

Uitgelicht

Ook voor jou

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar je jaren plezier van hebt.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij jou in de buurt organiseren.

Newsletter pop-up image

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!